Malígny melanóm - zhubné nádorové ochorenie
Ahojte mamicky, rada by som popisala s mamickami,ktore maju,mali v rodine Maligny melanom,mne ho totiz zatial predpokladaju lekari,cakam na histologiu, ale rada by som vedela,ako taku chorobu zvladat ako sa na nu pripravit,lebo ja som na tom psychicky velmi zle,bojim sa,neviem co ma caka,nechcem este umriet..mam male dieta,prosim o kazdu skusenost,viem ze kazdy to moze mat ine,ale ake su sance,alebo ako rychlo sa to sirilo,ci boli nejake ine priznaky..mne to zistili podla znamienka,zacalo menit farbu cierno cervena asi,podla toho co som videla v zrkadle,lekari vam nepovedia vsetko,ale z ich pohladov clovek vyciti rychlo ze nieje vsetko v poriadku.Prosiiim za kazdu skusenost a radu budem vdacna... ☹ ☹ ☹
Baby ktore ste mali vybrate znamienka,rana sa vam sama pekne zahojila?od zakroku su to 3 mesiace,snazila som sa to drzat v klude,ale teraz uz chodim do prace,raz sa mi tam urobil hnisavy pluzgier ten praskol,bolo to take otvorene a stipalo,cistila som to tak sa to pekne zahojilo,teraz sa to zase zapalilo a zase to svrbi a cervena,davam si na to gel na hojenie ran,aj vtedy zabralo,citala som ze sa to moze stat,co vam zabralo a co tomu skodi najviac ked sa to tak zapaluje?
@adriana2301 Ja to poznám.Kúp si čiernu masť pod názvom Ichtoxyl alebo gáfrová masť s ichtamolom a natieraj každý deň aj 10 dní.Mne to pomohlo.Gel mi tiež nepomohol.
@xana17 ok dakujem skusim snad pomoze lebo ma to uz rozculuje....)
@adriana2301 hlavne sa tes, ze je to jedina vec, co ta na tom rozculuje.
Ja som mala znamienko vybrate v septembri a potom dalsie operacie, vsetko sa pekne hoji, akurat, niektore mam stale necitlive, ale inak v pohode
bude to dobre, uvidis...
Ahojte, pred časom sa mi objavil na nechte hnedý pruh, prvé som to neriesila ale časom mi to nedalo tak som začala pátrať čo to môže byť. Jednou, resp najčastejšou možnosťou bolo znamienko, ktoré sa vytvorilo pod nechtom resp. v časti z ktorej necht vyrastá. Šla som teda ku kožnej, ktorá mi vzala vzorky či to nie je náhodou pleseň, ale nevylucila ani znamienko. Výsledky sú však , takže pleseň to nie je. Teraz sa obávam aby nešlo o melanom pod nechtom a dúfam, že to bude obyčajne znamienko, ku kožnej idem tento týždeň a uvidím čo povie. O znamienkach ja tele čo to viem, ale o tých pod nechtom, ani som netušila že aj to je možné. Neviete ako sa postupuje pri ich odstraňovaní.
Netreba sa hneď báť.Možno si sa iba uderila a je to modrina čo mení farbu.Budeš to vidieť keď si budeš strihať necht.Každý týždeň trochu a možno to odrastie a je všetko v poriadku.K lekárovi určite choď,aby si mala istotu.Prajem veľa šťastia.
@xana17 ja som s tým už bola pri lekárke, tá mi v správe napísala dve dg, pleseň a to znamienko, vzala vzorky a dala lak, s tým že ak to zosvetlie tak je to pleseň. Lenže ono sa to nemení, necht odrasta stále s pruhom, nikam som sa ani nebuchla a výsledky na pleseň sú negatívne. Takže neviem, idem k lekárke a uvidím čo na to povie, teraz sme čakali na tie výsledky z kultivacie kvôli plesni. No ale ono to vôbec ani nevyzerá na pleseň.
Keď Ťa to trápi a nezdá sa Ti to,tak daj to preč.Radšej preventívne ako potom plakať.Nebolí to.To zvládneš.Ja som tiež čakala a dopadla som zle.Keby som,tak mohla vrátiť čas,tak neváham ani sekundu a dám to okamžite von.Tiež to bol len névus,ktorý sa zmenil na melanom.
