icon

Korona na Slovensku - máme sa báť?

6. mar 2020

Ahojte, čo vravíte na to ze korona sa potvrdil už aj u nás? Je treba sa báť?

bluka2
6. mar 2020

@jeliz59 ja sa moc nebojim, ale tak zas maju aj 1 pripad v JAR, kde je teraz leto 😉

jeliz59
6. mar 2020

@bluka2 tak som potom jeleň z toho..ale zrejme asi ten človek prišiel z nejakej krajiny kde teraz je premnozeny virus....😷 No jednoznačne nech už pominie toto obdobie...nech sme všetci zdraví....☺️☺️☺️

bluka2
6. mar 2020

@jeliz59 hej, prisiel z talianska, ale boja sa tam aj v okolitych krajinach. tak sama som z toho jelen

sapetka
6. mar 2020

@lucyluv v pohode😁

nenne9
6. mar 2020

@danielak84 to chodí po socialnych sietach.nie som doktorka ale znie to ako strasna kravina.ale ze kardinálna😁

loliki
6. mar 2020

Keby len na Slovensku! Koronavirus je už aj tu na MK.
Bola tu otazka
@maciatkolulu na ten toaleták - dá sa to použiť aj ako maska.
Aby sme si rozumeli : najprv ako maska na tvár namiesto rúšok, až potom použiť ako toaletný papier na utieranie.

montemotherone
6. mar 2020

A čo zmeníš tým že sa budeš báť?😏 jedine sa viac vystresuješ a oslabíš imunitu, takže v prípade nákazy budeš bojovať s chorobou ťažšie...
Treba sa hlavne správať ZODPOVEDNE. Nerýpať sa tam, kde netreba, obmedziť aktivity vo veľkej spoločnosti, sedieť doma na zadku 😉 radšej tak, ako ležať na ISke 😉

zafir01
6. mar 2020

Nebojím sa, no 9rocny syn mal ísť na týždeň do salzburgu k môjmu bratovi na lyžovačku. S mamou a jej mužom. Oni síce idú. No syna som nepustila. Dnes sme sa tak s mužom rozhodli. Imunitu mame dobrú. No vyčítala by som si, ak by preniesol do školy niečo. Takže lyžovačka počká... Kľudne aj do ďalšej sezóny.

lenadka
6. mar 2020

Treba ochorieť medzi prvými, neskôr nebude miesto v nemocnici 🙈😋😉, zvyšok odvezú "liečiť" sa na Lešť 😅

lenadka
6. mar 2020

@terezia1477 mrzí ma to, ale je úplný zákaz.

carimari
Odpoveď bola odstránená
adka114
7. mar 2020

@terezka1947
vôbec, moja babka je ťažká cukrovkarka predvčerom prišla z nemocnice a nebojí sa tak možno ako niekto úplne zdravý, som tiež za mať menšie zásoby doma ale nepreháňať to, veď úplne stačí trošku sa lepšie stravovať poprípade zaradiť výživové doplnky v dnešnej dobe sú už všade vitamíny v akejkoľvek forme z múky a ryže človek nevyzdravie

sapetka
7. mar 2020

@jeliz59 je to pravda. Virus sa pri vyssej teplote utlmi

1gabriela13
7. mar 2020

Báť sa nebojím, ale rešpekt mam. A nie, nekupujem detol a kadečo. Najviac sa smejem že v obchodoch niet cestovín, toaletaku, múky ale ovocia sú plné regálov co je hlavne na posilnenie imunity. Na malé deti to nebezpečné chvalabohu nie je. A ved uvidí sa ako to bude pokračovať

michalka4193
7. mar 2020

@terezia1477 ja. Si myslím ze nepustia lebo aj keď sú chrípky tak nepustaju ani ku porodom

moonlight1210
7. mar 2020

@carimari uz zas si tu s tou teoriou, ze cinska vlada sa len potrebuje zbavit expirovanych zasob liekov na HIV, tak vypustili umely virus medzi ludi, aby sa to tym liecilo a tym sa predali bez straty?

Ci uz holdujes dalsej novej teorii?

