Lekár mi tykal
Ahojte pred par dňami som bola u lekara. Týkalo sa to očkovania do krajín mimo Európy. Bola som tam aj s mamou. Očkovali sme sa obe, keďže cestujeme. Lekár mi po celý dobu tykal. Mne sa to zdalo maximálne nevhodné. Ja som mu netykala. Nepoznáme sa, videli sme sa prvy krát. Mam 27 rokov. Ešte tam o mesiac pôjdem. Chcem ho na to jednoznačne upozorniť, som dávno dospelá, tak nech sa nejako správa. Akým spôsobom mi odporúčate aby sa lekar zbadal ?
@petulda333 myslím ze s tým titulom len chcela zdôrazniť svoj vek, nie samotný titul
Zas nezožerte ju tu
Ved sama pises, ze si "mohol" vsimnut titul na dokladoch, ale vazne si myslis, ze ma lekar cas studovat kazdy obciansky ci karticku poistenca mladeho dievcata, co prislo s mamou? Ber to takto a nijak inak... ked tam pojdes sama neverim, ze sa to tykanie zopakuje...
No ale predstavte si, ze ja chodim k lekarovi, ktory v dobe pred koronou, vstal od stola, podal mi ruku, dobry den, pani inzinierka, nech sa paci...Nevyzadujem to absolutne a bola som v soku. Aj take byva. A nie tykat ako laznik 😅
@pribinak dramu urobila autorka z dorazom na ING.. ved co je tazke na tom poziadat niekoho slusne, prosim vykajte mi? Neviem, ale tam vyrecnost nepotrebujem podla mna 🤷♀️
Ved to su preboha take malichernosti, ze dovi dopo. Ok, potrpi si na to. Beriem. Ale ak je dospela, tak a je to vec na ktorej jej zalezi, tak predsa sa ako dospela aj spravam a ozvem sa, ze mi nieco vadi. A naozaj k tomu nie je potrebna velka vyrecnost. Ale tu skor islo o urazene ego pani inzinierky
@anjelicek26 možno cestuje s mamou do exotiky. Čo je na tom zle ísť s mamou na očkovanie?
Veď nikde nie je napísané, že mama ju viedla za ruku a povedala: katuska daj ramienko ujovi doktorovi
Choď si dať čokoládu a čipsy, krámy o týždeň skončia a začneš byť znova normálna pani ing (dúfajme) alebo teda slečna ing, nech sme korektní. PS aj ja chcem mať jediný problém na konci dňa to, že mi doktor tykal, kym mi pichal vakcínu 🙆
@anonymous87 ja si myslím že tým ING chcela zdôrazniť vek a nie titul.
Nemyslím si, že chcela silou mocou poukázať na svoj titul
Mat tak tvoje problemy... Priatelsky doktor a aj tak je zle..
@pribinak ok, ale znovu. Ak je dospela, vadi jej tykanie, lebo uz je dospela, tak sa ako dospela aj spravam 🤷♀️
@a_alexandra_a neviem čo sa obúvate do jej akademického titulu. Ma na neho právo si ho písať a nechať si tak hovoriť do konca života a aj keby už zo školy nevedela ani mäkké f. Lekári často oslovujú inžinierov titulom pretože si akademické tituly vážia. Aj ich každý volá pán doktor a to že majú ťažkú školu aj atestácie ešte nemusí znamenať že sú viac šikovní vo svojom odbore ako dobrý konštruktér. Ja si titul nepíšem od vtedy kedy som si ako absolvent len rok po škole podal ruku s jedným riaditeľom podniku predstavil som sa titulom a on mne len menom. Vymenili sme si vizitky a na tej jeho bol pred menom titul Docent a za menom CSC. Každý kto si chce písať svoj titul a nechať sa oslovovať hoci aj bakalár tak má na to právo. Nie je pekné ani sa tým vystatovať a ani ten titul podceňovať. Proste brat ho ako fakt a nehodnotiť.
@anonymous87 už som napísala, nie všetky sme výrečné, pohotové a odvážne
Niekto pred akciou potrebuje bojovú poradu aj keď má ING
Ako píšeš, máš viac ako 24 a ešte aj s titulom ING, tak sa podľa toho nabudúce aj spávaj a jednoducho si otvor ústa a nie chodiť potom tu "plakať". V živote ťa čakajú horšie veci, ako zrovna toto
Študovala si ekonómiu, keď Ťa zaujímali jeho zisky na finstate?
@anjelicek26 podla mna bola naozaj tam, kde ja 🙂 nezalezi na tom, ze tam bola s mamou, ten lekar je proste taky. Ja mam 36, podla mna vyka automaticky kazdemu mladsiemu od neho.
🤦🤦🤦🤦🤦
Jedna vec je, že Ti tykať nemal, druhá vec je, ako nadradene sa vyjadrujes.
Fakt treba čítať s porozumením, očkovali sa obe, aj autorka aj jej mamina. Takže nesprevádzala ju, aby ju držala za rúčku ako sa tu vysmievate. Teraz je tu asi móde navzájom sa vysmievať a ponižovať…
@pribinak dosť urážlivé bolo, ako sa vyjadrila, že kam sa má doktor zaradiť. Je samozrejmé, že dodržať kódex musí každý, ale napríklad keď mne niekto tyká a ja si to neprajem, vykám mu a keď nepochopí, neriešim. Ak by sa správal inak neúctivo, tak chápem..
@pribinak no neviem. To uz je dost blbe, ked dospela zena potrebuje bojovu poradu na to, aby niekoho poziadala, aby jej vykal 🤷♀️ Ale budis
A bohuzial, ja z kazdeho riadku autorky citim strasnu aroganciu a nadradenost…
Problem vskutku vyznamu celosvetoveho.
@anonymous87 jaj, ty si tu koľko na koni? Tu sa niektoré radia aj o iných “vaznych” záležitostiach a ešte napísaných takou štylistikou a gramatiku, že mi idu oci z jamiek vypadnúť
Ale beriem, určite sú “disgraficky”
Ale ok, každý mame inú toleranciu a týmto ukoncujem tuto debatu a idem si pohľadať niečo plodnejšie
Pekný večer
Ja by som doktorovi poradila nech sa zaradí do dlhočizného radu a ak bude pani ing potrebovať pomoc tak nech vyčká času kým na ňu príde rad....
Dievča tvoja nadradenosť a nedostatok pokory ti ešte veľmi "osladia" život☝️
@lauriinkaa každý má inú hranicu tolerancie a nie každý dokáže hneď reagovať
Pekný večer
mozno si Ta pomylil
@pribinak vies co mas pravdu, ako som pisala vyssie. Kiez by boli len taketo problemy na svete (bez ironie).
Aj tebe pekny vecer

@viestta ....pripadne "pani kandidatka vied..."
Mne to pride take... titulmi by sa malo oslovovat v praci, teda ak uz to chceme. Pri porode je jedno ci som inzinierka alebo mam ci nemam maturitu. Mne to prislo strasne smiesne. Ja spotene, nohy rozcapene, funim a zrazu "pani inzinierka..." clovek ma pocit ze ma popri porode riesit aj nejaky pracovny problem.