Kto bol teraz pozitívny na PCR teste?
Ahojte, je tu niekto, kto je aktuálne pozitívny a doma v karanténe? Ako to znášate? Kedy vám začali príznaky? Prípadne je tu niekto, kto nemá žiadne priznaky? Ďakujem.
@polovnicka92 ja na celoplosnom negatívna a v pondelok na PRC pozitívna. Nič mi nie je, priznaky ziadne, decka a mamku mam doma, tí sú tiež v pohode, otec odisiel do karanteny na chatu, tiež mu nič nie je. Kedy sa vasim objavili príznaky? Skôr ma to berie psychicky, bojim sa, či som ich nenakazila, aj keď všetci sme boli na celoplosnom negativni... V pondelok idú vsetci na PCR...
@lucik106 Ja sice nie, ale rodicia su pozitivni. Byvaju este aj s mojimi surodencami. Nikto z nich prakticky nema ziadne priznaky, okrem jemneho nachladenia a ciastocnej pardnovej straty cuchu. Dufajme, ze im nic horsie ani nebude, ale uz by nemalo byt, pomaly im konci karantena. Jasne, ze neznasaju to najlepsie, parkrat boli v preventivnej karantene a teraz su aj pozitivni, taze chyba im kontakt s ludmi, ale zvladaju, vyuzivaju cas na ine veci. Kontakt udrziavame cez socialne siete a snazime sa mysliet na to, co bude, ked sa to cele skonci a ake bude krasne, ked sa zase stretneme normalne a budeme sa moct objat.
Ja nastastie nie som pozitivna, no prezivam kazdy den strach o otca. Mal horucky a ked volal obvodnej, tak hned vydedukovala ze to bude COVID aby nikde nechodil a bol doma. V sobotu uz mal z horucok bluznenie, tak mama volala zachranku. Reakcia operatorky bola ze zachranku neposlu a ma zrazat horucku. Ze aby do nemocnice ani neisiel, lebo ak COVID nema, tak ho tam dostane a ak ho ma, aj tak mu nepomozu. V nedelu teda vecer siel na testy u nas, boli negativny. Horucky nepolavili a v utorok sa pridalo busenie srdca-190 tep. Na moje naliehanie volala mama zachranku. Niesla som nakup a ked otvorila uplakana mama, zaroven vysiel otec z toalety, plakal ze nevladze, bolo mi hrozne, strasna bezmoc. Vdaka bohu zachranka prisla, najprv isiel jeden zachranar a robil test, opat negativny. Odviezli ho a na rtg sa potvrdil obojstranny zapal pluc, naviac pcr test pozitivny. Takze dostal atb a lezi s ostatnymi poz.na izbe. Sem tam napise spravu a hned sa ospravedlni ze nevladze. Neskutocne, hrozna bezmocnost a strach. Vsetko sa toci len okolo covidu, no v skutocnosti na Vas kazdy kasle. Testuju sa zdravi ludia a choreho si nik nevsimne. Ked som ho registrovala pred tyzdnom na testy, tak dostal termin az 5.11, nechapem. Vyhadzuju sa neskutocne peniaze na antig.testy, ktore su naozaj k nicomu. Davajte na seba pozor ludia :(
@polovnicka92 a pôjdete na nejaký retest? Lebo manžel je pozitivny ale že ak prejde kašeľ tak nejde nikam.
prosím vás,koľko rokov majú vaši rodičia,ktorí majú covid a či majú aj iné chronické ochorenie.Veľké ďakujem.
@ajka0207 no naši robia s ľuďmi, aj brat čiže pôjdu a ja tiež chcem ísť zistiť ci som taky nezmar 😇😁 že sa ma to nedotklo alebo ci náhodou nie som z tých co to len prenášajú. Ono malo by to byt tak ze za 10dni ak človek posledné 3nema príznaky môže fungovať. Ale zas viem o prípade ze pani nič nebolo po 14dnoch šla na test a stále bola pozitívna.
@polovnicka92 to pôjdete ako samoplatcovia?
@amarilka26 drzim palce
@lucik106 dakujem.
