icon

Laserová operácia očí

davido
26. nov 2012

Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem

aaliyah
5. jún 2013

@autickop907 Prosím vas môžem sa opýtať ako je to s cenami?Dakujem

autickop907
7. jún 2013

vychadza to cca 1200€ plus minus, za predoperačne všetrenie sa plati 140€ v den vyšetrenia. my sme včera tušim spolu volali. ak mate zaujem byt nahradnička, mozete sa pripojiť prostrednictvom tohto linku do našej skupiny https://www.facebook.com/events/491176907616052...

zana0077
12. jún 2013

ja mam termin na 22.06. v ruzomberku v SPINNe, volala som tam dnes....:oD teda velmi promptne....cenovo to vyjde na 789 eur. s pred a pooperacnou starostlivostou, balickom "prezitia" po op, a ako bonus dostanem znackove brilky....:o) celkom sa tesim, planovala som uz dlhsie, no nakopol ma az tento muzickov darcek k narodeninkam....
snad uz nebudem vidiet na konci ulice zaprah koni miesto skupinky zhovarajucich sa ludi ako posledne, ked som skusala byt za krasnu bez okuliarov.....:oD

autickop907
18. jún 2013

@zana0077 aka to je metoda? aky laser? 🙂

zana0077
18. jún 2013

vynatok z ich stranky: Očný excimerový laser je unikátny prístroj, ktorý dokáže odstrániť potrebnú časť tkaniva rohovky, tzv. "fotoabláciou" bez ovplyvnenia inej štruktúry oka. Dokáže upraviť povrch rohovky tak, že sa zmení jej optická mohutnosť a teda aj dioptrická sila celého optického systému oka. Obrazne povedané, to čo nosíte v okuliaroch alebo v kontaktných šošovkách sa prenesie priamo na oko. V očnom laserovom centre SPINN používame nový excimerový laser Allegretto Wave 200 Hz.

autickop907
21. jún 2013

@zana0077 jaj my ideme na femtosekundovy laser, nie cez excimer 🙂 tak ti držim palce 🙂

zana0077
22. jún 2013

Pozdravujem , potrebujem pomoc manzelka je po operacii oci laserom a tabletky nezaberaju . co robit narieka cele 4 hodiny.

zana0077
26. jún 2013

@autickop907 :oD pozeram, ze muzicek ma predbehol.....:oD nemusim pisat, ze uz mam po....:oD tesne po operacii som bola za krasnu....:oD este sme sli z manzelikom na naaaaaakupy....:oD do 3 hodin som bola na nespoznanie....prve dva dni po operacii boli teda dost na figu...bolesti hrozne...treti den som uz oci otvorila, no asi bolo pokazene zrkadlo, ci co, lebo ukazovalo niekoho ineho....:o) dnes mam kontrolu, predpokladam, ze ked mi daju dole tie sosovky, co mi nasadili, bude o hodne lepsie. bolesti uz pominuli, no videnie sa skoriguje do mesiaca, pri mojom tempe myslim, ze do dvoch tyzdnov uz prepichujem pohladom....:o) a ty ako? kedy mas termin?

autickop907
26. jún 2013

@zana0077 ahoj ahoj, no my ideme deviateho jula na vyšetrenie ešte len... mna to ešte len čaka... vidiš to, hovorila som ze excimer neni dobry, poznam troch ludi čo boli na excimeri a len na to nadavali., ale som rada ze uz ti je lepšie

zana0077
26. jún 2013

@autickop907 :o) nemozem povedat, ze je zly....dostala som ho od muzicka na narodeniny....:o)chudacik, bal sa o mna po tej operacii viac, nez ked som rodila.....:oD takze som mu za to vdacna, ale druhy krat by som nesla. pokial by som nevidela rozdiely v pooperacnom prezivani u inych na vlastne oci... ale dala by som aj 1500eur, kebyze viem, ze bez bolesti....:o) aj ja ti drzim palce, nech dopadne vsetko naj.

autickop907
27. jún 2013

dakujem veľmi pekne 🙂 aspon ze uz to mas za sebou 🙂

medynka82
27. jún 2013

@tehulka2011 prosim ta to si bola na tej operacii, co na druhy den normalne fungujes? Dik za info, ja sa chystam, len mam skoro rocne babo, tak neviem ci sa na to dat.

