Laserová operácia očí
Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem
@baryana Je lepsie podla mna az po lete... Akoze fit budes podla mna tak do 2 tyzdnov, no ostre slnko ti moze vadit.. Ja som teda bola este dlho citliva na slnko. Ked mas na vyber, nechaj to az po lete. Ale je dost mozne, ze uz metoda pokrocila a uz nebudes mat take citlive oci ako som mala ja pred 5 rokmi... 🙂
@baryana Hmm, ako uz pisali predo mnou, lepsie asi po lete, ak planujes dovolenku niekde pri mori, nemuselo by to robit dobre citlivym ociam. Slnecne sa maju nosit aj pri dazdi, prudke slnko pri mori by teda asi nebol dobry napad. Staci sice vikend po operacii oddychovat, ale kvapky sa davaju v podstate kazdu hodinu-dve, po mesiaci len umele slzy, ale aj tak. Oci su citlive, inak by to nebol problem.
dakujem vsetkym za odpovede. tak uz len prekonat strach koncom augusta idem do toho. 🙂
Ahojte, tak ja som sa odhodlala a idem v pondelok - oftum Ba. Strašne sa bojím, dufam že neutečiem. Ako tu čítam všetci ste mali mínosove dioptrie, ja mam +5,5 a +6, tak dufam že to dobre dopadne, aj ked na nulu sa to u mna neda.
ahojte, pridavam moju skusenost, kedze aj mne tato diskusia pomohla v rozhodovani sa. som 2 mesiace po Z-lasik a je to uplne skvele, som velmi spokojna, skoda, ze som do toho nesla skor 🙂. Uzivam si leto bez okuliarov, konecne bez sosoviek, vecneho rezania, stipania a migreny....a navyse vidim tak, ako som nikdy nevidela, kedze som mala silny astigmatizmus. Na zaciatku som mala pochybnosti a strach, ale cca po 3 tyzdnoch sa to ustalilo. Drzim palce vsetkym, aby ste sa rozhodli spravne.
Tak som to včera zvládla - Z - lasik, bolesti vôbec žiadne ani včera ani dnes, čítat už vidím aj to čo som nevidela ani s okuliarmi prečítat, len do dialky sa mi trošku zahmluje, ale už teraz vidím lepšie ako som videla s okuliarmi. Bala som sa kedže som mala plusove dioptrie a silny astigmatizmus, som zvedava kolko nameraju na kontrole. Doktorka úžasná, trpezlivá a ľudská. Musela mi dat o jednu tabletku na ukludnenie viac 😀
Dobry den Vám prajem. Pridam sestrinu a priatelovu skusenost s Excimerom. Sestra bola pred niekoľkými rokmi mala 5 dioptrie a doteraz velka spokojnost. Priatel bol po nej asi rok, mal max do 1 dioptrie na kazdom oku a je stastny ze to absolvoval. Odporucam kazdemu kto vaha. Sestre poslali dve ppoukazky, spolu v hodnote 100 eur a uz ich nevyuzije, ak mate niekto zaujem..kludne mi napiste, rada by ich predala aspon za 40,- nech tak aj niekomu pomoze a trosku aj sebe. Poukazky sa daju pouzit obe, kazda je v hodnote 50 eur, platne do konca septembra a je tam napisane, ze sa daju vyuzit aj na predoperacne vystrenie ale aj na samotny zakrok. Stoji to za to.
Ahojte, predám kupón na odstránenie dioptrií bezbolestnou technológiou iLASIK vo VESELY Očná Klinika. Zľava na operáciu je 300 €, predám za 100€.
Kočky chcem sa spýtať, veľmi dlho rozmýšľam nad operáciou oči, len v práci pracujem stále s PC, tak s neviem k tomu dokopat, mam - 3.5 obe oči... Ako dlho by som musela byt PN?
@sherny mojej sestre operovali oci v Excimeri, mala 5 dioptrie a o dva dni bola v praci, tie pracuje s pc. Uz je to niekoľko rokov, co absolvovala operaciu a nevie si to vynachvalit. Prisli je Teraz poukazky v celkovej hodnote 100 eur, platne do konca septembra no uz ich nepotrebuje, zrak ma vyborny. Ak chcete, tak Vam ich za nejaku symbolickú cenu posunie. Je na nich napisane, ze sa daju vyuzit na operacii a aj na predoperacne vysetrenie.
jááj baby ako vam zavidím, uprimne že ste sa na to dali...ja som ,,posera,, (nechápem ako som 3x porodila - to sa muselo no) ale bojim sa bolesti, mna ked boli hlava tak som ,,na nervy,, nieto ešte oči...
