Malá hrčka pod sánkou
Ahojte, včera večer som si našla malú asi 2 cm hrčku pod sánkou , bolí keď ju stlačím a aj keď pokrútim hlavou na ľavý bok kde ju mám.. Ja viem že nie ste doktorky len sa chcem spýtať či náhodou nemal niekto s niečim takým skúsenosť čo to mohlo byť a ako dlho to trvalo ?
A k doktorovi sa tiež chystám ale bude to možne až po sviatkoch .
Ďakujem, za rady a odpovede ..
ahojte,no prave sa s tym trapim tiez ,mam pohyblivu bolestivu uzlinku pod celustou,ale boli ma aj okolo zubov,ci pod jazykom a na tej strane pol hlavy, dutiny,trosku ucho ...rano ma skriabalo v hrdle. neviem ci ist na pohotovost zajtra ,a zatial mozem dat na to octanovu mast?
Baby ako ste dopadli s tými slinnými žľazami? Opakované sa mi spravil zápal slinnej žľazy. Prvý krát v decembri, spravili mi sono a to potvrdilo zápal, bola som preliečená ATB a teraz po dvoch mesiacoch to mám znova. Zdurila sa mi žľaza pod jazykom a pod bradou mam zdúrené uzliny. Z jednej strany tej žľazy pod jazykom mi ide aj hnis, vyplachujem si to repíkom. Už som z toho nešťastná...to nie je normálne, že sa mi to bude robiť každý druhý mesiac. Zatiaľ som u Dr. nebola.
Ahojte zeny co si myslite o tomto uz asi 2 mesiace mam pod sankou zdurene ako mala slivka bola som.dnes na CRL tam mi spravili sono ze uzliny su v poriadku svalstvo tiez v pohode ze proste daco tam je ale ze mam ist radsej na MRI samozrejme v strese som sa hned spýtala ci to neni rakovina povedala ze si mysli ze nie ale ze treba zistit co to je ze to moze byt zapalena slacha bo tuk nahromadeny bo zrazenina ale mozno aj tumor tazko povedat mate niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem za akékoľvek rady.
@matus4227 No tak nakoniec je to vzacny nádor vola sa tumor glomus caroticum je to neuroendokrynologicky nádor poväčšine nezhubny a pravdepodobne aj ten moj kedzeMRI a ani krvne testy ziadne bunenie nepreukazali ale musi von skrz rizika ze by narastal a mohol by mi blokovat tepnu takze cakam na termín operacie uz by som mala po ale na endokrynologii sa rozhodli ze poziadaju poistovnu o preplatenie este PET CT( celého tela) a genetických testov ci sa nahodou nespravil aj na inej časti tela ale kedze su tie vysetrwnia veľmi drahe pochybujem ze poisťovňa to bude preplácať takze tak...ale uz nech to mam za tym bo ze to mi po tepne od brucha dako zazicherkuju a potom budu operovať bo tento nador je jeden z tych co velmi krvacaju tak aby sa zbytocne nekomplikovala situácia budem v nemocnici týždeň takze tak ale neboli ma to len to tam je ale nemam pocit ze by narastal takze tak zatiaľ 🙂
Juj sorry ja ze mna sa pytas a ja som sa ako pekne rozpisala 🙂
Ďakujem no nador na to som mlady asi tak v 21 mat nado to je moc asi.
@matus4227 no ja mam 31 a bohužiaľ nádory sa tvoria aj mladším ale toto.je nezhubne v lekarskom prostredi všetko co je navyse v tele a co je akoby pospajane je u nich nador ja mam aj tuk nahromadeny pod pazuchov sa mi v tehotenstve spravilo je to lipom tiez to povazuju za nador pritom.sa to neoperuje a ani dako nelieci je ti skor estetický problém takze kludne moze byt ale ked pocujes nádor chapem.ze sa kazdy zlakne ale nie vzdy to je onkologicke.