strakovakatka
27. jún 2013

@medynka82 Hned na druhy den, urcite normalne nefungujes. Je to zakrok do oka a oko je velmi citlive. Po operacii odporucaju den-dva odychovat, nenamahat oko aby sa zregenerovalo. Ja som bola na tejto operacii asi pred tromi-styrmi rokmi. Druhy den bol najhorsi, potom uz OK, na treti som normalne fungovala, varila,.... po styroch dnoch ked mi vybrali sosovky, tak to bolo uplne super. Krásny ostrý svet naokolo. Mne dost vadili tie sosovky. Samotná operácia uplne bezbolestná, super profesionali v Excimeri, sestricky mali zlaté ruky a srdce. 😎

medynka82
27. jún 2013

@strakovakatka Ano ale teraz je nova metoda, nejaky femtosekundovy laser a vraj po takej operacii je clovek schopny este ten isty den fungovat uplne normalne. Preto som sa na to pytala, ci to je naozaj tak. Tvoju metodu operacie poznam, teta to absolvovala, takze viem ako to funguje, ale hladam niekoho , kto bol na operacii tento rok a na tejto speci. Je to dost drahe cca 800 eur a viac jedno oko. Preto sa na to pytam. Ale dik za info.

strakovakatka
27. jún 2013

aha, tak to je fakt novinka. Super, veda ide stale dopredu. 😵

tehulka2011
27. jún 2013

@medynka82 nie, to bol klasicky non-touch, inak mne zostali dioptrie -0,50 na oboch ociach...

medynka82
27. jún 2013

@autickop907 mozes mi potom napisat, ako ste dopadli? ci ste mali bolesti a kedy ste boli schopni normalne fungovat? drzim palce, nech vam to vsetkym dobre dopadne

zana0077
28. jún 2013

pozeram, ze spinn je na zlavomate za 679eur....:oD ja som to mala za necelych 800eur.... zeby som sla este raz? :oD no nevyuzi to....:oD ale vazne...je super vidiet normalne. bez babraciek so sosovkami, zapalenymi alebo "vysychajucimi" ocami, samozrejme okulky su uz doplnkom krasy, ale kto je na ne odkazany, vie svoje...:o) hlavne ked ich nemoze najst, hlada vsade a pri tom ich ma na ociach....:oD

nika12
30. jún 2013

http://www.zlavadna.sk/team.php?id=44289&utm_so...
baby davam do pozornosti ... ja idem zajtra na vstupne vysetrenie, tak snad budem moct vyuzit zlavu 😉

mikchaila
9. júl 2013

babenky, ja sa chystam tiez na operaciu ale tu, čo sa da na druhy den normalne fungovat.. Ak by ste mali niekto vazny zaujem dajte mi vediet, lebo je tam akcia, ze cim viac nas je tak tym je to lacnejsie. bezne stoji jedno okolo cca 980/oko. takto by nas to vyslo o dost lacnejsie.. chceli by ste niekto ist? 🙂

autickop907
10. júl 2013

@medynka82 jasne napisem ti všetko, zajtra idem na operaciu, potom ti napisem 🙂

nika12
10. júl 2013

Ja mam od vcera po operacii. Z - Lasik, absolutne ziadne bolesti, mozem len doporucit ...

autickop907
12. júl 2013

@medynka82 ahoj včera som bola na Lasik HD, operacia bola bezbolestna, ked som prišla domov mi slzili oči, ale som zaspala a potom uz nič. teraz davam kvapky, oči nebolia, na svetlo som neni hakliva, pobehala som cele mesto dneska :D trošku vidim hmliste, ale to sa vyčisti behom 2-3 dni. Ak ta ešte niečo konkretne zaujima napiš 🙂

medynka82
12. júl 2013

@autickop907 a zistovala si si nieco na nete, aka uspesnost je po tejto operacii v zahranici? Ja by som chcela ist na jesen, len mam male babo, len rocne, tak sa trosku obavam. Ale drzim palce, nech sa ti to co najskor ustali a vidis ako orol 🙂 Ozaj bol tam niekto, komu nemohli robit operaciu, ked ste boli na tych vysetreniach, to ste tusim mali ako skupina? Pripadne ak nezabudnes, tak sa ozvi o nejake 2 mesiace, co nove, skusim si to aj ja postrazit, a ked tak ti napisem 🙂 Zatial velmi pekne dakujem.

