Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@janajanajana fuha,drzim palce,a teraz je uz vsetko ok?
@janajanajana drzim vám prsty a prajem veľa síl. Môžem sa opýtať aky bol odsup medzi operáciami?
Ďakujem za podporu, som už po 4 mesiace, po hysterektomii už bolo všetko čisté, aj uzliny, aj zvyšok krčku, maternica atď., takže nebola žiadna liečba, len pravidelné 3 mesačné kontroly. Cítim sa úplne fajn. Co sa týka odstupu, tak v marci konizácia a v apríli hysterektómia.
@silvia2013 ale odporuci.ja som nemala ani HPV a cytologia u mna vzdy negativna cin mi ani nepisali. len zapal vysiel vzdy a urobil mi konizaciu.z histologie vyslo keratiza.co je vlastne supinatenie koze a sa moze nachadzat na celom tele...
@katuuuska to som nevedela. ze je aj takyto postup.
@lucinka511 3 roky mám CIN 1 bez HPV nikdy som nemala zápal, ani ziadnu mykozu.... a stale ma len sleduju. Trosku sa tomu venujem . Ako som písala CIN1 vo vacsine pripadoch vymizne samo od seba , a pokial nemás HPV tak nie je o čom.
Keratíza nie je rakovina🙂 ani predrakovinový stav.
@lucinka511 teda nie je to rakovina krcka maternice, je to kožny benigny nádor...
@silvia20 mna sledoval 4 roky.pisem nikdy som nemala ani len CIN 1 vzdy vysiel negativna cyyologia. co je dobre a urobil mi LEEP..takze robi sa aj bez cin v niektrorych pripadoch ako napr ja.
@lucinka511 K ed vyjde dobra cytologia, nikto sa nezaobera ze by tam nieco mohlo byt. je to blbost. Aký dovod by bol na robenie cytologie???? Teba poslala, pretože si mala caste zapaly.HAWK. Nerozumieš sa tomu.
@silvia2013 asi sa tomu rozumiem sama som zdravotna sestra ja neviem co na tom nevies pkchopit. sledoval ma 4 roky. vysledky vzdy neg.a urobil to ked som dala moju spravu inemu gym sa cudoval.preco to urobil... a ked nevies tak nepis .nevies aki doktori na sk su. ty tiez nie si lekarka . neviem co na tom nechces pochopit.
@silvia2013 ve ty sama pises ze nemas HPV .zapaly a napriek tomu mas CIN 1? nieco tu nehra. asi si tue zapaly mala ale skryte.kt sa neprejavuju.inak by ti cytologia ma cin 1 len tak pre nic.za nic nevysla.. a z mykozy nedostanes karcinom.
@lucinka511 Nuž niekedy sa zdrav. sestry vedia viac ako samotní lekári a to myslím ironicky... Zlá cytologia , može byt aj zo stresu, zmeny na povrchu krčka možu byt aj hormonale, nakolko som mala 11 rokov mirenu, nemusis mat hned zapaly, skryty zapal by asi raz vysiel na povrch, nemam ziadne problemy, nikdy som nemala výtoky. Mám TOP gynekologicku, vie čo robí. Rodinná lekárka. Takže ak by mala najmenšie podozrenie, urobí mi konizáciu sama už dávno.
Inak rakovina krcka maternice je choroba promiskuity....prenasa ju HPV vírus, ktorý do tela dostanes, len sexom....
@silvia2013 dakujeme
@silvia2013 tak asi len tak z nicoho nic. nebudes mat zlu cytologiu.zapaly su aj skryte.kt sa neprejavuju ziadnou symptomatikou.su bez akehokolvek vytoku a aj napriek tomu mozes mat zapala ak je nelieceny tak ide do chronicity .dala si si urobit chlamydie.mykollazmy ureoolazmy? o nich ani vediet nemusis aj taka mykoza prejde do chronickehi sadia. tak ak tie zmeny mas nie su len tak pre nic za nic.ale z nejakeho dovodu .byt ten hpv alebo zapal to len tak pre info okrem toho standardne sa tieto vysetrenia nerobia...ja HPV nemam .ani somnnikdy nemala. neviem na co narazas a to ze mne urobil konizaciu pri dobrej cytologii bez len CIN 1 kt som nikdy za tie 4 roky nemala. neviem preco to urobil.ale urobil..teda na tvoj komentar ze ziadny doktor neurobii konizaciu pri CIN 1 .nie je celkom pravdive urobi ju aj nez CIN 1 ako mne napr..to som si tu s tebou nechcela vymienat odborne rady.len moju skusenost napisat.ze najdu sa aj dr kt to urobia..teraz by som to sla smonzultovat aj s inym dr.lepsim odbornikom.vtedy som to moc neriesila....a nezabudni ze zapal mozes mat aj bez typickej symptomatiky....vies kolko zien zisti nahidne ze ma chlamydie? by si sa cudovala.
