Lekár mi tykal
Ahojte pred par dňami som bola u lekara. Týkalo sa to očkovania do krajín mimo Európy. Bola som tam aj s mamou. Očkovali sme sa obe, keďže cestujeme. Lekár mi po celý dobu tykal. Mne sa to zdalo maximálne nevhodné. Ja som mu netykala. Nepoznáme sa, videli sme sa prvy krát. Mam 27 rokov. Ešte tam o mesiac pôjdem. Chcem ho na to jednoznačne upozorniť, som dávno dospelá, tak nech sa nejako správa. Akým spôsobom mi odporúčate aby sa lekar zbadal ?
Aky by bol zivot jednoduchší keby to vykanie úplne zaniklo... keby mi to ale vadilo ako tebe, tak by som mu povedala.. "Pan doktor prosím vykajte mi, ja som už stará dospelacka s 9 rocnou praxou a keď mi vykate tak sa cítim ako pubertacka."
Ale keď Ti to tak vadí, tak mu začni tykať aj ty a možno mu to zapne.
@kikulienkadd tá pôrodná asistentka mi tykala, keď som k nej chodila na monitor a po čase mi vraví, že veď aj ty mi tykaj, si vo veku môjho syna a presne to bol ten prístup, že pacientky brala “mamickovsky”.
Ale ako vravím, týkali mi väčšinou starší doktori, alebo vykali a oslovovali má zdrobneninou krstného mena, nemala som s tým problem a prišlo mi to dokonca mile a ľudské.
Ja len ze, to opakovanie maturity zo slovenciny by prospelo aj tebe. Kopec chyb mas v kazdom prispevku. Tak sa pozeraj hlavne na seba, az potom sud ostatnych.
Joj, ale zas sa neber tak vážne . Ja mám 35+, tituly dva a ani jeden nemám v dokladoch uvedený. Súčasný pediater mojich deti a jeho sestricka mi týkajú ( pamätajú si ma ešte z čias môjho “ mladi” ) a vôbec sa nejdem z toho “ pototo” . Možno si ta s niekým známym zmylil, možno vyzeráš na 15, ja by som teda občiansku tiež podrobne nestudovala. Pokial máš len takéto problémy, tak si šťastná žena!
Hmm.. ja mám sladkých 42, aj titul 😁 a keď som šla po C19 ku krčnému, starý pán, pozná ho celé mesto, prišiel pre mňa k sestričke, podal mi ruku so slovami "no poď moja, nech si ťa pozriem" a keď som otvorila pusu, zložil nástroje a poznamenal "tá potvora sa na tebe pekne vybláznila, pozriem ti ešte noštek, keď vravíš, že necítiš vône" - a vieš čo? mňa tento prístup neskutočne upokojil a mala som pocit, že mi naozaj pomôže a 'zachráni' ma, čo sa aj po 5-týždňovej karanténe bez liečby naozaj stalo.. dal mi ATB a do pár dní mi bolo neporovnateľne lepšie. Ani by mi nenapadlo pomyslieť na to, nech sa zaradí na svoje miesto, že som s ním husi nepásla 🤷🏻♀️ na gynekológii mám naopak sestričku, ktorá zásadne všetkých oslovuje titulom a menom a paradoxne sa vtedy cítim viac nepríjemne, ako keby mi tykala.
Ďakujem babám, ktoré sa vyjadrili k téme. Nikto tam z vás nebol, ale spôsob akým to lekár odkomunikoval so mnou mi prekážalo. Nejde o vzťah lekár - pacient. Ale o predávajúci a zákazník. Za 2 kusy očkovania išlo okolo 130 e. Poisťovňa neprispieva nič, je to čisto na priamu platbu všade kde je takéto očkovanie možné). Vadilo mi aj o snahu predať vakcínu komukoľvek za každých okolností + to tykanie tomu nedodalo práve efekt dôveryhodnosti. Určite lekárovi nebudem tykať (nie je to vhodné, ja mám 27 on okolo 50 stky, stále sme 2 dospelí ľudia, ktorí sa nepoznajú), požiadam ho o to slušne, aby mi vykal. Tak ako sa na dospelých ľudí patrí. Tiež tu porovnávate niektoré skúsenosti s lekármi, ktorých poznáte roky alebo ich navštevujete pravidelne ale toto nie je môj prípad. Niektoré príspevky boli užitočné, ďakujem za radu.
