Ležím v nemocnici - čo dať personálu?
Ja viem, že to nie je nutné ale rada by som niečo dala, rozmýšľam nad koláčmi z cukrárne a nech si v kuchynke dajú, alebo mix cheesecake - rôzne príchute.
Len si pokojne dávajte čokoládky, koláčiky a vínka lekárom a sestričkám. Potom ale neočakávajte slušné správanie a normálnu starostlivosť ako štandard bez toho, aby niečo dostali. Poďakovať a povedať pár milých slov je zjavne málo.
Ja som rodila na antolskej...zazmluvneny porodnik...doniesli sme mu dar po porode a vybere stichov...flasu asi za 200€...a on na nas pozera, ze to je vsetko????...toto su tie dary...nie pred, ale po...tak ich nasi stari rodicia naucili a dnes to beru ako samozrejmost...ked sa chce clovek podakovat, da sa do fondu pre nemocnicu...
Podobne....myslim, ze @anjelicek26 (ak sa mylim, prepac) raz spomenula ako to funguje v de, ked odchadzaju deti zo skolky, a podla mna je to super napad....ze sa nedavaju dary pedagogom, ale sa napr.opravia preliezky, pieskovisko, aby bolo pre dalsie deti...raz som to navrhla ako predsaeda RS v skolke, skoro ma ucitelky zozrali...tolko k tym darom po
@erikavesela len ma tak napadlo čo sa robi s fľašou za dvesto eur ak nepijem? Dám na bazos alebo do kontajnera? Naco to nosis?
Ja som naposledy keď som s dcérkou ležala v nemocnici, nechala na oddelení kávu a čokoládu keď sme odchádzali, ale to len preto, lebo boli lekári, sestričky a všetok personál ku nám strašne milý a mali ľudský prístup a pochopenie, čo si ja strašne cením, pretože nie každý lekár, sestra...ho majú
@nikdenikto presne tak, uplatok za predtym poskytnute sluzby neexistuje, nedava to zmysel …
@martinka13 tak ak toto neboli úplatky.......🙊🙉🙈
@autor
Keď ležala manželka na oddelení,tak pri odchode som tiež sestrám doniesol nejakú kávu a ovocie,nakoľko manželka bola s ich prístupom spokojná. Myslím si,že ako poďakovanie si aspoň to málo zaslúžia,tak isto nechávam nejaké drobné čašníkovi,pumparovi keď mi natankuje a proste všetkým s ktorými službami som spokojný. Lekárom myslím že nechýba(pracoval som s nimi 12+ rokov),tak im nedávam nič.
@erikavesela povedal Vam to ten lekár priamo, ze 'To je všetko???' alebo si si to len domyslela na zaklade nejakého pohľadu? Mozno na teba pozeral, ze naco mu to vôbec dávaš 🤷🏼♀️ ci si myslíš, ze keby si mu po pôrode nedoniesla nic, ze to začne od teba vymáhať? 😃 To su tie domyslania a následné ohovárania a silou mocou podme robiť senzácie...
No ja som zažila šok, keď som prišla ku gynekológovi a ten mi povedal:"ak by ste sa mi chceli niečím zavdacit, som veľký vinár a fľaša vína by potešila..." v momente som sa zasekla a skoro odpadla.
Chceš radu ako podporiť prekvitajúcu korupciu? Tak prines čokoľvek.
ja pri prvej dcere ktora bola KP som mala tiez taku skusenost ze nevedeli ci sekcia ci prirodzeny porod .. ako prvorodicka som bola z toho stresu dost nesvoja .. a sestricka ktora pomahala pri porode este mojej mamke povedala mamke ze vraj asi chcu nejaku obalku aby bola sekcia … ja som to hned zatrhla .. sice sestricka bola stara skola ale neverim ze to doktori fakt ocakavali … ako prvorodicka s KP som mala na sekciu predsa narok 🤷🏼♀️ ved dnes ju urobia kazdej ktora len povie ze sa boji porodu. Treba zmenit toto zmyslanie…
hej, pani z uradu co ide sediet za tasku zeleniny by asi vedela rozpravat... akoze ano, je to extrem a pre mna nepochopitelne. ale keby robim sestricku a kazdu chvilu niekto posiela kolace, cokolady atd. asi by som sa tomu velmi netesila. teda ja. take ktore na svoje telo a zdravie nemyslia asi ano.
@hendikep v ktorej nemocnici ti urobia sekciu len pre to že sa bojíš?
