Kto mi vystaví potvrdenie o prekonaní Covidu-19?
Ahojte. Prekonala som covid, ale bola som len na AG teste. Vystaví mi potvrdenie o prekonaní aj obvodný lekár? Ďakujem.
@matqa411211 normálne ho ani nevystavujú, ale je v tom poriadny chaos a teda niektorí sú ešte v 1.vlne kedy potvrdenie lekár vystavoval
@matqa411211 lebo ako potvrdenie o prekonani slúži len pozitívny pcr test, z ktorého máš potvrdenie v covid pass. Nič iné
@meminka skúste si zavolať NZCI
@meminka uz davno neplati, ze ti lekar vystavi potvrdenie o prekonani. covid pass dostanes automaticky najskor 12 dni po prekonani covidu, musis ho mat vsak potvrdeny PCR testom. iny sposob aktualne nie je. omiela sa to uz od leta dookola, je to uvedene aj vo vyhlaske. nedavno tu bola podobna diskusia, kde kocka dopadla ako ty a z RUVZ jej povedali, aby isla po karantene na pcr a ak bude pozitiv, co urcite este bude, tak covid pass dostane.
@matkahelka no to už mi príde ako posledná možnosť, ak by to tak mohlo byť. Je mám ale pozitivitu potvrdenú ešte 2.11.,tak neviem či by som ešte bola aj teraz pozitívna.
@meminka Dobry den
Potvrdenie si vygenerujete tam, kde covid pass- 12 dni po pozit PCR teste bude na korona.gov.
Toto mi písala moja lekarka
@meminka moj muz bol pozitiv aj po mesiaci. ak chces mat covid pass, inu moznost zial nemas. ja byt na tvojom mieste, riesim test cim skor. z antigenu covid pass nedostanes.
@doomuska27 ale ona nemá pcr, o tom je táto diskusia 😉
@luliu viem ešte som nezabudla čítať 😉 práve preto som napísala co mne napísala lekárka aj ja som mala iba ag test a musela som ísť na pcr
@meminka ja som mala pozitivny antigen pcr test este neviem a povedali nam ze aj deti musia ist aj na pcr pokial ho nebudu mat ani do skoly nesmu antigen nestaci a na potvrdenie o prekonani treba len pcr test
Ak vám náhodou aj dajú lekári potvrdenie, môžete si s ním tak akurát zadok vytrieť. Všade sa bude púšťať len na základe potvrdeného PCR testu. V momentálnej situácii už aj u nás v rôznych prevádzkach.
@meminka
@matkahelka ta kocka som bola ja a test bol naozaj pozitivny ( anigen 07.11 a pcr 19.11) . V pondelok volam na RUVZ a som zvedava ci budem musiet ist do karanteny ( vyzera to tak ze nie)
@meminka potvrdenia niektorí lekári dávali predtým aj na základe antigénu, len sa to začalo vo veľkom zneužívať, tak to stopli a musíš mať pozitívny PCR test(elbo to sa dá odkontrolovať keďže si v evidencii oficiálne pozitívnych....takže sa uznáva len pozitivita na základe PCR testu
@petulkahu tak toto aj mna zaujima, ja som mala antigen pozitivny 7.11. aj priznaky, obvodna mi povedala ze na pcr uz teda nemusim ist, v stvrtok mi slubili ze potvrdenie mi vystavia,plati sa 2 eura, ale podla novej vyhlasky mi to bude podla vsetkeho na nic.Tak na pcr som objednana zajtra 22.11., som zvedava ci este vyjde pozitivny.A ak bude este pozitivny, snad nemusim znovu do karanteny,ked som ju uz ukoncila...
@italia31 ak bude pozitívny, musíš do karantény na 10 dní...
@panelacikova si to potom overim z ruvz,ved clovek moze byt pozitivny aj mesiac aj dva po kovide,preto sa na ukoncenie karanteny uz ani nevyzaduje absolvovat test.

@patka06 no tak by ho doktori asi nevystavovali, aj kamratake nedavno vystavila doktorka po prekonani mne ho zatial vzali v obchodoch, a potvrdenie zo stranky mi ani neslo stiahnut