icon

Krčné mandle a ich odstránenie u dospelých

mukiii007
11. sep 2011

Zdravím Vás! Zaujímalo by ma, či máte niekto skúsenosť s vyberaním mandlí až po 20.-ke napríklad. Mám už dlhšie bolesti kĺbov a lekárka zvažuje, či by nebolo vhodné odstrániť mandle, v ktorých mám zrejme zápal a z toho bolesti kĺbov... Je to veľmi bolestivé? A môžu ma pritom i uspať? Za odpovede ďakujem!

onmaria
19. mar 2017

@adka31 a na ako dlho ti zabral ten flektor?

adka31
19. mar 2017

@onmaria uz moc nepamatam, ale vydrzala som tych 6 hodin

onmaria
19. mar 2017

@adka31 ze ci si mam dat na noc cely sacok, alebo ho rozdelit napoly a v pripade, ak by bolo v noci zle, tak si dam druhu polovicu? a moze sa vlastne ten flektor uzivat potom aj pocas menzes?

adka31
19. mar 2017

@onmaria skus, ci ti zaberie pol sacka, ja som brala cely. Preco by sa nemohlo pocas menzes, to neviem, precitaj si v pribalovom letaku.

dzanka72
19. mar 2017

@onmaria ahoj, ja som brala flector po zakroku aj po pol sacku (hlavne v noci), neutlmilo mi to tak bolest ako ked som brala cely, ale zato mi to vydrzalo na dlhsie 🙂
Ale na kazdeho inak zaberaju lieky

dzanka72
19. mar 2017

@onmaria p.s. Dr. mi ale vravel, ze ak sa neuzije liek tak, ako je napisane na pribalovom letaku, tak to vraj ani nema zmysel ho uzivat, tak neviem no

onmaria
20. mar 2017

@adka31
@dzanka72 dakujem pekne

onmaria
20. mar 2017

Este mi napadlo,chcela som sa spytat,v nemocke vam dali aj atb?

adka31
20. mar 2017

@onmaria nie

onmaria
20. mar 2017

@adka31 ani mne nedali,volala som dnes k mojej obvodnej a ta ma tym zneistila,ze preco mi nedali atb..

adka31
20. mar 2017

@onmaria nemyslim si, ze treba brat automaticky anb., akoze koli predideniu nejakej infekcie? To je podla mna zbytocne uzivanie liekov. Ak nie je nejaky problem samozrejme.

onmaria
20. mar 2017

@adka31 ved praveze aj ja si myslim, ze preco zase atb. ved som sa ich minuly rok najedla dost! kolko si dala za den max. tych flektorov?

adka31
20. mar 2017

ked vydrzis, nedavaj si prilis casto, je to silny liek. no ja kazdych 6 hodin od takeho 3 dna, par dni takto a potom som uz robila vacsie rozostupy, podla bolesti. ja som sa aj v noci budila a musela som to vypit, ale tak ty si na tom hadam lepsie 🙂 boli moc?

barborital00
20. mar 2017

@onmaria že sme sa tam my stretli? Na izbe č.4 . 😉

onmaria
21. mar 2017

@barborital00 heeeeej.a ako?

onmaria
21. mar 2017

@adka31 fuuuuu,neverila som najskor,ze to bude az tak zle.kokos,neskutocna bolest.hrdlo ze boli,to mi nevadi,fakt ma to boli menej,ako cez tie anginy.ale to ucho ma zacalo boliet neskutocne.strasne cosi,neprehanam.len jedno,ale teda otras.vecer o pol deviatej som bola nutena si dat ten flektor uz v stave ze som ho nemohla prehtlnut a v noci o pol druhej zase priserne bolesti,tak som do pol stvrtej sedela v kuchyni na zemi a skriabala sa po hlave,potom som dala druhy sacok.aby tam bol nejaky rozostup.volala som tam,ci je toto normalne a vraj mam jest novalgin,to mi predpisali,lebo sa im tam po 10 dnoch vracaju pacienti s krvacanim,ktori jedli flektor.keby som padavka,nepoviem nic.mam dva porody za sebou,ale rafsej by som sla este aj tri krat rodit,ako ma ma boliet hentak to ucho.fakt neviem,ci mi to ozaj nejak na hovno vytrhla,alebo ako si to vysvetlit,ked to mam len z jednej strany v takomto stave.

