Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
@lenkova5 No na CT ho neposlali. Ak to manžel dobre pochopil budú mu robiť teraz zetkovy rez nejaký,ktorý urobí plastický chirurg. Dr mu povedala, že už po tejto operácii by mu nič nemalo hroziť. Ale tiež sa bojí ako mu dopadnú zajtrajsie výsledky. My sme od.Popradu, ale manžel sa vyjadril, že najradšej by išiel do BA ( ale či nás tam vezmú to neviem ). No ja by som sa aj rada o Tom rozprávala, ale manžel veľmi nechce. Ani si nevieš predstaviť aká som šťastná a vďačná, že sa mi niekto ozval a podelil sa so svojou skúsenosťou. Bude sa mi lepšie spať
@patka182 no mne sa už dlhšie to znamienko nepáčilo , tak som ho posielala. Išiel k obyčajnej koznej tá povedala, že nevyzerá to dobre a poslala ho do kožného stacionára. Tam mu povedali, že to bude na hrane. Znamienko mu ambulantné vybrali poslali na histologiu a bolo zhubné. Vo štvrtok znova operácia, ale už ho uspia
@laura1994 ja som bola u kožnej označila mi až 13znamienok na vybratie že sa jej nepáčia ale že viac až po dľa výsledkov. V správe je iba napísane že ma asymetria névy a že akési radiálne prúdenie a dysplasticke zmeny. Čo ale neviem nikde dohľadom čo znamená. A jedno znamienko mi ani nevidela zabudla som naň vytvorilo sa mi v pupku a dvojnásobne podrastlo sa 2 roky
@lenkova5 ahoj, ja takisto, tak to tá už pomaly aj vyradia, či?
@lenkova5 ja tiež som bola teraz pred týždňom na kontrole a za mesiac rodím a ďalšiu kontrolu mám už v apríli, asi kvôli tomu, že hormóny sa pri materstve a tehotenstve menia... Ale radšej byť sledovaná, ja som ešte len rok po operácii, ale tak vidím, že ty sa skvelo držíš :D opatruj sa ♥️
@meg_junova ahoj, prosím aké si mala číslo Clark a Breslow ? ?mm? My čakáme, otec ide budúci týždeň na operáciu.....
@dadax84 fuha to neviem 🤪 tuším Clark 2 breslow 4
Ahojte, aké ste mali hodnoty S100 prosím? Ja som v aprili bola operovana a odvtedy mam hodnoty 1700, 1400,1300. Ledkar mi povedal, ze podla vysledkov mam byt uz vo vecnej blazenosti davno….
@laura1994 ahojky, ten plač je pochopiteľný, ale podľa toho, čo opisuješ mal manžel veľké šťastie a len počiatočné štádium. Treba na to nemyslieť a hlavne myslieť pozitivne. Medicína je už pomerne ďaleko a poznám jedného chalana, čo mu tiež len vyrezali znamienko a pre istotu odobrali najbližšie uzliny a to je už 15r dozadu a žije šťastný život. Držím veľmi palce, aby bol manžel zdravý a šťastný 🫶♥️✨
@meg_junova Ďakujem veľmi pekne ♥️♥️♥️. Držím palce všetkým, ktori si týmto ochorením prechádzajú
@lenkova5 veľmi ti držím palce, aby to všetko dobre dopadlo... manželovi vybrali znamienko na jeseň 2015-MM😔 našťastie štádium in situ, bol 5rokov sledovaný na onkodermatologii, potom po negatívnom petCt už nemal chodiť na kontroly....ja som mu našla kožnú dr.ktorá trvá aj naďalej na tom aby absolvoval jeden rok sono a rontgen a ďalší rok ct, práve kôli tomu že aj ona vravela že nemožno vylúčiť že sa objaví aj po rokoch...neboli sme nadšení,mysleli sme si že po 5rokoch to okrem kontroly kože už môžeme pustiť z hlavy...ja mám už normálne znamienko fóbiu 🙄 veľmi ti prajem to bolo všetko ok 🙏