Ostatní, no čo na MK očakávať. Téma je zameraná inak, aj tak si tam vždy niekto nájde niečo čoho sa môže chytiť a vytrhnúť z kontextu a to začať opindávať. 3 stránky príspevkov, ktoré sú od veci a téma je iná. Fakt baby mali by ste sa zamyslieť nad tým, že keď nemáte čím zmysluplným prispieť, tak maximálne budete doma za PC čítať príspevky a nie zahltavať na MK diskusiu so svojimi od veci názormi a postojmi. Končím túto diskusiu, choďte spať.
Ja asi viem o akého lekára ide 😀 odporúčam zmenu ak ti to prekáža, nemyslím si že on bude iný..je to taký trochu hulvatsky typ, u mňa nešlo len o tykanie ale celkovo to správanie no.. ja som to cele brala ako takú estrádu :D ale ja si zas tak nepotrpim, skôr sa na tom zasmejem.. skús túto kliniku na tehelnej- http://thclinic.sk/# -boli tam ľudia z rodiny a boli spoko
🤣🤣🤣 toto sú problémy. Keď budeš mať 50 rokov už ti nebude tykať nikto a bude ti to chýbať.
Mňa minule, keď som bola so psom, oslovil veterinár, že "bejby". Mám 38. Dobre som sa na tom pobavila. To by si sa ty asi urazila na smrť 😁
No náhodou my máme v nemocnici gynekológa-pôrodníka (taký starší pánko) no a on tyká úplne každej pacientke a je jedno koľko má rokov tá žena - proste pacientkam tyká a sám od seba, nikto nevie čo ho k tomu vedie. Niekoho to poburuje, no mne to prišlo zábavné. Je to človek o dve generácie starší odo mňa a bolo by mi trápne sa ohrádzať (tiež mám vysokoškolské vzdelanie a postavenie na pracovisku a vek 30 rokov a čo?) skôr som si pripadala "mlado" . A inak čo som ja oproti nemu, keď on deň čo deň už desaťročia pomáha deťom na svet.... Netreba sa brať tak vážne. Napríklad keď som rodila, tak som sama povedala lekárovi (rodil ma iný lekár ako vyššie spomenutý pán) a tiež ostatnému prítomnému personálu, že som Dominika a bola by som rada keby mi v danej chvíli proste tykali, že mi je to vzhľadom na situáciu prirodzenejšie. Nemali s tým problém. Určite by som z toho nerobila vedu na Tvojom mieste. Práve ten "nadhľad" Ti dá väčšiu vážnosť ako vynútené vykanie.
@dominikak4 píšem, že je to iné ako keby lekára pravidelne navštevujem. Gynekológa sem neťahaj, videla si ho x krát, aj pri pôrode, aj jeho následnú starostlivosť. Treba porovnávať porovnateľné.
@evamarek77 ty čo to tu trepeš. Všetky informácie sú bežne dostupné. Ak si ich nevieš nájsť, tvoja sprostosť. Rovnako ako cena vakcín, jeho cena očkovania, či jeho výsledok hospodárenia firmy na finstate alebo registra účtovných závierok. Si pridala zbytočný príspevok, len aby bol. Choď spať, téma a jej podtón je iná, čo si očividne nepochopila.
@evamarek77 precitaj si čo si napísala prvá a potom hodnoť. Najprv je potrebné sa ale pozrieť do zrkadla.
