Korona a prílišná úzkostlivosť
Ahojte. Mozno som az privelmi uzkostliva, mozno az trochu paranoidna co sa tyka strachu z koronavirusu.
Stale rozmyslam, ci sme ho nemohli niekde chytit, vsetko dezinfikujem, dokonca aj cely nakup ked prideme z obchodu, obale od produktov, aj ked si uvedomujem, ze napr taky rozok neviem ci predomnou niekto neochytal..
Prehanam to, az velmi to prezivam? Ako to mate vy? Dezinfikujete vsetko od ruk az po nakup?
@tncka ved áno, ale ten skoro nikto nemá doma a okrem toho aj tak raz za čas ideš do obchodu alebo na dvor, tak nedá sa mať všetko sterilné všade
ak Ta to ukludni, tak ono to nefunguje tak, ze sa k Tebe dostane jedna molekula s virusom a Ty hned lahnes polomrtva.
na to, aby ten virus mal vyrazny dosah na imunitu bezne zdraveho cloveka ho musis prijat v nejakom objeme. 100 ci 1000 jednotiek, nikto nevie, je to individualne.
ceska virologicka hovorila, ze mala dvoch pacientov s coronou a osidlenie ich sliznic virusom bolo masivne. ze keby mali rovnaku davku chripkoveho virusu, tak su vo vaznom stave, ale ti s coronou mali len nadchu.
a druha vec, ked riesia okolie nakazenych, tak riesia len ludi, co s dotycnym stravili viac ako 15 minut v uzatvorenom priestore bez ochrannych pomocok. tak je najvyssia sanca sa nakazit.
ked si pozries nejake zahranicne clanky a videa ludi s koronou, tak zistis, ze mnoho blizkych ludi sa od nich nenakazilo pri dodrziavani zakladnych pravidiel hygieny - chory spi osve, cistia sa priebezne klucky a ma vlastny riad a uterak.
dalsia vec, ked niekto napise ze virus prezije na plaste 3 dni, tak to znamena, ze tam nasli jeho stopy, nie ze prezije kazda ciastocka 72 hodin a potom naraz pokapu 🙂 ale nikde som sa nedopatrala aka je pravdepodobnost nakazenia sa takymto sposobom. z mojho laickeho pohladu minimalna 🙂
takze klud, ak aj niekde nejaka molekula s virusom ostala, tak jedna sama toho vela proti Tvojej imunite nezmoze 😀

@janickacrazy ionizatorom ano