autickop907
13. júl 2013

@medynka82 no ja som si najprv popozerala na nete ze do čoho to vlastne idem, čo to je, jak to robia, jake maju pristroje, a ked som zisitla ze hento je najnovši a jediny na Sk tak som nevahala. a tiez som potom pozistovala kto na tom bol, jake to bolo a tak, bab som sa pytala, boli spokojne tak som vazne začala nad tym rozmyslať, tak som si to potom v maji vypytala ako darček na narodky,aby sa mi doma poskladali. Viem ze takyto pristroj maju aj v Brne, tiez Neovizia, ale kto sa bude trepať do Brna ked tu to mam hod.a pol cesty.
Tento zakrok sa neodporuča ked si tehotna, ale ked uz mas ročne tak si myslim ze to je uplne v pohode, tento zakrok robia aj pod 18r. lebo je to bezbolestne, samozrejme všetko zavisi od zdravotneho stavu.
Ja som vytvorila skupinu na tuto "párty" ako to tam volaju, dala som dokopy ludi a potom som to vybavovala pre všetkych 8 ludi čo sme boli v skupine, naša skupina prešla cela, nebol tam nikto kto by nemohol isť na zakrok. Večinou neprejdu ti č maju tenku rohovku alebo nejaky druh zakalu, inak pustaju všetkych. Ja som napr. mala vysoky očny tlak a nepovedali mi na to ani pol slova, v pohode ma pustili na zakrok. Vyšetrenie trvalo zhruba tie dve hodiny lebo 45 min.čakaš kym sa ti roztiahnu zrenice ked ti daju kvapky.
boli sme fakt super kolektiv, išla by som do toho s nimi znova. Niektori sa bali pred operaciou, ale som ich tam ukludnovala v čakačke, my baby niektore sme tam haluzili s tym "zdravotnym bratom" čo nam kvapkal kvapky pred operaciou, uplne bez stresu, sme boli jak keby sme si gandžu dali, furt sme sa rehotali na volačom, :D
No a dneska mam dva dni po zakroku, zda sa mi ze ta hmla trocha ustupuje, ale všetko zalezi od organizmu kto aky ma, niektorym to trva dlhšie niektorym kratšie, ale povedala doktorka ze mam všetko v poriadku a hmla je normalna, ze to zmizne za par dni. ked nezabudnem napišem ti o tie dva mesiace ako si chcela

sherynkamalinka
13. júl 2013

@autickop907 ahoj ja som bola v neovizii na zakrok neolasik hd v novembri. Oci mi slzili len v den operacie. teraz vidim perfektne, kvapky nekvapkam a skutocne odporucam investovat. nie je to lacne ale oplati sa to. Tak nech ti to slzenie rychlo prejde a uzivaj si zivot bez okuliarov :}

autickop907
13. júl 2013

@sherynkamalinka dakujem 🙂 aj mne oči slzili iba prvy den, nejake tri hodinky pokym som nezaspala, potom to bolo v pohode. Teraz vidim trocha hmliste, ale povedali ze je to normalne, ze to prejde, tak hadam prejde 🙂

aurorag
13. júl 2013

@autickop907 to je ten femtosekundovy laser? ci? ja uz tiez nad tym vazne rozmyslam. Takze vstupne vysetrenie, operacia, a potom nejaka kontrola? A vkladaju aj tie ochranne sosovky na 4 dni, ako to tu niekto pisal?
Vdaka. 🙂

autickop907
14. júl 2013

@aurorag ano je to femtosekundovy laser. Prebieha to tak ze najprv ideš na vstupne vyšetrenie, tam ti povedia či si vhodna alebo nie pre tento zakrok, alebo ti navrhnu lepšiu altertnativu ktoru by ti mohli spraviť. Potom sa objednaš na operaciu, na druhy den je kontrola, potom je kontrola o 10 ani a potom o mesiac.
Tie šošovky nam nikomu nedali, nebolo to potrebne, tie davaju iba v pripade ak sa im niečo nepozdava. 🙂

aurorag
16. júl 2013

@autickop907 vdaka za odpoved. mali ste nejaku akciu, co sa ceny tyka? lebo na ich stranke uvadzaju cenu 990 eur za jedno oko.