Liečba po epiziotómii
Ahojte, ženy prosím poraďte. V pondelok bude presne mesiac od pôrodu. Mala som ťažší pôrod, od príjmu v nemocnici po pôrod 26 hodín...Počas pôrodu mi sestrička x-krát tlačila po bruchu, nastrihli ma, príliš som krvácala...doktor nechcel povedať koľko mám stehov..problém je že nejaké stehy mám ešte stále a veľmi mi opucha konečník, a ani zvyšok ešte nemám dolieceny... Pritom som použila 2 cicatridina a 2 dermochlorofyl spreje, roztok rosalgyn mám stále...bolesti mám od pôrodu...prosím dá sa to niekedy ešte do poriadku ? Prípadne čo by mohlo pomôcť k zahojeniu? Ďakujem za rady
Odporucam liecbu laserom
@kiki68 ahoj 🙂 maš vlastnú skúsenosť s tým lasérom lebo som dva mesiace po pôrode a strasne ma boli cely spodok robili mi nastrih a mala som velmi vela šitia uz som to skoro necitila ale bolest sa vratila pri niektorých pohyboch sedeni alebo napr pri močení je to najhoršie a rozmýšlam nad tym laserom či to pomôže. A ak maš vlastnu skusenost kde si si to nehala robit ?? 🙂
@alexandranimi mam a robili to priamo v porodnici kde som rodila, Rudolfstiftung, Vieden. Je to statna nemocnica, cize som nic neplatila. Chodila som tam kazdy den a myslim ze 5 minut sa to ozarovalo tym laserom. Potom kontrola stavu a islo sa domov. Ono sa tam na mne ucili tie dalsie porodnicky pod vedenim nejakej hlavnej sestry. Ale bolo mi to jedno, lebo to boli mlade baby do 25 rokov a proste na niekom sa ucit musia. Po tyzdni to bolo krasne zhojene bez jazvy. No co Ti poviem, stastna som za to doteraz. Nemam po tom zapalenom stehy ziadny nasledok. Cize chod do toho .
@374andy mne sa nastrih zahojil krasne, ale to, co som sa natrhla este k tomu, sa hroznr dlho hojilo, aj sa to zapalilo. Tiez som pouzibala cicatridine ale este aj Betadin (vrelo odporucam), som si ho tam liala na striedacku. Raz na wc betadin, ked som sla znova, tak sprej a tak asi aj 2 tyzdne. Mne sa rozisli aj stehy na tom potrhanom, mysleli, ze ma budu musiet znova vycostit, ale nastastie to preslo. Ale ja som to hned tyzden po porode riesila s porodnikom, a chodila potom na kontroly. Ale zial, aj teraz rok pi porode to niekedy pri styku stale citim, ale uz je to omnoho lepsie.
@kiki68 tak to mas ale super ze zadarmo na slovensku to stoji majetok 🙈 ale je mi to jedno bo mam to sice zahojene ale ta jazva mi opuchla mam tam hrcu a boli to ako slak tak pojdem do toho dakujem ti za radu ;)
@alexandranimi ako za tie prachy to stoji. Aj keby mam 800 eur dat, tak nevaham. Lebo po 3 dnoch som bola bez bolesti a po tyzdni krasne zhojene. Inak by mi ostala mokvajuca hrca vnutri. Co bolelo neskutocne a tiekol odtial asi hnis alebo sekret. Mala som ten steh zapaleny dovnutra. A repik ani cicatridina s tym nepohli.

@374andy ahoj, asi ta uplne nepotesim, aj ja som mala nastrih, sice to vobec nevidno, ale ja to proste pri styku citim dost neprijemne, taka paliva bolest...co sa tyla hojenia, dobry je repik 🙂 a neboj, bude to lepsie, ja som bola natrhnuta aj smerom hore, aj dole, ale zahojilo sa to velmi rychlo mam pocit a okrem toho kusku z nastrihu nemam ziadne ine neprijemne pocity..vela to vetraj, ak sa da, tak chod bez nohaviciek, ak uz tolko nekrvacas...lebo ked je tam tak vlhko, tak jasne, ze sa to moze horsie hojit, drzim palce, aby si sa zotavila co najskor 🙂