@zeldia ty mozno nepijes, dotycny lekar pije a vraj prvu ligu (bol to znamy jednej znamej, to som sa dozvedela neskor)...ja napr.alkohol, kt.nepijem darujem dalej...chcela som sa mu podakovat, ale on chcel viac, flasa za 200€ sa mu malila...to bolo prvy a posledny krat, co som to urobila...
@tamta mylis sa...ten pohlad stal za to...keby si ten pohlad videla, pochopila by si ho aj ty...samozrejme, ze to nepovedal...neohovaram, nedomyslam si, nerobim senzaciu silou mocou...nie som ten typ cloveka.... to je skutocnost...uprimne?... je mi jedno, co si o tom myslis, vsetci vieme ako to na skk chodi
Ja som sestrička dala bombonieri a potešili sa
@erikavesela okej, cize domyslanie a domnienky a následné ohováranie... Mne stačilo, viac dodávať nemusis.. 🙂
@walentina7 Áno,ja občas dám aj predavačkám. Bývame na dedine a pre mňa je to bonus oproti anonymným hypermarketom,keď sa milo prihovoria dieťaťu, pomôžu s nákupom starším,či len tak prehodia slovko,dve. Na MDŽ alebo len tak im dám čokoládku. A priznám sa,mňa ako sestričku to poteší tiež.Nie je to úplatok,ale poďakovanie.Lebo priznajme si,nie je to povolanie ako každé iné. A ja nosím všade,kde som spokojná.Ako sa ty správaš k ľuďom, tak aj oni k tebe.
Ja ked som odchadzala z porodnice tak som dala sestrickam co sa staraju o babatka nejake cokolady tubicky keksiky a velmi sa potesili som im povedala ze to nan nervy. Aj sestrickam co sa starali o rodicky to iste a aj dr. Co ma rodila som dala dezert. Nemohla by som odist bez podakovania lebo som boka fakt fest spokojna s celym personalom.
@erikavesela ja sa priznam, ze nerozoznam flasu za 15€ od flase za 200€. 😀 To len tak na okraj.... Ja vlastne nerozoznam vela veci, absolutne nic netusim ani o znackach, ktore letia v mode, ked su tu temy, co je fake a co original, tak len kukam 😀Toto ide uplne mimo mna. A asi taka nevzdelana aj zomriem 😂
@tamta pozri si vyznamy tych slov...evidentne ti unikaju...
@maja22 ver tomu, ze ludia, co piju to rozoznat vedia...ja tiez nie...ale napr.uz len z vyzoru flase vies usudit, ze nestala 20€...
ked som s dcerou lezala na chirurgii tak som sestrickam objednala mix donutov z la donuteria, kurier im odniesol s venovaním na oddelenie a ohromne sa potesili 🙂 Myslím že ked si spokojná so starostlivostou a vidno ze rady robia svoju pracu tak ich potesi hociaká drobnost ako znak vdaky 🙂
Mňa v nemocnici okradli a keď som išla platiť posledný deň ta osoba co sa tam motala odrazu zmizla. Ak niekto je naozaj dobrý a celý čas sa vám venuje tak mu kúpte ale tieto ešte za starých čias to moja babka kupovala... to je také ze všetko co dostanú zadarmo si ľudia aj tak nevážia. Cest Výnimkám ak natrafíte ( teda rozumiete si ) s niekym niekde... silno moc mala som chuť odmeniť niekedy spoluleziacu ako personál.
@erikavesela super, ze pije prvu ligu a vy ste ho v tom este podporili 🤔
A aj z tohto dovodu je vela lekarov zavislych na alkohole. Nevravim, ze kvoli vam je zavisly, ale ja by som flasu do nemocnice urcite nedoniesla.
@monika185243 lekar sa ma pytal na poradni poslednej ci mam strach rodit KP lebo strach je kontraindikacia .. Je to Spisska Nova Ves Svet zdravia
Mala som mamu v nemocnici odkiaľ sa už nevrátila. Aj sme doniesli "vsimne", vzali si no na mamu kaslali aj tak.

@syslik81 Prečo? Veď aj čašníčka má svoj plat a nie som povinná jej dávať nič navyše 😎 Ale ak som spokojná, nechám sprepitné, rovnako ako nechám ďakovné lekárovi alebo sestričke, ktorí sa o mňa dobre postarali 😊 ja v tom rozdiel nevidím...