Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých
Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!
Este mi napadlo,chcela som sa spytat,v nemocke vam dali aj atb?
ked vydrzis, nedavaj si prilis casto, je to silny liek. no ja kazdych 6 hodin od takeho 3 dna, par dni takto a potom som uz robila vacsie rozostupy, podla bolesti. ja som sa aj v noci budila a musela som to vypit, ale tak ty si na tom hadam lepsie 🙂 boli moc?
@onmaria že sme sa tam my stretli? Na izbe č.4 . 😉
@barborital00 heeeeej.a ako?
@adka31 fuuuuu,neverila som najskor,ze to bude az tak zle.kokos,neskutocna bolest.hrdlo ze boli,to mi nevadi,fakt ma to boli menej,ako cez tie anginy.ale to ucho ma zacalo boliet neskutocne.strasne cosi,neprehanam.len jedno,ale teda otras.vecer o pol deviatej som bola nutena si dat ten flektor uz v stave ze som ho nemohla prehtlnut a v noci o pol druhej zase priserne bolesti,tak som do pol stvrtej sedela v kuchyni na zemi a skriabala sa po hlave,potom som dala druhy sacok.aby tam bol nejaky rozostup.volala som tam,ci je toto normalne a vraj mam jest novalgin,to mi predpisali,lebo sa im tam po 10 dnoch vracaju pacienti s krvacanim,ktori jedli flektor.keby som padavka,nepoviem nic.mam dva porody za sebou,ale rafsej by som sla este aj tri krat rodit,ako ma ma boliet hentak to ucho.fakt neviem,ci mi to ozaj nejak na hovno vytrhla,alebo ako si to vysvetlit,ked to mam len z jednej strany v takomto stave.
@onmaria je to normalne moja. Ziadna co tu pisala neprehana. Ja sim tiez povedala, ze radsej tie 3 cisaraky co som mala ako mandle. Ja som nastastie nekrvacala a Flector som pila. Mne Novalgin vobec nezaeral. Len sa moc nehyb, nepredklanaj a sprchuj v studenej vode. Pi studene, max.vlazne. Ja mam doteraz kalendar spred 4 rokov, robili mi to 12.3 a mam tam vyznacenych placucich smailov, teda kolko dni to bolo ze moc bolestive. Presne 10. Potom tam mam uz len smutnych, ze boli, ale da sa uz fungovat. Drz sa a nerob, viac lez.
@onmaria nooo není to nič moc. Musím si dávať proti bolesti Novalgin alebo Metamizol Stada (to sú kvapky), lebo aj preglganie slín mi robil problém. A tiež mi moc pomáha zmrzlina.
Od operácie som ešte ani jednu noc neprestala. Budím sa na to ako ma začne drhnut slina, či niečo suché v hrdle. Kašľať moc nemôžem, takže slzy tečú ako besne, voda na zapite zaberie.
Čo sa týka jedla, hm moc som tomu nedala, nedá sa. Dnes som dala tanier krupicovej kaše na 3x a to som na seba hrdá.
A rozprávanie, to je tiež iný zážitok. V deň operácie 3 slová a dosť. Potom sa to trochu zlepšilo,,,ale nedá sa moc hovoriť.
Každý deň si hovorím, že dúfam, že to bude lepšie,,ale ide to moc moc pomaly.
Od včera som Wobenzym naordinovala.
@barborital00 a prve slovs boli,ze "pojdem hned do prace,nemozem byt doma",ze?ja som hned hovorila,ze to take lahke nebude.mne bolo prve dni fajn,v piatok som normalne rozpravala a potom to prislo a ako baby pisu,bude to nasledujuce dni este brutalita.teda v mojom pripade urcite.to moje male ucho ma neskutocne boli
@onmaria no niečo také som povedala, hehe. Ale štvrtok fakt idem do práce😉
@barborital00 a bolesti nic?usi?
@onmaria hrdlo ma bolí ak nemám lieky. Dosť pomáha aj zmzlina.
Uši ma vôbec nebolia.
@onmaria toto mi poradili: pridávam sa k homeopatiku Arnica Montana 9CH 3x2globulky denne, keď sa stav zlepšuje tak postupne znižovať na 2x2globulky, 1x2globulky.
Od zajtra aj s nimi začnem, objednala som si ich v lekárni.
@barborital00 ja moc dobre skusenosti s homeopatikami nemam.ta bolest usi je fakt hrozna

@adka31 a na ako dlho ti zabral ten flektor?