icon

Má užívanie kolagénu skutočne prospešný účinok?

31. máj 2025

Užívali ste kolagén ? Má to aj nejaký prospešný účinok pre zdravie alebo je to len trend ? Myslím tým tie práškové kolagény alebo vo forme tabliet

Strana
z2
stellarstar
31. máj 2025

Užívala som vo forme tbl, ale neohúril.

autor
31. máj 2025
@stellarstar

@stellarstar vraj je veľmi dobrý na kvalitu vlasov a ja ich mám dosť zničené no ja som nikdy neverila nejakým doplnkom

bloger
31. máj 2025

Áno, kolagén potrebujeme všetci, pretože je to hlavný stavebný proteín tela, ktorý zabezpečuje pružnosť a pevnosť spojivových tkanív, ako sú kĺby, chrupavky, kosti, svaly, šľachy a koža. Je dôležitý pre zdravie pokožky, vlasov, nechtov, kĺbov a kostí. Väčšinou človek po 30 ho stráca oveľa viac. Preto je dobré ho doplniť.

stellarstar
31. máj 2025

Ja som ho užívala na kĺby, skočila som užívaním minulý týždeň. Nebadám nejak že by pomohol na kĺby, vlasy, pokožku atď

hedviga2
31. máj 2025

Placebo,

janka1011
31. máj 2025

Na to, aby ste si všimli nejaké zmeny ho treba uživať hlavne dlhodobo, teda prakticky stále. A to je tak so všetkými doplnkami, žiadny sa neprejaví už po mesiaci.Ja pozorujem rast nových vlasov.

biba_18
31. máj 2025
@stellarstar

Ja som ho užívala na kĺby, skočila som užívaním minulý týždeň. Nebadám nejak že by pomohol na kĺby, vlasy, pokožku atď

@stellarstar ja používam na kĺby takmer 25 rokov. ak by nemal efekt, moj ortoped by mi ho neodporúčal, či?

ivik4
31. máj 2025

Ano ale az po niekolkych mesiacoch kazdodenneho pitia

stellarstar
31. máj 2025
@biba_18

@stellarstar ja používam na kĺby takmer 25 rokov. ak by nemal efekt, moj ortoped by mi ho neodporúčal, či?

@biba_18 tak každé telo je iné a každému bude inak účinkovať. Nalr kamarátke pravidelne kupujem na sk doplnok na kĺby - jej pomáha u mňa nula účinok. Mne napr pomohol doplnok proenzi rapid+ , skúšala aj ona jej nepomohlo

zorienka28
31. máj 2025

Podla toho, co od toho ocakavas. Na klby a vazivo moze mat jeho uzivanie nejaky minimalny ucinok dlhodobo, ale nejake “omladnutie” tvare, ako mnohi vyrobcovia slubuju, je blbost. Kolagen ti nema ako vyplnit alebo napnut plet.

13uzivatelka11
31. máj 2025

No hlavne kolagén si vie telo vytvorit aj samé, v mladom veku je vhodné podporiť jeho tvorbu stravou prípadne doplnkami, ale nie priamo kolagenom.. možno v staršom veku je to už potrebnejsie doplniť aj priamo kolagén, ale nemyslím tým vek 30+.. skôr tak možno od 50?

viestta
31. máj 2025

Ku kolagenu v strave pristupuje telo ako ku kazdej inej bielkovine, V traviacom procese ju rozlozi na amnokyselin a potom si z nich vyrobi bielkoviny ake ono uzna za vhodne. Samozrejme aj kolegan, ale ci ho vyrobi a ci nie a kde ho zabuduje si rozhodne telo. Kolagen, ktory mame zabudovany v kazdom tkanie v tele je len ten, ktory si telo same vyrobilo zo zakladnych zloziek bielkovin a to su aminokyseliny, ktore ziskava rozkladom bielkovin v potrave.

taktotedanie
1. jún 2025

Praskova forma
Do tyzdna som videla velky rozdiel v pozitivnom zmysle

nadchovnik
1. jún 2025
@biba_18

@biba_18 Ahoj Biba.Aky ti odporučil ortopéd?Ja sa v tej ponuke strácam.Je toho strašne veľa

biba_18
1. jún 2025
@nadchovnik

@biba_18 Ahoj Biba.Aky ti odporučil ortopéd?Ja sa v tej ponuke strácam.Je toho strašne veľa

@nadchovnik povedal že ktorýkoľvek kde je napísané na kĺby 🤷‍♀️ synovi ale ortopedka vyslovene odporúčala kolafit. ten ale treba kombinovať s C-čkom…

napetra
1. jún 2025

Aby mali kolagénové tablety dostupné v lekárňach nejaký účinok, tak by sme museli zjesť denne celý blister, resp. celé balenie.
Užívanie podľa návodu na použitie má takmer placebo účinok, takže zbytočné, neúčinné.

ondrejovn
1. jún 2025
@napetra

Aby mali kolagénové tablety dostupné v lekárňach nejaký účinok, tak by sme museli zjesť denne celý blister, resp. celé balenie.
Užívanie podľa návodu na použitie má takmer placebo účinok, takže zbytočné, neúčinné.

