icon

Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie

adriana2301
28. sep 2015

Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
laura1994
27. jún 2022

@lenkova5 No na CT ho neposlali. Ak to manžel dobre pochopil budú mu robiť teraz zetkovy rez nejaký,ktorý urobí plastický chirurg. Dr mu povedala, že už po tejto operácii by mu nič nemalo hroziť. Ale tiež sa bojí ako mu dopadnú zajtrajsie výsledky. My sme od.Popradu, ale manžel sa vyjadril, že najradšej by išiel do BA ( ale či nás tam vezmú to neviem ). No ja by som sa aj rada o Tom rozprávala, ale manžel veľmi nechce. Ani si nevieš predstaviť aká som šťastná a vďačná, že sa mi niekto ozval a podelil sa so svojou skúsenosťou. Bude sa mi lepšie spať

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
laura1994
28. jún 2022

@lenkova5 ahoj tak manžel už má výsledky z ultrazvuku tam je všetko v poriadku, len že má mastnú pečeň... A na výsledky z rongenu musí ešte čakať. Už teraz mi spadol veľký kameň zo srdca.

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
laura1994
1. júl 2022

@lenkova5 ďakujem veľmi pekne za podporu, veľmi si to vážim ;)

patka182
3. júl 2022

@laura1994 prosím Vás ako mu nato prišli? Išiel na klasické vybratie znamienka?

laura1994
3. júl 2022

@patka182 no mne sa už dlhšie to znamienko nepáčilo , tak som ho posielala. Išiel k obyčajnej koznej tá povedala, že nevyzerá to dobre a poslala ho do kožného stacionára. Tam mu povedali, že to bude na hrane. Znamienko mu ambulantné vybrali poslali na histologiu a bolo zhubné. Vo štvrtok znova operácia, ale už ho uspia

joannita
3. júl 2022

@laura1994 mozem sa pls opytat, ake velke bolo to znamienko a v com sa ti nepacilo? Farebnost, ci rastlo?

laura1994
4. júl 2022

@joannita bolo to 1cm znamienko, rástlo a menilo farbu. Neskôr sa mi manžel priznal že mu aj krvacalo

patka182
4. júl 2022

@laura1994 ja som bola u kožnej označila mi až 13znamienok na vybratie že sa jej nepáčia ale že viac až po dľa výsledkov. V správe je iba napísane že ma asymetria névy a že akési radiálne prúdenie a dysplasticke zmeny. Čo ale neviem nikde dohľadom čo znamená. A jedno znamienko mi ani nevidela zabudla som naň vytvorilo sa mi v pupku a dvojnásobne podrastlo sa 2 roky

amot
11. aug 2022

@laura1994 ahoj tiež som mala MM clark III brslov V chodila som do Košíc teda chodím

arerika
Autor odpoveď zmazal
amot
3. okt 2022

@arerika ahoj no ja som mala aj metastázu mala som 3.B štádium a nie chémia mi neodporúčali. Mala som biologickú liečbu

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
dadax84
7. okt 2022

@laura1994 ahoj, prosím ťa, ako sa má manžel po vyšetreniach? Operácii? Ďakujem za odpoveď

meg_junova
9. okt 2022

@lenkova5 ahoj, ja takisto, tak to tá už pomaly aj vyradia, či?

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
meg_junova
10. okt 2022

@lenkova5 ja tiež som bola teraz pred týždňom na kontrole a za mesiac rodím a ďalšiu kontrolu mám už v apríli, asi kvôli tomu, že hormóny sa pri materstve a tehotenstve menia... Ale radšej byť sledovaná, ja som ešte len rok po operácii, ale tak vidím, že ty sa skvelo držíš :D opatruj sa ♥️

dadax84
10. okt 2022

@meg_junova ahoj, prosím aké si mala číslo Clark a Breslow ? ?mm? My čakáme, otec ide budúci týždeň na operáciu.....

meg_junova
10. okt 2022

@dadax84 fuha to neviem 🤪 tuším Clark 2 breslow 4

ikotko
22. okt 2022

Ahojte, aké ste mali hodnoty S100 prosím? Ja som v aprili bola operovana a odvtedy mam hodnoty 1700, 1400,1300. Ledkar mi povedal, ze podla vysledkov mam byt uz vo vecnej blazenosti davno….

ikotko
23. okt 2022

@amot ..ahoj, kam prosim ta chodis k dr? Nevies ake si mala hodnoty S100?

amot
24. okt 2022

@ikotko ahoj neviem presne ale tiež mám teraz vysoké a aj LDH tak chodím po vyšetreniach

meg_junova
4. nov 2022

@laura1994 ahojky, ten plač je pochopiteľný, ale podľa toho, čo opisuješ mal manžel veľké šťastie a len počiatočné štádium. Treba na to nemyslieť a hlavne myslieť pozitivne. Medicína je už pomerne ďaleko a poznám jedného chalana, čo mu tiež len vyrezali znamienko a pre istotu odobrali najbližšie uzliny a to je už 15r dozadu a žije šťastný život. Držím veľmi palce, aby bol manžel zdravý a šťastný 🫶♥️✨

laura1994
5. nov 2022

@meg_junova Ďakujem veľmi pekne ♥️♥️♥️. Držím palce všetkým, ktori si týmto ochorením prechádzajú

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
renia
4. mar 2023

@lenkova5 bože môj a toto je ako možné? Veď si mala všetko čisté, všetko vybraté 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 veľmi silno držím palce 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
tata1401
4. mar 2023

@lenkova5 veľmi ti držím palce, aby to všetko dobre dopadlo... manželovi vybrali znamienko na jeseň 2015-MM😔 našťastie štádium in situ, bol 5rokov sledovaný na onkodermatologii, potom po negatívnom petCt už nemal chodiť na kontroly....ja som mu našla kožnú dr.ktorá trvá aj naďalej na tom aby absolvoval jeden rok sono a rontgen a ďalší rok ct, práve kôli tomu že aj ona vravela že nemožno vylúčiť že sa objaví aj po rokoch...neboli sme nadšení,mysleli sme si že po 5rokoch to okrem kontroly kože už môžeme pustiť z hlavy...ja mám už normálne znamienko fóbiu 🙄 veľmi ti prajem to bolo všetko ok 🙏