....je z najvacsou pravdepodobnostou zdurena uzlina 😊
Nie
@lenka1209 len ešte to sa mi nezdá no na sone to opisovali ako uzlinu ,uvidím ,v stredu mám CT tak hádam už potom budem múdrejšia ☺a inak sa chcem ešte spýtať ty si mala aj nejaké endokriinologicke ťažkosti ? Keď je neuroedokrin. Alebo preco-z čoho vznika ? Prepáč sto otázok mám 😊😉len nikomu čo som čítala a pýtala sa to nepulzovalo a ja to mám priamo na tej krčnej tepne akokeby
@petra7733 vies co aj mne to tiez celé pulzuje je to tak ze normálne to.neni ani vidiet ale ako otocim.hlavu vidiet to a no je to tu trosku komplikovanejsie bo s týmto nadorom sa spaja otazka genetiky a tak isto aj ci to nie je aj niekde inde v tele tak.mi chcu robit ct celého tela a geneticke testy ale zevraj je to drahé vyšetrenie tak sa pisal list do zdravotky ci mi to preplatia ako operaciu preplatia ale tieto vysetrenia ci zaplatia tak cakam kym s apoistovna vyjadri a potom mi daju datum operacie mala.som.mat 15 maja ale nakoniec sa to zrusilo bo chcu tieto testy robit tak cakam a o testy poziadala doktorka na endokrynologii totizto to je cievnonervovoendokrynologicku nador takze sa to riesi aj s endokrynologiou ale.operovat ma bude daky profesor na ORL cize krcne hosne usne kedze je to v krku...ale ja zijem vo svajciarsku tak neviem ako to je na svk ale ak chces vediet viac pozri si ten tumor glomus caroticum na Google mozno budes vediet o co tam vlastne ide...ale pokial.nebudes mat MRI za sebou asi si nebudes 100 ze mas toto ako nevravim ze je to suoer mat toto ale.lepsie ako rakovina... Stale si hovorim ze je to esteticky zakrok a basta 🙂
@petra7733 v pohode kludne sa pytaj ja ja som bola taka ze vystrasena a nevedela som co skor najhorsie scenare a tak no z čoho to vznika nik nevie ale ze mozes mat oslabene steny v tepne a tym.padom akoby to narastloze sa vyduje a zacne formovat tam daco bo aj z hormonalnych zmien a aj ked ti skáču hormony mne robiki testy a hormony mam v poriadku takze neviem z coho to.mne vzniklo to nikto nevie...preto to.chcu akoby presetrit...ale clovek sa aj zlakne bo ked sa to spravilo tuto kde je napisane ze sa to nespraví inde a nedajboze daco onkologicke ale zase potom si poviem to.sa moze stat aj hocikomu inemu bez ziadnych inych ťažkosti takze raz tak potom.zase inak ale snazim sa si hovorit toto.sa.da prec a bude dobre len ma hrozne bolievaju krize a vajecniky tak zase uz stresujem.ci tam daco nie je ale.chcem si najskôr tento problem.doriesit a potom.ist na ine vysetrenia ale uz ma to.nebavi ak mam byt uprimna 🙂
@petra7733
A je dost mozne ze mas iba daku hormonalnu nerovnováhu a preto ti navrela lymfaticka uzlina tak no drzim.palce nech to nie je nic vazne pridane"iba" daka banalita bo v najhoršom pripade to co.mam ja pospis si chvilu na stole daju von doliecis a hadam bude svätý pokoj uz 🙂
@lenka1209 jejj si zlata ,že si to tak rozpisala,áno ja už som si to študovala na nete ,aj som sa snažila najist kde to tu operujú na Slovensku,vyhadzuje mi len Česko v Olomouci. Hormóny st.zlazy mám ok podľa odberov.Vlastne vsetky odbery mam ok zatial.Uvidím CT ,MR mi nedali. ..veď toto že aj ja stresujem či už uzlina či už toto a hlavne ,že je to pri tej tepne ,že ako to budú robiť,ale tak hádam už oni vedia ....a presné keď som rovno tak nič a ako zaklonim hlavu trocha a dám nabok tak úplne vyleze taká vydutina -hrcka a pulzuje. A do strán sa mi dá pohybovať a je taká makksejsia akokeby
No uvidím nech už mám výsledky CT,mne brali aj biopsii z mandle ,tak ajj nato čakám ,akože dosť na nervy tieto cakaniaa....držím ti päste ,nech už máš čo skôr po OP a vse ok dopadne🙂
@petra7733 noo oni pobedali ze nie je to bezna operacia ale robievaju ju tak 10 za rok aspom tu takze a ze jie je to nic co by ohrozovalo zivot len ze sa to operuje v takych lepsich nemocniciach bo to musi sa trosku preziznejsie tym ze je to pri tepne ale zase ved si zober ze hokejistom stokrát pretali tepny a mali cas prist do nemocnici a zachranili ich takze beriem to tak ze aj keby sa daco pretalo maju to otvorene a vedia to zoperovat hned takze si myslim.ze az tqk narocne to hadam nebude a kaslem.ja na to ja pozeram dovolenky 🙂 a nech ma zoperuju az ked pridem kazit si leto nebudem predca ked uz cakam od zaciatkom aprila tak uz do stredy augusta hadam vydržia 🙂
