Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
Ahojte, mne na MM umrel tento rok tatino 25.03. ... týždeň pred tým lekár na NOU povedal, že je rakovina prudko na ústupe. Môcť vrátiť čas, zariadim sa úplne inak. A tiež som vybavovala Bratislavu, lebo som bola v presvedčení, že tatiho vkladám do rúk špičkám v odbore, ale realita je úplne iná. A to bol pod kontrolou lekárov. Vraj stačí chodiť každé tri mesiace na kontrolu!!!!! Ešte kým sa objavili metastázy...
Bože to je hrozné.Chudáčik.To museli byť hrozné pocity a bezmocnosť.Ked sa,to tak vezme ,že nás dokáže usmrtiť malá čierna bodka je najprv nezmyselné,ale ked začne pracovať,tak je to boj o život.Určite Ta to veľmi bolí.V BA sú odborníci,tak nechápem,že sa nenašli metastázy.Ale ked chodil každé 3 mesiace na kontroly,tak predpokladám,že mal aj liečbu a to už není dobré.Prosím Ta, ak môžem vedieť kolko bol od operácie MM?Aké štadium a hrúbka Breslow?Prepáč,že si pýtam,ale ja som bola tiež operovaná na MM a neviem čo bude.S rodiny mi zomrela babka na MM.Dakujem a prajem veľa zdravia.
@xana17 Ahoj, jemu vlastne minulý rok v januári vyoperovali znamienko, mesiac na to mu vybrali dve uzliny spod pazuchy (znamienko mal na prsiach) , jedna z tých dvoch bola pozitívna, v apríli sme šli na PETko , výsledky ukázali, že tam ešte jedna pozitívna je a musí ísť na ďalšiu operáciu, tak som ho zobrala do BA, kde mu vyoperovali všetky uzliny, lekárka z NOÚ sa vyjadrila, že keďže mal len dve uzliny pozitívne a sú von, tak v takomto prípade sa žiadna liečba nedáva, len musí byť pod prísnou kontrolou, tá prísna kontrola znamenala, každé tri mesiace prísť do BA. Vela krát som sa jej pýtala, či to nie je nebezpečné, keď už to mal v uzlinách a zostane takto bez liečby, uisťovala ma, že sa nemám čoho báť. V auguste sme šli na kontrolu, zobrali mu krv, vraj všetko v poriadku, v novembri sme šli na ďalšie PETko, ktoré ukázalo metastázy na pľúcach, lekárka sa vyjadrila, že je to lahko liečiteľné chemoterapiou, objednali ho na december medzi sviatkami, spravili mu CT mozgu a metastázy boli už aj tam, pritom ma lekárka ubezpečovala, že to nie je také, že by metastázy "rástli" z mesiaca na mesiac, tak mu nasadili radioterapiu, každý deň sme ho vozili z PB do BA na ožarovanie, po ožarovaní mal ísť na kontrolné CT, lekár ho neposlal, odôvodnil mi to tým, že to zaberie vždy. Keby som ti mala porozprávať prístup lekára, možno by si ani neverila. Od decembra užíval dexametazon a vo februári mu bola schválená liečba (tafinlar plus mekinist) ... v marci sme šli na kontrolu, kde povedal lekár, že je rakovina prudko na ústupe. Tak bola na ústupe, že ... že o pár dní mi umrel, mne najbližší človek ... breslow mal vysoký, ale nepamätám si, ak by si moc chcela, nájdem to v papieroch ... minulý rok mal tretie štádium , ale keď mu to "strelilo" na mozog, tak mal posledné, štvrté ... maminka má tiež MM, už 16 rokov, ale išla včas, má prvé štádium a teraz chodí " len " na kontroly raz ročne ... a tatino sa nikdy neopaloval, nebol slnečný typ ... a vidíš, napriek tomu ... kludne sa pýtaj, čo len ťa napadne, rada pomôžem, ak budem vedieť. Som strašne znechutená a sklamaná z našich lekárov, celkovo našim zdravotníctvom. Ty máš aké štádium?
@dana123123 ahoj ja mám tiež MM Breslov IV Clark 14 štádium 3B mala som už aj metastázu v 1 uzline tiež som nikdy nebola pri mori ani som sa neopaľovala a aj tak...
@amot a ako ti dopadla tá kontrola? chodíš do BA na NOU?
aký postup ti ďalej navrhli? Aj ti robili PETko?
my sme tatimu robili aj bylinné zmesi denne, bola som u bylinkárky, plus sme kupovali pravé kozie mlieko, mlel si ľanové semienka, aj marhulové jadierka, aj šťava z repy je velmi zdravá ... zohnali sme aj vitamín C priamo do žily a ten mu infúzne chodila sestrička pichať domov, to mu strašne naštartovalo imunitu ... treba všetko skúšať, ale hlavne nič z lekárne ...
keby hocičo, tak kludne píš, skutočne ak budem vedieť, tak rada pomôžem ... toto je taká pliaga, že :( ... a tiež si prišla neskoro? už "pracovalo" to znamienko?
moc moc držím palce, aby si to porazila, aby si vyhrala!!!!!!🍀
@nympha napísala som ti do správy
to ste boli kde u lekára???
a to mu ktorý z tých odborníkov takto tresol do tváre?
