icon

Lymfatická uzlina na krku.

dennoc1312
4. apr 2020

Dobrý deň. Vie mi niekto, prosím pomôcť či je toto na krku zväčšená uzlina? Alebo je to sval krku? Má niekto skúsenosť? Zväčsené to je hlavne, keď nakloním hlavu do strany. Ďakujem pekne za každú odpoveď

Lymfatická uzlina na krku.
astrid14
26. jan 2021

@velli1 tak urcite nie je dobre, ze neriesi nic a tiez netreba robit paniku. Kazdy doktor ma iny nazor. Mne povedala jedna Dr ze ked je krv v poriadku, lymfom alebo nieco vazne to nebude. Ini zase vravia, ze pri lymfome moze byt krv uplne v poriadku.
Na tom sone vam pise, ze je to chronicke. Ale ked sa vam to objavilo zrazu, tak to chronicke na 100% nemusi byt

velli1
26. jan 2021

@astrid14 na to som sa pýtala že čo to znamená že chronické a odpoveď znela že mám to dlhšie ako 3 mesiace tak je to chronické veď k žiadnej normálnej odpovede som sa nedočkala tak som hľadala na nete a tam je napísané že není dobre mať dlhodobo uzliny nad 2 CM a už vôbec nie keď sú nebolestive .... Neviem asi to už nechám tak 🤷

llenka014
26. jan 2021

@velli1 tiež mám pod celustou uzlinu pod kožou 17x9mm sono ok vraj pozapalova na infektologiu sa nedostaneme tak skoro :/ a kto iný vie robiť tieto testy netuším či vôbec nejaký lekár to môže urobiť

velli1
26. jan 2021

@llenka014 viem od jednej lekárky že sa treba dostať na hematologiu ...

astrid14
26. jan 2021

@velli1 mne chronicke povedala, ze pravdepodobne z detstva, co som prekonala choroby. Vam mohla obvodna aspon zobrat protilatky na EBV, CMV a Toxoplazmozu. To je najmenej co moze spravit.
A neuzivali ste antibiotika na tu uzlinu? Lebo dost casto ORL pisu atb a ked sa nezmensi tak sa to dalej vysetruje

velli1
26. jan 2021

@astrid14 nie nič vraj mám čakať či sa to nezmení ... Po dvoch mesiacoch mám pocit že sa kúsok zväčšili inak nič .....

astrid14
26. jan 2021

@velli1 Ked tak mali by sa zmensovat a nie zvacsovat. Radsej by som to este riesila. Povedzte, ze mate pocit, ze sa zvacsili a musi vas niekam poslat. Ja som si v podstate vsetko riesila sama. Ja ked jej poviem, ze chcem papier tam a tam tak mi da papier a nestara sa 🤷‍♀️ Niektore vysetrenia som si sama platila, lebo moja vseobecna je v inom meste a nechcelo sa mi cakat

velli1
26. jan 2021

@astrid14 takže podľa Vás by som to mala poriešiť ? ..... Rozmýšľala som že jej zavolám len nechcem ju otravovať ak to nič není len nenašla som nikoho kto by mi vysvetlil prečo vlastne môžem mať takéto uzliny aj po roku a čo znamená ten USG nález

astrid14
26. jan 2021

@velli1 Asi by som si to dala raz rocne skontrolovat ci sa to nemeni. Ja mam tie submandibularne asi cely zivot. Nikdy mi to neprislo zvlasne. Az teraz ked mi povedali, ze su zvacsene a ze ich mam viacej zvacsenych 🤷‍♀️

kristyna88
26. jan 2021

@astrid14 tak příští úterý jdu do nemocnice a ve středu operace. Pak cca 22 až 14 dní se čeká na rozbor uzliny. Už mám nervy, nechci být v nemocnici :( budu pod celkovou narkozou

kristyna88
26. jan 2021

@velli1 tak to se dost divím že vám s tím nic nedělají. Já je mám menší než vy a jdu na operaci a na rozbor těch uzlin 😱🤔

llenka014
26. jan 2021

@kristyna88 aké veľké máte uzliny ? Ja 17x9 mm a nevedia z čoho je :/

astrid14
26. jan 2021

@kristyna88 nemate papierik zo sona? Lebo nejde len o velkost uzlin, ale aj celkova struktura. Niektore su podozrivejsie alebo ked su zhluky. Niektore sa javia viac ako prozapalove. Ja mam napr. tiez velke vyse 2 cm.

