icon

Laserová operácia očí

davido
26. nov 2012

Ahojte ,chystám sa v piatok na operáciu očí .Čo má čaká? Máte nejaké skúsenosti? Bolí ten samotný zákrok alebo je bolesť väčšia až potom?ďakujem

autickop907
6. nov 2013

@zuzkalinduska ahoj, mozes si dať aj po jednom robiť oči, to je na tebe, tvoje rozhodnutie, operacia neboli,nemusis sa bať, aj ked mas take silne, a šošovky sa nenosia iba tyzden pred, nie tri tyzdne

franka123
15. nov 2013

@autickop907
Ahoj akú vodičku si dostala na umyvanie oči? Mne nič nedali . Ja som bola na kontrole 11.11.2013 a dali mi kvapky nove do oči lebo ich mam velmi suche. Kvapkala som si umele slzy ale neako to nepomohlo.Teraz idem 16.12.2013 na kontrolu mam kvapky Cationorm a este jedny na noc to je neaky gel. Nepametam sa ako sa volaju mam ich pri posteli. Umyvam si s kvapkami Ophthalmo Septonex. Teraz vidim celko dobre ostrost zraku mam velmi dobru ale prave oko nie. Na to vidim horšie . Mislým ked mi skušali zrak na klinike. Aj po dokorigovaní. Ale už si nedam nič robit s očami. Pekný den.

autickop907
16. nov 2013

@franka123 ahoj, ja ked som bola po operacii a aj po korekcii umyvala som sa pred aj po dezinfekčnym pripravkom Blephasol. kvapkala som tyzden antibioticke kvapky Tobradex a umele slzy Systane ultra, a neskor som si davala gel Corneregel

davido
autor
16. nov 2013

@cililing1123 ahoj ja som bola na operácií pred rokom ,tiež som mala pocit že vidím zo začiatku trochu horšie najmä na ľavé oko ,ale postupne to prešlo a teraz vidím perfektne.Stále sa mi zdalo že to videnie nie je také ostré ako som si predstavovala,pozorovala som sa či viem prečítať všetko čo bolo v ďialke až som z toho bola unavená.Prestala som sa pozorovať a všetko prešlo.Každé oko je iné ,niekomu to trvá dlhšie niekomu kratšie len treba vydržať 🙂
život bez okuliarov je perfektný ,už si neviem predstaviť že by som ich nosila ,hlavne pri športe -lyžovanie,plávanie .Neboj všetko bude OK ,ani si neuvedomíš a budeš vidieť perfektne . 🙂 🙂

fotokarol
18. nov 2013
Používateľ fotokarol je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od fotokarol.

ludia ked vas citam tam mam z toho "riadne parky"....

medynka82
18. nov 2013

neviete niekto o nejakej skupine, ja by som sa rada uz konecne pridala, stale to odkladam a uz som rozhodnuta, ze idem!!!!

adrika25
18. nov 2013

Kočky a bola ste niektorá v Neovizia v Bratislave? Vsetky ste išli iba laserom? Lebo mne navrhli vnutroočnu šošovku/fakicku šošovku, vôbec neviem ako to bude prebiehať, iba to čo čítam na nete...

@zuzkalinduska ja mám podobné dioptrie a mne už laser neodpuručili.

autickop907
18. nov 2013

@adrika25 ja som bola v Neovizii

cililing1123
23. nov 2013

@davido
dakujem za povzbudenie 🙂 dnes su to presne 3 mesiace, zatial zmena ziadna...

tinusicka
27. nov 2013

@vikusik ahoj.. mohla by si mi napisat, ze kde bola tvoja sestra na operacii? dakujem 😀

tinusicka
27. nov 2013

ahojte mamicky... poprosila by som Vas o radu/skusenosti s doktormi resp. doktorkou na laserovu operaciu oci v KE... dakujem velmi pekne 🙂

zuzkalinduska
4. dec 2013

adrika25 tak aj mne neodporúča očný lekár laserovú operáciu, ale implantáciu vnútroočnej fakickej šošovky, ale ani nie tak z dôvodu silných dioptrií, ale z dôvodu veku, keďže mám 40 a lekár tvrdí, že laserom by sa mi síce odstránili dioptrie na diaľku, ale čoskoro by som začala nosiť dioptrie do blízka na čítanie, takže tak, či tak, zas by som len musela nosiť okuliare alebo šošovky, ale namiesto mínusových plusové, lebo po 40 sa začína kaziť zrak do blízka a keď som dlhé roky nosila iba šošovky, tak sa dostávalo do očí menej kyslíka a oči začnú starnúť skôr ako keby som ich nebola nosila. Keby mal niekto skúsenosť s takouto operáciou výmeny šošovky, prosím napíšte vlastnú skúsenosť, na nete som už niečo prečítala, ale bojím sa strašne niečoho takého.

zuzkalinduska
4. dec 2013

Ináč mne bolo povedané a to v Žiline, že pred laserovou operáciou ak som nenosila pravidelne každý deň šošovky, tak ich nesmiem nosiť pred operáciou dva týždne a keď som nosila pravidelne každý deň od rána do večera, tak ako ich nosím ja, tak pred operáciou ich nesmiem nosiť až tri týždne, vraj kvôli tomu, aby boli namerané presné dioptrie a upravila sa hodnota bez minimálnej odchýlky až na nulu, lebo pri dlhodobom nosení šošoviek je oko stlačené a nie v pôvodnom tvare a neodmeralo by sa presne a výsledok operácie by nemusel byť stopercentný. Viem, že uvádzajú tu na nete niektoré kliniky, že stačí len týždeň nenosiť, ale mne bolo povedané tak.