Mne, napríklad veľmi pomohol gelactiv collagen forte na "pukajucu" sánku. Beriem ho ale dlhodobo cca 5 rokov , 3 mes.kura 2 mes.pauza. Možno je to placebo, ale pred užívaním to bola čistá hrôza,stále mne pukala sánka nie len pri užívaní ale aj pri rozpravani- veľmi som sa hanbila, teraz je to maximalne pri zivani🙂 A odporučil mi ho jeden chirurg. Ale je pravda, že nikde inde( pokožka,vlasy a t.d)pozitívne vysledky som nepostrehla možno treba nejake iné zloženie. Tak nech sa darí 🙂
@napetra

ondrejovn
1. jún 2025
@ondrejovn

Mne, napríklad veľmi pomohol gelactiv collagen forte na "pukajucu" sánku. Beriem ho ale dlhodobo cca 5 rokov , 3 mes.kura 2 mes.pauza. Možno je to placebo, ale pred užívaním to bola čistá hrôza,stále mne pukala sánka nie len pri užívaní ale aj pri rozpravani- veľmi som sa hanbila, teraz je to maximalne pri zivani🙂 A odporučil mi ho jeden chirurg. Ale je pravda, že nikde inde( pokožka,vlasy a t.d)pozitívne vysledky som nepostrehla možno treba nejake iné zloženie. Tak nech sa darí 🙂
@napetra

@ondrejovn * pri žuvani jedla

zuzanka.zuzu
1. jún 2025
@biba_18

@nadchovnik povedal že ktorýkoľvek kde je napísané na kĺby 🤷‍♀️ synovi ale ortopedka vyslovene odporúčala kolafit. ten ale treba kombinovať s C-čkom…

-pomohlo na pleť 👍
-na vlasy nepomohlo ani trochu 😢
-problémy s kĺbmi som nemala žiadne takže netuším či to tam malo nejaký efekt
@biba_18 vit.C pomáha vstrebávať kolagén čiže by sa mal užívať so všetkými kolagénmi 😁 nie len s jednou značkou

biba_18
1. jún 2025
@zuzanka.zuzu

-pomohlo na pleť 👍
-na vlasy nepomohlo ani trochu 😢
-problémy s kĺbmi som nemala žiadne takže netuším či to tam malo nejaký efekt
@biba_18 vit.C pomáha vstrebávať kolagén čiže by sa mal užívať so všetkými kolagénmi 😁 nie len s jednou značkou

@zuzanka.zuzu v niektorých prípravkoch už je to s vitamínom. v kolafite nie

tini30
1. jún 2025
@biba_18

@biba_18 neviem ako ten tvoj ale moj ortoped my na kolegen jasne povedal ze je to len farmakobiznis

biba_18
1. jún 2025
@tini30

@biba_18 neviem ako ten tvoj ale moj ortoped my na kolegen jasne povedal ze je to len farmakobiznis

@tini30 neviem ti povedať prečo mi aj môj ortoped aj synov ortoped odporúčali kolagen, ja beriem kolagen už 25 rokov (mám problémy s klbami), synovi pri rýchlom raste odporúčali ten colafit ako som písala…

tramtada31
1. jún 2025

Ja mám beauty kolagen od Pimp Your Body a vidim teda velky efekt, hlavne menstruacia, tta sa zoslabila a skrátila, mám aj lepšiu plet, nechty, na vlasy neviem 100% povedat, keďže používam aj vlasovú kozmetiku.

michal711
2. jún 2025

Nie nepomáha

janula2511
3. jún 2025
@taktotedanie

Praskova forma
Do tyzdna som videla velky rozdiel v pozitivnom zmysle

@taktotedanie aký berieš prosím ťa?

taktotedanie
3. jún 2025
@janula2511

@taktotedanie aký berieš prosím ťa?

@janula2511 vital protein modry silnejsi

urshullita6541
3. júl 2025
@stellarstar

@stellarstar ani u mňa a to som skusila barsjake značky a formy prášku, nápoja aj lepky

mendy1980
11. okt 2025
@bloger

Áno, kolagén potrebujeme všetci, pretože je to hlavný stavebný proteín tela, ktorý zabezpečuje pružnosť a pevnosť spojivových tkanív, ako sú kĺby, chrupavky, kosti, svaly, šľachy a koža. Je dôležitý pre zdravie pokožky, vlasov, nechtov, kĺbov a kostí. Väčšinou človek po 30 ho stráca oveľa viac. Preto je dobré ho doplniť.

@bloger ahoj prosim zaujal ma tvoj prispevok smiem sa prosim opytat ktory a v akej forme odporucas ide mi o slachy klby svaly dakujem krasne a na dlhodobe pouzivanie

bloger
12. okt 2025
@mendy1980

@bloger ahoj prosim zaujal ma tvoj prispevok smiem sa prosim opytat ktory a v akej forme odporucas ide mi o slachy klby svaly dakujem krasne a na dlhodobe pouzivanie

@mendy1980 To ti najlepšie v lekárni poradia. Hlavne si pýtaj produkty ktoré kombinujú kolagén typu I, II a III pre komplexnú podporu pohybového aparátu. Produkty sú dostupné v rôznych formách. Prášok, kapsuly alebo tekuté formy. Dobré je doplniť aj vitamín C. Ten zabezpečuje, že telo bude môcť optimálne využívať kolagén. Prajem ti krásny deň a pevné zdravie.

anonym_b84212
12. okt 2025
@bloger

@bloger to vieme všetci, ale ako ho dodať?

Strana
z2