@ajka0207 neviem 🤔 snáď nie 🙂
Ahojte. Ja mam trosku inu otazku. Manzel bol v sobotu na tom celoplosnom testovani negativny. Od nedele mal vsak bolesti hlavy, teploty, bolest svalov, takze je dost mozne ze covid ma. Na test ho objednali az dnes teda stvrtok. Prva, otazka je. Ze ak mu pridu vysledky ze je pozitivny karantena sa pocita az od pozit. testu ci prvych priznakov? Druha otazka je ze ja som tehotna zatial bezpriznakov. Ale budem musiet v priebehu novembra ist na poradnu do cerveneho okresu. Som povinna teda ist na toto plosne vikendove testovanie ak dovtedy nebudu manzelove vysledky? Alebo ak budu vysledky a manzel pozitivny tak sa musim objednat sukromne na test? . Neviem ci ma na poradnu potom dr zoberie ked nepojdem na celoplosne a budem bez certifikatu. Dakujem za objasnenie.
@nikolcek123 karantena ak bude pozitivny sa rata odo dna testovania...ak bude pozitivny tak aj teba objednaju na pcr test..platit nebudes pretoze mas priamy kontakt s pozitivne testovanou osobou...ak bude manzel pozitivny tak si v karantene aj ty...
@nikolcek123 karantena sa počíta od kedy bol na test. Ak bude manzel pozitívny kontaktuje svojho lekára a nasledne budete riešiť s ruvz a oni Ťa objednajú na pcr test ako uzky kontakt, tym padom budes aj Ty s manželom v karantene a na celoplošné nepôjdes. Budeš mať v smske alebo maili vysledok prc testu a to Ti normálne plati. Ak bude mať manzel neg. výsledok, tak normálne mozes ísť na celoplošné.
My nie sme pozitívni. Mužova rodina však hej. Žijú s rodičmi ešte aj dvaja jeho súrodenci. Svokor mal 16 dni v kuse horúčku okolo 40 teraz je v nemocnici. Švagriná má chrípkove príznaky plus nemá cuch a chuť má ale slabšiu. Svokra a švagor negatívni.
My našťastie nie sme. Ale sesternica s mužom áno, tá stratila čuch, je unavená a jej muž nádcha, kašeľ. Ale zvládajú to v pohode.
@lucik106 si nemala isť na celoplošné, keď už si bola objednaná na PCR, veď je jasné, že antigénové ukážu len vrchol infekčnosti, zbytočne si mohla niekoho nakaziť, zdržiavala rad, míňala peniaze daňových poplatníkov...to si nevedela jeden deň vydržať
@zuzana111984 lebo som mala na čele napísané, že budem pozitívna na PCR,vsak? Isla som tam so svojim dieťaťom, ktoré ma viac ako 10rokov.
@lucik106 na čele si mala napísané: kontakt s pozitivnym, keď už to niekomu nestačí, veď sa obhajuj sama pred sebou, že 10r. dieťa tam muselo ísť, lebo asi by ho "nepustili do práce a malo by vypadok príjmu"
@zuzana111984 vsetco co tam vysli pozitivne mali kontakt z niekym. navyse sa to takto riesilo, ze sa nerobil PCR, ale pretestovanie na plosnom tstovani. ja som napr, volala do roboty a u nas sa testovalo a sefka povedala, ze mam v sobotu prist na plosne pretestovanie.
a keby neochoriem, tak kontakt s pozitivnymi som mala cely oktober. a odolala som az na konci ma to chytilo. cize kontakt zakonite neznamena pozitivitu.
@lucik106 ja idem v pondelok na pcr. Svokra bola pozitivna v sobotu na celoplosnom, ja vtedy este negativna....Od nedele bolesti hlavy a svalov, najhorsia je taka bolest na hrudi, to som pri ziadnej chorobe este nemala a malatnost. Deti nastastie ok, starsi iba trochu zachripnuty, muz zatial ako zacinajuca nadcha..

@lucik106 my sme 4 doma ja jediná negatívna a nič mi nie je 🙂
Mamina prvé dni skoro 40ky teploty slabosť ktorá je doteraz dneska je už týždeň co len leží ale máličko už sa prejde po dome.. a včera stratila čuch a chuť.. brat s ocinom kašlú ale inak celkom ôk 🙂
13teho ak budeme negatívni karantena konci 🙂