Hej to máš úplnú pravdu,no ja som len zvedavá prezvedava čo to tam ja mám ,ale myslím,že presne toto,potom ti napíšem ,drž sa zatiaľ aj ty 🙂😉🙂
@lenka1209 to je super ,aspoň nebudeš nato mysliet 😊nie neschladi podľa mňa 😉 no dúfam,že po tom CT sa niekam pohneme ,lebo toto cakanie má ubíja už keď neviem . Ale vieš čo donútil má partner ísť na biorezonanciu na diagnostiku a ten pán mi povedal,že v tele nemám žiadne onkologicke ochorenie,tak neviem do akej miery sa dá veriť tomu(ja moc na také nie som) ,ale to si stále opakujem ,že aj biopsia dopadne ok a ta hrčka bude len neeskodna
@petra7733 jasne ze bude vies co ja si stale hovorim kwby bolo daco zhubne zacnu uz tie priznaky ze ti je zle z nicoho nic potom chudnutie co je velkym priznakom.ze daco nie je v poriadku stale zvysena teplota takze neboj sa vsetko je oki aj ked ta chapem ja som plakala a plakala a padala do zufalstva bo som.si myslela.ze to je rakovina a ja mam 2 ročného chlapceka tazko prezivam uz len to ze musim na tu operaciu na tyzden a na tyzden ist od neho aj ked ma bude chodit pozerat ale vies ako srdce mi to trha bo sme nonstop spolu ako cecky ale ked to musi byt tak dako to dame a vravim si este ze to jie je nic vazne v pondelok mam aj gynekologičku bo ma stale pobolievaju vaječníky a tiez sa bojim ci tam daco nie je ale ono to.moze byt aj od chrbta bo na krize idem obcas umret od bolesti ale 2 mesiace strasne bolia takze je toho viac ale verim ze je to vsetko len daco co nie je zivot ohrozujuce a len treba par veci pteliecit ale mueim uznat ze od kedy mi toto nasli uz som chronicky hypochonder ale akk sa hovori radsej 100 razy otravovať ako prist raz neskoro 😉
@danka_111 No ja som s tým vtedy znova šla k dr. ale k inému ako prvýkrát. A ten mu povedal že na 99% si trúfne povedať že je to kameň v slinnej žľaze. Dal mi kvapky....neviem si narýchlo spomenúť aké, ale v podstate to bolo len niečo od bolesti, čo mi malo zároveň roztiahnuť cievy a ten kameň sa mi do dvoch dní naozaj z tej žľazy vyplavil. Normálne to bolo také malinké zrniecko. Dr. mi poradil aby dodržiavala pitný režim, žula žuvačku aby sa mi tvorili sliny.
No tak som tu po roku a pol odkedy som do tejto diskusie napisal s problemom hrcky pod sankou. Odvtedy som presiel niecim co pravdepodobne nikto z vas nebude musiet nikdy absolvovať. V skratke zistilo sa ze hrcka je uzlina napadnuta obrovskym nadorom ktory sa rozpinal v hlave od centra v prinosovej dotiny kde malo lozisko priemer 5cm prerastal cez kosti popod ocnicu az do primozgovej dutiny kde zacal tlacit na mozog ale len tak zlahka a opacnou stranou prerastal az k podnebiu kde som ho zacinal citit jazykom a snazil sa metastazovat po uzlinach na krku dalej. Prislo sa na to nakoniec z 2x ctciek (hlava krk v bb novamede) museli byt na dvoch ziadankach. Stadium bola podla doktorov druhe. Kto by chcel vediet viac ako prebiehala liecba kludne nech napise. musel som byt aj ozarovany v protoncentre v Prahe. typ nadoru embrionalny rhabdomiosarkom mam 22 teraz uz 23 a v protoncentre nemali za 6 rokov pacienta ako som bol ja musel som byt aj hospitalizovany cez minule vianoce silvester az do noveho roka kde mi popri oziaroch davali aj chemoterapiu. Vdaka Bohu som dnes dovolim si tvrdit zdravy. kontakt matus.rychly@gmail.com

Potrebne ORL a zubne vysetrenie a sono krku.Ako Dr Ti mozem povedat,ze podla opisanych symptomov to vyzera na lymfadenitidu,t.j.zapalovo zmenenu uzlinu.Onko procesy nebolia,su tuhe a fixovane voci spodine.Lymfomy su zvycajne symetricke na oboch stranach krku a na viacerych miestach tela.Ak sa v krvi zisti zapal alebo pozit.ASLO,ATB sa preliecis.Este pripada vylucit nase infekcne choroby,toxoplazmu,toxokaru,CMV,EBV..Zaklad neodkladat navstevu lekara..