ajvy66
5. dec 2013

Tak ja som mala operáciu pred rokom a pol v spinne v Ružomberku a zostali mi dioptrie - 1 na obe oči a to som si musela zistiť sama .... Nikdy by som sa už nato nedala. Zbytočne vyhodené peniaze lebo aj tak nosím okuliare.

medynka82
11. dec 2013

@ajvy66 a ake si mala povodne dioptrie? aku formu zakroku si podstupila?

ajvy66
11. dec 2013

@medynka82 pôvodné dioptrie som mala - 3,75 a -4,5 takže sa to dalo stiahnuť na nulu a nie na - 1 na oboch očiach a bola som metódou epi -lasik. A to som tam rok chodila každý mesiac a naťahovali ma ako sa to zlepšuje. A zostatkové dioptrie mi povedala až očná lekárka u ktorej som bola aby mi poskytla jej nezávislý názor na operáciu. Hovorili, že sa mi zle hojí rohovka, že ju mám zjazvenú a preto nevidím a keď som bola u očnej tak mi povedala, že rohovku mám čistú, žiadne zjazvenia takže chybu urobili oni a zle mi stiahli dioptriu. Som zvedavá po pôrode mám isť na kontrolu a malí by mi urobiť zadarmo reoperáciu. Ale mám strach keď to pokašľali prvý krát .....

medynka82
11. dec 2013

@ajvy66 dakujem, ja ich mam vyssie, asi to aj tak skusim

ajvy66
11. dec 2013

@medynka82 Skús a dám ti jednu radu 🙂 Zisti si predtým či máš ustálené dioptrie. Lebo ja som asi nemala a preto to takto skončilo. Mne robili predoperačné vyšetrenie a operáciu hneď po sebe to sa očná čudovala, žeby sa to nemalo.

autickop907
11. dec 2013

@ajvy66 ahoj, ja som tiez nemala ustalene dioptrie, ale mne to dopadlo dobre, bola som ale v BA, mala som vyšetrenie a dva dni na to operaciu 🙂

ajvy66
11. dec 2013

@autickop907 Tak potom mi to urobili zle inak si to neviem vysvetliť prečo hneď zostali také veľké dioptrie....

jill
12. dec 2013

@ajvy66 ahoj, to ti robili vyšetrenie aj operáciu v jeden deň? Presne v tomto článku sa píše, že sa to nesmie a že pri nedostatočnom vyšetrení sa nemusí odstrániť správna dioptrická hodnota:
http://www.neovizia.sk/aktuality/623-pozor-na-n... K.

ajvy66
12. dec 2013

@jill Urobili mi predoperačné vyšetrenie a za 5 minút ma už operovali a dopadlo to tak ako to dopadlo 😒

autickop907
13. dec 2013

@ajvy66 no asi ti bud malo zrezali z rohovky, alebo spravili chybu ze to robili v jeden den, bo aj tie kvapky čo davaju na rozširenie zreničky ked vyšetruju to su uplne ine kvapky aj anesteticke čo davaju pred operaciou, asi to oko neznieslo, ine ma nenapada, len to ze pomiešali kvapky a to podla mna nemali robiť

domcek30
11. jan 2014

ahoj chcem sa opýtať či niekto absolvoval operáciu očí na očnej klinike vo Zvolene ???

jozko5555
18. jan 2014

ahojte , ja som bol na zakroku pred 10 dnami mal som dioptrie -2 a teraz vidim rovnako alebo mozno aj horsie do dialky aj na blizko, je sanca ze sa to zlepsi alebo to uz tak zostane?

autickop907
19. jan 2014

@jozko5555 ahoj, čo ja viem, zrak sa ustali do 3 mesiacov, je možne ze vidiš hmlu alebo niečo take, ale zalezi aj aky zakrok ti robili. ak sa ti to nezda tak zavolaj na kliniku kde ti to robili informovať sa, oni ti povedia viacej, alebo ta daju prednostne vyšetrit, teda mali by

medynka82
20. jan 2014

@autickop907 ahoj, ozaj ako sa mas? uz mas oci tip top? ja som sa este stale nedostala na tu operaciu, ale stale zhanam skupinu a snad sa mi to tento roku uz podari 🙂

jozko5555
21. jan 2014

@autickop907 ,ahoj no bol som na kontrole a povedali mi ze ono sa to casom upravi, ja len ze ci tomu mozem verit, ci aj ostatni videli chvilu zle a zacalo sa to zlepsovat...

autickop907
21. jan 2014

@jozko5555 ja som videla tu hmlu kvoli tomu ze mi tam zostal cylinder, potom som išla na korekciu po 3 mesiacoch, na lavom oku mi zostalo pol cylindra, ale to nevadi, samozrejme na všetko treba čas a dva tyzdne na hojenie je strašne malo to viem podla seba, zalezi aj aky kto ma organizmus, čo to bolo za zakrok a tak, ale budeš to mať v pohode podla mna, len bud v klude, hlavne nemať stres počas dna, šetriť sa, aj ja som musela 🙂

autickop907
21. jan 2014

@medynka82 ahoj, bola som na korekcii v novembri, na lavom oku mi zostalo pol cylindra ale to nevadi, uz to mam v pohode 🙂 budem ti drzat palce aby sa ti nazbierali ludia do skupiny