adka31
21. mar 2017

@onmaria je to normalne moja. Ziadna co tu pisala neprehana. Ja sim tiez povedala, ze radsej tie 3 cisaraky co som mala ako mandle. Ja som nastastie nekrvacala a Flector som pila. Mne Novalgin vobec nezaeral. Len sa moc nehyb, nepredklanaj a sprchuj v studenej vode. Pi studene, max.vlazne. Ja mam doteraz kalendar spred 4 rokov, robili mi to 12.3 a mam tam vyznacenych placucich smailov, teda kolko dni to bolo ze moc bolestive. Presne 10. Potom tam mam uz len smutnych, ze boli, ale da sa uz fungovat. Drz sa a nerob, viac lez.

magic08
21. mar 2017

@onmaria mne po vybere krcnych dali Aulin. Jedla som ho ako tabletky, co som take bolesti mala, schudla som cca 8 kil, co som nic zjest nemohla.
Zavolaj si do nemocky, kde ti to robili, ze co mas robit. Inak ja som kadzy 3 den chodila na kontroly

barborital00
21. mar 2017

@onmaria nooo není to nič moc. Musím si dávať proti bolesti Novalgin alebo Metamizol Stada (to sú kvapky), lebo aj preglganie slín mi robil problém. A tiež mi moc pomáha zmrzlina.
Od operácie som ešte ani jednu noc neprestala. Budím sa na to ako ma začne drhnut slina, či niečo suché v hrdle. Kašľať moc nemôžem, takže slzy tečú ako besne, voda na zapite zaberie.
Čo sa týka jedla, hm moc som tomu nedala, nedá sa. Dnes som dala tanier krupicovej kaše na 3x a to som na seba hrdá.
A rozprávanie, to je tiež iný zážitok. V deň operácie 3 slová a dosť. Potom sa to trochu zlepšilo,,,ale nedá sa moc hovoriť.
Každý deň si hovorím, že dúfam, že to bude lepšie,,ale ide to moc moc pomaly.
Od včera som Wobenzym naordinovala.

onmaria
21. mar 2017

@adka31 dakujem,si zlata.urcite to vydrzim,ved co ine mi zostava?len to hrozne boli,najskor som fakt neverila,ze to zacne na 4.den,ked boli prve dni celkom v pohode.uverila som.uz nech je aspon nedela

onmaria
21. mar 2017

@magic08 ved praveze som tam volala a vraj ked mi dali novalgin,tak to plati.max.si mam dat paralen.

onmaria
21. mar 2017

@barborital00 a prve slovs boli,ze "pojdem hned do prace,nemozem byt doma",ze?ja som hned hovorila,ze to take lahke nebude.mne bolo prve dni fajn,v piatok som normalne rozpravala a potom to prislo a ako baby pisu,bude to nasledujuce dni este brutalita.teda v mojom pripade urcite.to moje male ucho ma neskutocne boli

magic08
21. mar 2017

@onmaria no, podla mna je novalgin slaby. Mne fakt iba ten aulin zaberal, aspon na chviklu som necitila taku silnu bolest. Mne sa to asi 2 tyzdne otvaralo a krvacalo, mesiac hojilo. bolo to hrozne

barborital00
21. mar 2017

@onmaria no niečo také som povedala, hehe. Ale štvrtok fakt idem do práce😉

onmaria
21. mar 2017

@magic08 zblaznim sa tu

onmaria
21. mar 2017

@barborital00 a bolesti nic?usi?

magic08
21. mar 2017

@onmaria ti verim, uz 9 rokov mam zivo v pamati tu bolest :-P inak, ja som to chladila? na krku cely cas ladove zabaly.

barborital00
21. mar 2017

@onmaria hrdlo ma bolí ak nemám lieky. Dosť pomáha aj zmzlina.
Uši ma vôbec nebolia.

barborital00
21. mar 2017

@onmaria toto mi poradili: pridávam sa k homeopatiku Arnica Montana 9CH 3x2globulky denne, keď sa stav zlepšuje tak postupne znižovať na 2x2globulky, 1x2globulky.
Od zajtra aj s nimi začnem, objednala som si ich v lekárni.

onmaria
21. mar 2017

@barborital00 ja moc dobre skusenosti s homeopatikami nemam.ta bolest usi je fakt hrozna