@silvia2013 Nie len sexom!
@lucinka511 Presne, ja som mala minuly rok cin1, tento rok HSIL, konizacia potvrdila cin3. Cytologia o 3 mes. A chodim pravidelne na prev.prehl. viac ako 16 rokov.
@aidylb to je tazko preco. ja som nemala ani len CIN 1 ale mala som tam zmeny na krcku kt za 4 roky sledovania ostali pri vzdy po steroch na cytologii . z histologie mi vyslo keratoza. a urobil mi konizaciu.ale ja som spokojna i ked neviem ako sa udrzi krcok v tehu.no hadam mi vydrzi☺ Ja som mala prvy zapal este ako panna v 16 s tym som ani nesla na gyndu ale mala som aj anginu a tak sa preliecil mozno. ani ja som nemavala nejake zapaly.vytoky. len ten jeden v 16 a mykozy.ale z mykozy nie su zmeny na krcku .
@aidylb http://najmama.aktuality.sk/clanok/1100/infekci...
http://www.gynda.sk/clanok/346/hpv-vírus-je-par...
https://www.slovenskypacient.sk/hpv-infekcie-ne...
Len sexom , z WC misy ani z kupaliska to nemáš....
Nositeľom vírusu HPV je muž, ktorý pri pohlavnom kontakte infikuje vírusom svoju partnerku. Vírusy sa prenášajú už pri kontakte s infikovanou kožou a sliznicou vonkajších pohlavných orgánov. Kondóm nezabezpečuje ochranu pred šírením vírusu HPV. Je nevyhnutné aby problém s HPV riešili obaja sexuálni partneri.
@silvia2013 ano len sexom a staci mat jedineho partnera v zivote avaj tak ho mozes dostat ak on ma hpv.....no nemusi to byt promiskuitna choroba akobto nazyvas.....to ma urazilo.......hpv virus ma 80%zien,tristvrtina o tom ani nevie.....a je na imunite zeny ako sa stym popasuje.......a uz sa NEhadajte!su ovela dolezitejsie veci ako tieto zabomysie vojny......dakujem
@5ka500 skor je to otazka imunity. nim sa tu nehada☺alen niekto nevie pocbopit .co nezazil.
@5ka500 kde som tvrdila, že to nemozes dostat od partnera? Prečítaj si študie, tak sa to píše, choroba promiskuity. A kde píšem, že to nemá 80percent žien? Možno som mala aj ja HPV ale naštastasie mam taku imunitu, že neviem co je to chripka, neviem co je prechladnutie. Moja imunita si s HPV poradila, inak by som nemala CIN1. Bohužial, dnes je promiskuita uplne bežná . Bez dôvodu nie je urážka....Nehádam sa stebou, ani s nikým iným, ale milujem tie tvrdenia , že som dostala HPV z WC misy alebo z bazena.
@lucinka511 otazka imunity ako si s nou poradí organizmus, nie ako to dostaneš do tela. Vidím, že si jedna z tých, čo sa rozumie.
A teraz otázka typu keď po 5 dňoch od konizaciu sa mi zmenilo sfarbenie vytoku tak jemne do ružová a cítim akoby svalovicu v podbrušku môžem to brať ako normálny stav?
@silvia2013 http://www.medicaldaily.com/how-can-you-get-hpv... citanie pre teba.
@aidylb toto mám prečítane už davno🙂 , rada od gynekologov, odborníkov je, mat stáleho , jedného partnera a nepodvádzat 🙂)) a orálny sex patrí tiež k podvádzaniu 🙂))
@silvia2013 Akoze rada pre nas ci co? 😂
@aidylb nebud konfliktná, tobolo pre teba a trafená hus zagagala , alebo skus sa opýtat doma 🙂 😀 😀 😀 😀 😀

Tak drzim palce, nech je vsetko ok.