icon

Má niekto slabosť, únavu, triašku a potenie po jedle ?

cukroska
18. jan 2020

Zdravím. Chcem sa opýtať, stretol sa už niekto s tým, že mu je po jedle (nie prejedení) úplne zle. Nie od žalúdka, ale dostaví sa triaška celého tela, potenie, obrovská únava. Taká úplná, že je, až na odpadnutie??
Neviem či je to hektickým obdobím v práci a preťažením organizmu, alebo je za tým niečo psychické.
Kamarátke sa to stáva teraz pomerne často, už tri krát tento týždeň!
V práci ten problém nemá, len keď príde domov, naje sa...
Podotýkam, že má problémy z trávením a preto si na stravu dáva pozor, neprejedá sa,raňajkuje čo obyčajne, dáva pozor ak na pitný režim.
Nemysli si, že by niečo zmenila v jedálničku...
Co to môže byť??
Ja som mávala podobné stavy, keď som bola mladá a veľmi po dlhej dobe mi až zistili anémiu najvyššieho stupňa. A to som chodila na vyšetrenia, ale nikoho nenapadlo mi zobrať krv a urobiť rozbor krvi!!
Tiež najskôr za tým hľadali, že to bude psychické...
Mávala som silné bolesti svalov, chrbát, kríže a keď som chodila na rehabilitácie až tam mi zistil primár ( a to len pozrel na mňa) a už vtedy som takmer odpadla, že zajtra nastupujem do nemocnice, že to vyzerá na anémiu!
Nakoniec sa potvrdila anémia najvyššieho stupňa, dávali mi krv, podstúpila som všetky vyšetrenia a nezistili nič!
Preto sa, aj bojím o ňu, nech si to nezanedbá...
Aj keď odbery jej robili v novembri a mala všetko v norme.
Môže sa to zmeniť tak rýchlo? Či to bude tiež stresom v práci, ťažším obdobím..
Za každú jednu radu, skúsenosť ďakujem.
Koncom mesiaca je objednaná na preventívnu tak snáď bude všetko v poriadku dovtedy.

V
A

lubik87
18. jan 2020

@cukroska asi by som išla na gastro vyšetrenie..môžete byť crohn alebo helicobakter....sú to špecifické vyšetrenia na pteventivke sa nerobia ....nasadila by som probiotiká a prebiotika dlhodobo

cukroska
autor
18. jan 2020

@lubik87 ďakujem za radu poviem jej. Ona je inak operovana na reflux a od vtedy ma veľké problémy s trávením, z vyprazdnovanim. Naozaj je veľmi zodpovedná a dôsledná čo sa týka zdravia, je aj vlákninu, veľa zeleniny, ovocia a malé množstvo jedla. Je veľmi stihla...

majamat
19. jan 2020

je to hned po jedle?
taketo prejavy moze mat mnozstvo ochoreni. nech si zapisuje, co zje a k tomu, ci mala taku reakciu,c i nie. mozno sa najde aj spojitost s nejakym jedlom. moze mat problem s niektorymi potravinami, ci s histaminom. fakt to moze byt cokolvek.

halienka
19. jan 2020

takto sa niekedy prejavuje aj histamínová intolerancia, ak má aj nejaké iné problémy s trávením ( nejaké zápaly a tak), tak rôzne intolerancie sa môžu dočasne objaviť a neskôr vymiznúť, to sa stáva.

iwesska
19. jan 2020

Moze mat aj cukrovku. Ked jej enormne zacne po jedle kolisat cukor,moze to sposobovat taketo problemy. Ak to mava po kazdom jedle. Ak len po niektorych,tak to moze byt skor alergiou.

cukroska
autor
19. jan 2020

@majamat hneď po jedle, ale nie každý deň. Nemysli si, že je to jedlom, ale ktovie... A zabral jej nato šumivý magnézium a oddych.
@halienka
@iwesska
Ďakujem za rady. Pôjde k lekárovi najbližšie...

iwesska
19. jan 2020

@cukroska No tak ked jej to spravi Mg a oddych tak to uz ma pychicke. Nieco zje a uz ocakava,ze jej bude zle,tak aj je. Mg na alergie nezabera.

cukroska
autor
19. jan 2020

@iwesska práveže zatiaľ neočakáva... Nestáva sa jrj to vždy. Dnes je doma a zatiaľ vobrc...práveže nie je to pravidlo a vzfy keď nato ani nepomyslela. Nie každý deň

zuzi0911
19. jan 2020

Pár krát sa mi stalo, že som sa najedla, či počas jedla mi prišlo zle. Doslova silný závrat, pot ma oblieval, prišla nevoľnosť, s trpnutie akoby tváre. Po 5 minút na čerstvom vzduchu to prešlo. Niekedy ma prehnalo a bolo ok. Podľa mňa psychika. Lebo sú to bežné jedla co jedávam stále. A niekedy mi príde zle a niekdy nie. Krv co sa týka cukor, obraz atď všetko mam ôk.

cukroska
autor
19. jan 2020

@zuzi0911 asi to ma presne podobne. Asi bude tiež podľa mňa za tým psychika. Ma toho aj ona vela aj sa trápi stále... Tiež si myslim, že je to tak

zuzi56
19. jan 2020

Ja som to mávala z psych.vyčerpania, tiež som nevedela čo to je, až sa nabalovalo aj iné problémy, a potom som dostávala take úzkosť, že som na nohách nemohla stať, a tiež to nebolo pravidelne, teraz užívam AD .

cukroska
autor
19. jan 2020

@zuzi56 ale snáď je to už lepšie... Ja, som mala také isté príznaky pred vyše dvadsiatimi rokmi, v podstate to tiež vyvolal stres v práci... Takže to bolo založené na psychickom podklade.Mala som anémiu, ale v podstate som aj jedla všetko, ale zrejme tým, že v robote som absolútne nestíhala jest, stresy, nervy a odzrkadlilo sa to takto... Príčinu mi nezistili...

iva33333
Autor odpoveď zmazal
lia09
11. máj 2022

Mna to tiez zaujima,prave som zjedla obed a citim sa ako na drogach. Taka brutal unava,utlm. Ale ja to citim az na mozgu 😃. Len je zaujimave ze to mam len takto rano,na obed. A vecer nech zjem hocico nic mi nie je. Nechapem🤔

iloveme
2. jan 2023

@cukroska ahoj zistili nieco kamaratke? Ako sa ma?