(Ked jedna nezafungovala, treba ju nahradit inou a nestracat nadej, jedna z nich sa isto nakoniec bude dat aplikovat 🙂 ).

jeliz59
7. mar 2020

@sapetka ďakujem ☺️☺️...veru len nech už príde to teplo konečne jar😍😍😍

sunny8
7. mar 2020

Som kludas ale keď mi prišla sms rozmýšľala som že budem chodiť celá zahalená nech si myslí kto chce čo chce 😂 ale potom som si pomyslela Boh je so mnou nebojím sa a čo má prísť to príde. Pomodlila som sa za svoje deti a strach prešiel.

montemotherone
7. mar 2020

@lenadka je pripravených vyše 7000 lôžok v prípade epidémie. Taliani pri ich počte obyvateľstva mali zatiaľ 4700 nakazených. My máme vyše 5 miliónov obyvateľov, oproti nim skoro žiadnych utečencov, pramálo turistov...🤷‍♀️ Nechcem byť prehnane optimista, ale nejako by sme sa na to lôžko potisli 😊

montemotherone
7. mar 2020

@sunny8 ja som tiež rozmýšľala, že tá islamská kultúra a burka k tomu, by nebola pre nás na zahodenie 🤔😁

lenadka
7. mar 2020

@montemotherone tu skôr ide o to že v nemocniciach porušili infekčné oddelenia, napríklad v našej Bojnickej. A tak je omnoho viac nozokomialnych nákaz, lebo pacienti s infekčnými ochoreniami ležia kade tade. Ani hygienici s tým nesúhlasia no nemocnice si to presadili, akože účinne tomu vedia zabrániť aj v rámci oddelení no nie je to tak. Takže namiesto krásne oddeleného celého infekčneho pavilónu máme psychiatriu. Najbližšie infekčné oddelenie je v Martine a Trenčíne.
Ale môj príspevok bol myslený viac menej ironicky, tak ako sa vykupuje múka a respirátory aj miesta v nemocnici sa minú 😅🙈

martinals
7. mar 2020

@maciatkolulu nemusíš použiť noviny alebo lopuch, aj keď ho v tejto dobe asi nájdeš ťažko 😉

maty112
7. mar 2020

dievcata dnes som bola v obchode a prazdny regal so solou a octom! 😵😵 to co prepana je za nezmysel,vykupit sol a ocot? idu zavarat tu muku ci co? ostala som v uzase 😀🤯

baumka
8. mar 2020

@maty112 ocot dezinfikuje , používa sa na rôzne plochy, no a soľou môže sa konzervovať napr. mäso, takže asi kvôli tomu.. :O 🙂 Celé Lombardsko je od dnes v karanténe,takže aj naše ženy si robia trvanlivé zásoby,aby im všetko vydržalo dlhšie,keďže ide teplé počasie. :/

maciatkolulu
8. mar 2020

@1gabriela13 ja neviem, kde chodíte do obchodov, ale v ba majú všetok tovar a aj v AT, dokonca aj WC papier, v hi aj sanytil a dettol a aj dezinfekčné gely, hurrrra na plienenie.

maciatkolulu
8. mar 2020

@baumka ja nerozumiem, prečo sa robia zásoby? Myslím, také, že si idem konzervovat mäso???? Nikto nič nehovorí, ked si človek kúpi 2-3 kila múky a soľ a cestoviny, ale dofrasa plne vozíky ako u bláznov a normálny človek si ide urobiť večer nákup a tam s v trestnými očami ľudia hádžu do vozíkov hajzlacik.... A na druhy deň je všetko opäť nákladné e, tak je to fakt smiešne. Ale aj sebecké, lebo reálne prečo ma mat jeden človek so slabším mozgovou kapacitou vo vozíku 30 kg múky a normálny človek, čo chce na večeru spraviť rodine palacinky nič. Proste ľudia spamätajte sa. Normalne sa zásobuje, normálne sa žije. Aj kebyže je karanténe, tak sa zásobuje, nikto nikoho nenecháva od rezaných od jedla vody a WC papiera. Trochu zdravého rozumu

janinah
8. mar 2020

@montemotherone len aby vas mal kto a s cim osetrovat...ak sa ludia budu spravat akoby sa nic nedialo.nezodpovedne.tak myslis za lekarov a sestricky korona obijde dakym zazrakom? Asi tazko...

adel88
8. mar 2020

Netreba podliehat panike, vsetko s rozvahou, kazdopadne to netreba ani podcenovat. Btw mudre odbornicky na modrom konovi, ktore sa potrebuju zapajat do vsetkeho a zjedli vsetku mudrost sveta vedia asi viac ako experti a fundovany ludia na to . 😂 musim sa smiat z tych komentov

jantato
8. mar 2020

@maciatkolulu napodobne, ci som prisla do tesca,ci do lidla vsade maju vsetko . A velakrat sa bezne minie paleta mlieka,alebo muky,octu... a je tam chvilu prazdne kym donesu novu paletu, a myslim ze vtedy volakto šikovny odfoti a spravi z toho že si ludia robia zasoby. Aj ked prehadzuju potraviny, maju prazdne regale, v lidli kazdy tyzden , tam sa velmi lahko odfoti prazdny regal a vymysli pribeh k tomu,že kôli korone.

maciatkolulu
8. mar 2020

@jantato a panika je na svete....