Mám dioptriu na pravom oku 5,75 a bez šošovky alebo okuliarov som ,,slepec,,. Lave oko mam len cca ,,polku,,. Muž ma tiež nahovara, on nosil 6 dioptrie a dnes je bez ,,brýlý,, má ich len na dlhé šoferovanie...tušim nejake polky a teraz tiež dostal nejaky poukaz z tej očnej klniky...no...viem že tu operaciu potrebujem že by to bolo super ale ked si predstavim len ,,nasilu otvorene oko,, a ze mi tam ,,niekto s ničím ide,, tak ,,predychavam,,.
@sardinka333 sestra je presne taky isty posero. 🙂 tiez sa cudujem ze sa odhodlala ale dala to, porod ma uz tiež za sebou. Povedala si, ze sa okuliarov uz chce zbavit,,nosila aj sosovky ale povedala dost. Ked odtial vysla tak prve co povedala, ze to nic nebolo a ze sa aspon poriadne s prepacenim precistila pred tym..taky mala zaludok ako na vode.. 😀😀😀
tak uz mam dohodnuty termin na 24ho, predoperacne a nasledne operacia. a asi budem potrebovat tabletky na ukludnenie🙂pani, co mi volala bola velmi mila. aj sa tesim, aj mam strach.
ja som absolvovala laserovu operaciu a myslim ze to da prezit nieje to az take hrozne 🙂 treba k tomu len pokoj a dobre a silne lieky 🙂 ale to tak len na 1 -2 dni potom to uz bolo ok . hlavne 2 dni prespat 🙂
po z-lasik niesu žiadne bolesti, hned som fungovala, ani som nevedela že som bola na operacii, bola som pred mesiacom ked tak fajnovo slnko svietilo a ani to mi nedraždilo oči. Moj manžel pred 5 rokmi mal 2 dni bolesti, ale mal ten starší laser.
Ahojte babulky,,prosím vie mi niekto aspon informativne povedat,,tie kočky čo ste boli v žiline vo vikome...kolko stoji ta klasicka operacia, ta bolestivejšia,,na obe oči..dakujem krásne 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
ahojte, tak mam to za sebou 🙂 vo stvrtok som absolvovala no touch PRK. pol dna po operacii a nasledujuci den by som najradsej prespala, ale nedalo sa. bolo rezanie a blby pocit piesku v ociach, ale zvladla som to. vidim sice este dvojmo, ale hoji sa to rychlo. personal v excimeri je uzasny, chvalim. ake mate skusenosti s videnim? za aky cas budem vidiet cisto a perfektne? viem, ze je to individualne, ale aspon priblizne..
@kejtie21 dakujem. tiez som sa dlho odhodlavala, ale dobre recenzie na laser operaciu a pocit slepucha na kupalisku 🙂 , nekomfort s okuliarmi ma uz presvedcili. pisala som tam zaciatkom septembra. hned nasledujuci den mi volali, porozpravali sme sa a objednali ma na koniec septembra s tym, ze ma vysetria a mozem sa rozhodnut, ci chcem v ten den absolvovat operaciu. po vysetreni mi doktor doporucil no touch bezdotykovu operaciu za 470€ oko. pytala som sa aj na tu drahsiu operaciu fetmo-lasik, kde je prednostou vyssy pooperacny komfort/hrozne som sa totiz celého priebehu operacie a pooperacneho stavu bala/ ale lekar mi povedal, ze ta metoda je pre mna zbytocna, lebo tu zvycajne pouzivaju pri vyssich dioptriach. ja som mala 2,50 a 2,75. a plus vysetrenie 50€.sestricka na skoleni pred operáciou nam vsetko dopodrobna vysvetlila ohladom operacie a dni po. stravila som tam 5 a pol hodiny, a napriek strachu som tam prezila fajn den.v cene je k dispozicii obcerstvenie. kava, caj, voda, bageta...... dostala som balicek, kde boli potrebne kvapky a slnecne okuliare. dnes som bola od operacie na druhej kontrolove a nemala som jedinu zlu skusenost. excimer naozaj odporucam. jedna zlata mamina odtialto mi za dobru cenu predala poukazku v hodnote 100€, ktoru som bez problemov mohla pouzit. este rano zo zvyku hladam okuliare, potom si uvedomim, ze ich uz nepotrebujem 🙂 a obcas si zo zvyku prstom napravam brile na nose a tiez si uvedomim, ze ziadne na nose nemam 🙂 . tesim sa 🙂 dokonca som sa za tych par dni naucila sama si davat kvapky do oci, co som ja pred tym nikdy nechcela uzivat. 🙂
@baryana Neviem, ja som videla cisto a perfektne hned po operacii, druha vec, ze ked odoznel ucinok analgetickych kvapiek, nemohla som dva di poriadne oci rozlepit, ale nasledne som uz videla cisto a perfektne opat.
Kolegynin manzel mal s dvojitym videnim po opke problemy od zaciatku a ma ho doteraz, dva roky po operacii

@baryana nechaj po lete. týždeň som kvapkala atb do oka a cca 3 a pol mesiaca kortikoidy, aby sa nevytvorila pri zrastaní rany jazva
ja som mala operáciu na konci augusta