@nympha a to mu ktorý z tých odborníkov takto tresol do tváre?
@nympha NOÚ boduje, jeden lepší ako druhý ... šak to tam aj tak vyzerá ... hlavne, že NÁRODNÝ !!!!
No ja chodím do KE a tiež tu není o nič lepší prístup tiež nikto nič nepovie každý krči s plecami...pošlú vás na operáciu bez toho aby vysvetlil na čo tam idem... Nech sa nevzdáva ja mám 3B štádium a stretla som aj tam ľudí ktorým povedali 3 mesiace a už žijú 4 roky...tak držme si palce...minule mi odporučili kyslíkový komoru tak neviem
Nympha zmenšovali sa na základe tej komory alebo budwigovej? Hlavne si netreba nič zle pripúšťať viem že je to ťažké ak ešte viete že máte doma deti ktoré sú ešte školopovinné ale s Božou pomocou to zvládneme dufam. Ja užívam aj Inocell a chlorellu ale nie hocijaku
Budwigova metoda je blbosť.Akurátne z nej priberiete 10 kg a to veľmi rýchlo.Mám vyskúšané.Nič to neprináša.
Ahoj prepáčte chcem sa vás spýtať či nebudete vedieť poradiť. Je leto a všade okolo čítam o rakovine kozi, mam veľa veľa maličkých znamienok, pár väčších ale samozrejme po preštudovaní Googlu mam všetky najhoršie diagnózy. Bola som u kožnej sa pýtať na kontrolovanie znamienok a vraj v lete sa nekontroluju až na jeseň. Ale keď mam 2 podľa mňa podozrivé, vezmu ma niekde hneď? Ďakujem
Kontrolujú sa podľa potreby je jedno či je leto alebo zima.Ak je znamienko rizikové musí ísť von aj ked je vonku 30 stupnov.Každá kožná ambulancia Ta vyšetrí ked máš podozrenie.
@lilka5566 mas divnu koznu. Zmen ju a ked si z toho nervozna, objednaj sa v nejakej sukromnej klinike, tam ta zoberu skor za peniaze samozrejme. Odkial si? V Ba je takych niekolko.
Co sa googlu tyka.... 🙂 akykolvek zdravotny priznak zadas do googlu, vyjde ti rakovina 🙂
Kazdopadne ak mas podozrenie, daj skontrolovat cim skor.
Ahojte, mozem sa opytat ci niekoho z Vas znamienko svrbelo ? Uz niekolko tyzdnov ma totiz jedno fakt velmi svrbi a sice nerastie, no vyzera ze meni farbu.V piatok idem ku koznej, no zacinam byt trochu nervozna ci to bude ok. Dakujem
@joannita to prave ani neni moja, moja je absolútne otrasna nemá záujem ani som neskusala ísť za ňou s takouto vecou. Nasla som ešte jednu dobrú pondelok k nej pôjdem nech na to kuknem. Ale po prečítaní týchto príspevkov som kľudnejšia. Všade píšu ze maligny melanom je najhoršie co môže byt ze väčšinou sa končí zle. A tu pravý opak, vyrezu a všetko v pohode. No bola by som rada keby ma to uplne obislo mam 2 male deti hlavne kvôli tomu stresujem 😳
Mna svrbelo znamienko z ničoho nič a neprestávalo to výsledok melanom
Ahojte. Mám znamienko nad hornou perou, od malička. Zbledlo, zväčšilo sa, má 4 mm a mám pocit pichania a svrbenia pod ním. Máte podobnú skúsenosť? Čo nasledovalo ďalej?

@lily111 Mala som to asi podobne veľké ako ty (nad prsníkom), oni nepočítali s tým, že je to skutočne zhubné, odobrali len chorú časť, ale mali aj kúsok zdravého tkaniva okolo, keďže bazalióm siaha sčasti aj do neho. Ešte mi ani nevybrali stehy a už ma rezali opäť, viac do hĺbky, potom som chodila na laser, aby som nemala veľkú jazvu, dnes je to pekné 🙂 Následne na to som mala na krku niečo ako ekzém (vyzeralo to úplne inak ako to predošlé) a tiež to bol bazalióm. Nedávno som si ho našla kúsok nad druhým prsníkom, vyzerá to ako drobná nehojaca sa ranka, urobí sa chrastička, odpadne a opäť chrastička. Keď vidím, že to rastie, musí to ísť von. Zatiaľ si to odniesol len dekolt a krk. Napr. trpím aj fibrómami - tvrdými výrastkami na koži, ale jedná sa o nezhubné a neškodné útvary. Tie si tiež chcem nechať odstrániť, keďže rastú.