astrid14
26. jan 2021

@kristyna88 inak narkozy sa nebojte. To je najmenej. Ja uz som bola 4x 😃

velli1
27. jan 2021

@kristyna88 Nuž asi sa s tým budem musieť zmieriť ..... A čakať kým mi s tej uzliny nenarastie ďalšia hlava 🤷

yukki
27. jan 2021

@velli1 plasit sa nemusíš, ale rozhodne sa domáhaj dôkladneho vyšetrenia. Pozoruj ale aj ďalšie príznaky, ktoré asi poznáš, keď ste to mali v rodine... Prípadné nočné potenia bez inej príčiny, výrazný nedostatok kyslíka pri najmenšej námahe, pribudanie uzlín na hmatatelnych miestach (slabiny, pod pazou, symetricky na opačnej strane krku...) a podobne..... Však asi vieš čo približne.

velli1
27. jan 2021

@kristyna88 tak som sa odhodlala a objednala som sa znova na ORL ale k inému Dr a aj na infektologiu tam idem v piatok tak som zvedavá čo s toho bude 😱

velli1
27. jan 2021

@yukki v poslednej dobe mám sťažené dýchanie nočné potenie mám tiež a aj svrbenie kože preto sa trochu bojím aj keď viem že lymfóm nie je dedičný ..... Mám aj iné problémy ako sú bolesť krku a hlavy búšenie srdca a tak

velli1
27. jan 2021

@astrid14 čo je to vlastne submandibularne ovoidna LU toto tiež neviem nájsť . V diagnóze mám napísané že mierna cervikalna LAP 🤷

astrid14
27. jan 2021

@velli1 to znamena, ze pod sankou mate ovalnu lymfaticku uzlinu a diagnoza je mierna krcna lymfadenopatia. To by malo byt ok, ale ak mate popisovane symptomy ako stazene dychanie, nocne potenie a svrbenie, tak nevahajte ist lekarovi. Lymfom moze byt tiez dedicny, znama ma v rodine 3 ludi, co mali lymfom

velli1
27. jan 2021

@astrid14 otec má Hodgkingiv lymfóm. Momentálne podstupuje chemo ... Dúfam to nebude tak vážne ako má môj otec

astrid14
27. jan 2021

@velli1 a ake mal on priznaky?

velli1
27. jan 2021

@astrid14 žiadne iba sa mu spravila hrca na slabine takto chodil asi dva mesiace potom mu to tlačilo na cievu tak mu to operovali poslali na hystologiu a bolo to pozitívne na rakovinu

astrid14
27. jan 2021

@velli1 tak to ma mrzi. Drzim palce!

llenka014
27. jan 2021

nemá niekto skúsenosti s nejakými cvikmi,bylinkami na prečistenie lymf.systemu ? Upchatie uzliny čo by pomohlo

lindusss2016
27. jan 2021

@llenka014 ja som lektorka jogy, na lymfaticky system priamo posobi aj cvicenie ako take, kedze lymfu treba rozpumpovat svalmi, navyse tecie zdola nahor a gravitacia tomu nepomaha, cize velmi vhodne posobia obratene pozicie (stojka, sviecka), neviem, ako si na tom s cvicenim, ale ak si na sviecku netrufas, staci si aspon lahnut na zem a vylozit vystrete nohy na stenu. Joga ma velmi vela cviceni, pri ktorych sa masiruju hlavne lymfaticke uzliny, co tiez podporuje lymfsticky system. Jeho hlavnym organom je slezina, tiez sa da niektorymi cvikmi krasne premasirovat. Pomoze aj lymfodrenaz, ale k tomu sa teraz asi tazsie dopracujes 🤷‍♀️

llenka014
27. jan 2021

@lindusss2016 ďakujem za odpoved určite skúsim nejaké cviky snáď to pomôže .. pozerala som aj na YT už nejaké videá tak od zajtra začínam

kristyna88
28. jan 2021

@astrid14 ahoj zachvili sem dám jeden papír kde je výsledek ze sona a druhý který mi teď psal doktor z Orl který mebude operovat. A pokud se v tom trochu vyznas tak budu ráda když mi z toho něco vylustis 🙂

kristyna88
28. jan 2021

@astrid14 tak tadynize posílám

kristyna88
28. jan 2021