@ruzenkaf dobry den, chcela by so. sa opytat na terajsi priebeh..a v kolkom stadiu mm ste boli? Manzelovi diagnostikovali mm, museli mu vybrat aj sentinelove uzliny. Bohuzial boli pozitovne ..musi ist na dalsi zakrok kde mu odstrania vsetky...ale ide aj na pt ct..ci to nemetastaxovalo dalej..vitam velmi zle prognozy..a toto je uplne prve co citam celkom pozitivne ze vy ste ok..
@lenka5389 Ja som mala I.štádium a nemala som to našťastie v uzlinách,ktoré mi vyberali.Prognóza Tvojho manžela je ťažká.Každý organizmus je iný.Vyberú mu všetky zlé uzliny,nasadia liečbu,bude žiť zdravo a bude v poriadku,lebo aj ,taký sú čo poznám s pokročilým melanomom.A aj metastázy sa dajú odstrániť operáciou,no nie všetky.Mysli na to,že bude v poriadku.Nestresujte sa.Ja som si tým prešla a to,že som nespala,nejedla a trápila sa,rozmýšľala čo bude ma strašne ničilo,ale strašne.Prajem veľa síl a pevné nervy.
Žienky ako sa darí?Ste zdravé?Darí sa Vám?Ozvite sa.Ďakujem.
Žienky mali ste v tých zlých znamienkach chlpky?
@neferttiti20 ked som si bola dat
vysetrit znamienka tak dr. mi povedala ze tie znamienka, v ktorych rastu chlpky nie su nebezpecne...
mne tam rastie ale len par nie vela
Mne na zlom znamienku nerástli chľpky.
NIe nemala som tam chlpky, robila sa mi tam len chrasta..
Dobrý deň dievčatá. Prekonali ste niekto liečbu MM - Intronom? Ako to prebieha? Dá sa to zvládnuť? Čaká to moju mamičku ☹.
Ja som ju nemala,ale z rodiny ju mal jeden pán.Mal zmeny nálad,ale žije.Takže je mu liečba zabrala.
Dievčatá neviete mi poslať fotku ako ma ten melanom vyzerať ? Ja mam tiez také divné akože znamienko bola som s tým ale lekárka sa k tomu nevyjadrila.
Lepšie by bolo keby si poslala Ty fotku,lebo tu už máme melanom všetci vonku.Alebo choď k inej kožnej.
@neferttiti20
Ano bol tam chlpok, ked znamienko vyberali, este skuseni doktori zartovali, ze tam je chlp, ze to nic nebude, a bol z toho melanom....
Ja by som aj fotku poslala ale to je také rozmazané nieje to normálne vidno, a to znamienko mam uz 10 rokov.
To je také ako hnedý fľak a nemení sa nijako za tie roky. Ale sa mi spravil z ničoho nič.
Dobrý den, prosím vás viete mi niekto poradiť. Potrebovala by som vediet, ked Vám zistia maligny melanom a pošlú vás na kompletne predoperacne vyšetrenie s tym, aby ste sa objednali kde Vám to budú vyberať, ktoré nemocnice sú najlepšie alebo aké mate skúsenosti s objednávaním sa na zákrok? My uz sa snažíme 3 den dovolať do Martina a nikto nám to tam neberie. Na jednom čísle zdvihli telefón a nič sme sa nedozvedeli. Mate s tym skúsenosti? Respektíve kontakt kam volať. Ďakujem za akúkoľvek info.
Národný Onkologický ústav Bratislava.Tam sú odborníci.
Baby co ste mali melanom, ake velke ste mali to znamienko? A mali ste ho ako novo vytvorene znamienko, alebo stare ktore sa zmenilo na melanom?
Znamienko od narodenia čo som mala sa mi zmenilo na melanom.Melanom mal 1 cm.

@ruzenkaf ver tomu,že to pomôže a budeš mať pokoj a budeš zdravá.Skoré uzdravenie prajem