Veď dobre keď Ťa to tak ťaží tak mu proste povedz: "Prosím netykajte mi, tiež Vám predsa vykám, ďakujem za pochopenie". Nič náročné na tom nevidím. Podľa mňa automaticky prejde na vykanie ani to neokomentuje. No a keby nie, tak sa nič nedeje, proste odídeš. Ak by si mala predsa len potrebu nejakej satisfakcie, tak sa môžeš na neho sťažovať - na jeho správanie. Podľa mňa to nebude nutné.
Mám silný pocit, že viem, o koho ide. Úplne dejavu (i keď mne netykal). Vadilo by mi to a nečudujem sa, že to vadí Tebe.
Nájdi si do budúcna stratégiu, aká Ti je blízka na reakciu v týchto prípadoch. Schádza mi na um:
- prosím, netykajte mi, ďakujem
- začať mu tykať naspäť (mne je toto proti srsti, mala by som pocit, že klesam na hulvatslu úroveň)
-prekvapeny výraz, obočie hore a spýtala by som sa, fúha, ja som úplne zabudla, že sme si potykali, prosím, pripomeňte mi, kedy a kde sme si potykali?
- a aj niečo iné, mne sa páčilo aj čo písal @slovakboy
Nachystaj sa dopredu a pouzi, čo Ti je prirodzené a v čom sa budeš cítiť doma, aby si pôsobila sebavedomo. A budeš to mať nacvičené, aj keby sa Ti to stalo u niekoho iného do budúcna.
Pani inzinierka, ked ste taka dospela, a dostatocne vzdelana tak uz by ste mali vediet ako sa spravne a slusne ohradit ked vam tykanie vadi 😉 a nie si pytat rady na mamickovskom fore 🙈 sorry, ale tvoje vyjadrovanie a osocovanie sa tu mi pride detinske a drze. Hold titul nie je vsetko.
@oblecenie99 haha presne, tie oznámenia to je ďalšia kapitola 😄ešte keď má z dvojice uvedený titul len jeden, no mám dosť 😂💁
Počuj autorka, akosi sa to tu zvrtlo alebo čo, lebo 5 strán o tom ako máš pánovi doktorovi povedať aby ti netykal, je už trochu extrém a veľmi divné. 🙄 Kľudne mu to pošli písomne ak toľko lamentuješ nad správnou formou, prípadne mi do IP pošli číslo na pána doktora a ja ti to s ním vybavím. 💁
ja by som ho neupozornila,ja by som mu tiez tykala,bolo by to zabavne
Opakujem - keby si tam nesla s mamou, tak by ti netykal, vyzeras a spravas sa ako urazene dieta, ja sa mu vlastne ani necudujem. A "predaj" vakcin je fakt vztah zakaznika a klienta, nie lekara a pacienta 😅 U zubara to tiez takto beries?
Inac teraz mi napadlo, je to trosku mimo temu, ale autorka pise, ze ma ekonomicku skolu a titul ing. Nedavaju sa titul ing uz len pri odboroch technickeho zamerania? Ci sa mylim?
Pozn.:nie je to rypanie, vazne ma to zaujima, lebo roky som vtom, ze od urciteho casu po skonceni ekonomickej skoly dostavaju titul mgr. Tak nech neumren sprosta 😁
Už to zrazu nie je vzťah lekár-pacient, ale kupujúci - predávajúci. Sama nevieš, čo už k tomu napísať. Mala si si proste otvoriť hubu a nie tu lamentovať
Prepac, chodis s mamou k lekarovi, vystupovanie mas ako decko. asi si myslel, že si mladsia. kazdpodane si mu mohla slusne vysvetlit, aby ti vykal. Vidim, že hladas na nom len chyby, co tak zmenit lekara.
Ja umrem 😀 Ja som si bola minule vybavovať pas a ujko sa ma pýtal, že či detský 😀 Prosím ťa, neplač, v živote sú horšie veci 😀 Napríklad, že tituly dajú teraz hoc komu 😂
@anonymous87 aj na ekonomickych koncia ako Ing.