icon

Mám bolesti brucha. Môže to byť rakovina hrubého čreva?

rastikamima
27. apr 2025

Ahojte už som tu raz písal že po črevnej vyroze mi začali problémy mám kopu vyšetrení za sebou krvné odbery CT brucha MR brucha bol som aj na hadici všetko bolo ok jedine čo mi zistili je že mám hraničnú laktozu a hraničný histamin ale moje problémy stále pokračujú ešte chcem povedať že som si našiel prietrch nad pupkom a že s toho môžem mať aj tráviace problémy a bolesti brucha lenže trvá to už dlho a to nepohodlie v bruchu sem tam ma pichne v právo potom v ľavo a aj v podbrušku už som zúfalí keď som chcel od doktora kolonoskopiu aby mi prejstotu pozreli čreva tak mi povedal že nemá mi ho na základe čoho urobiť už fakt neviem čo mám robiť boli ma aj zadok ale nie keď mám stolicu ale až keď sa utriem viete mi niekto poradiť ak ste mali dačo podobne ?

Strana
z2
lenkakoc444
27. apr 2025

@rastikamima z toho co pises si nemyslim, ze ti lekar predpise kolonoskopiu. Ak ju chces pre vlastny klud tak chod ako samoplatca.

simona92101
27. apr 2025

@rastikamima ak ti aj vysli hranicne vysledky,skusil si drzat dietu?

rastikamima
autor
27. apr 2025

Ako sa to vezme ale snažím sa možno zo je to aj o hlave mám ročného syna a čo si len pomyslím že by som tu nebol snim tak mi je ešte horšie

rastikamima
autor
27. apr 2025

Akože mne doktor na gastre dal výmenný lístok na psychiatriu ale proste keď človek cíti že niečo neni v poriadku tak o tom vie

janickacrazy
27. apr 2025
@rastikamima

Akože mne doktor na gastre dal výmenný lístok na psychiatriu ale proste keď človek cíti že niečo neni v poriadku tak o tom vie

@rastikamima tak výluč mlieko a mliečne výrobky úplne zo stravy a uvidíš, možno to pomôže

simona92101
27. apr 2025

@rastikamima ja mam 3 deti,vsetky 3 od narodenia reagovali na kr.bielkovinu,syn ekzemami,mladsia dcera hnackami a bolestami brucha,starsia zvracanim a zapchami.ani jednemu do 2r nebolo testami potvrdene,ze maju ABKM.napriek tomu reagovali.doteraz drzia dietu,starsej sa k tomu pridalo kakao,synovi aj pele a citrusy.
Odporucam ist na alergologiu,nam na gastre nepomohli...avsak nemyslim si,ze mas rakovinu🤔 skus dietu!

rastikamima
autor
27. apr 2025

Mliečne už nejem vôbec keď tak všetko si kupujem bezlaktozove … len už človek dakedy nevie proste dobre mám aj prietrch aj stoho ma môže bolieť brucho ale keď sa každé ráno pozriem na stolicu tak sa mi nepáči proste ja mám 28 rokov a priznám sa doteraz som nič podobne neriešil a teraz to už trvá strašne dlho a už som zúfalí

zuzanita1609
27. apr 2025

Počkať. Čo urobil gastro doktor? Dal ti výmenný lístok na psychiatriu? 🤨 Keď robil vyšetrenia,nič nezistili,maš dokonca prietrh(ináč ten by ma trápil viac),mal na to ten doktor nejaký dôvod?

betulinka1
27. apr 2025

@rastikamima Ano bolesti brucha mozu byt aj psychosomaticke, preto ta poslal inde. Rakovina to nebude, uz by ti ju nasli. Skus silne probiotika, precitaj si nejake knihy od Bukovskeho o črevách, jednoducho tam vysvetluje fungovanie, aj intolerancie aj Hit. Skus skocit za nejakym homeopatom.

balerina2025
27. apr 2025

@rastikamima tie bolesti mam aj ja, ale myslim ze sa nemas coho obavat ked ti spravili tieto vsetky vysetrenia. krv si mal ok?
a ano, brucho moze boliet zo psychosomatiky

rastikamima
autor
27. apr 2025

Že krvné výsledky som mal ako batoľa a tu hrcku som si našiel sám tak som skočil na chirurgiu a doktor na chirurgi sa chytal za hlavu a opýtal sa ma že či mi nikto neprehmataval brucho a ja že nie že som si to našiel sám no a on mi vlastne povedal že s toho môžem mať tráviace problémy

balerina2025
27. apr 2025
@rastikamima

Že krvné výsledky som mal ako batoľa a tu hrcku som si našiel sám tak som skočil na chirurgiu a doktor na chirurgi sa chytal za hlavu a opýtal sa ma že či mi nikto neprehmataval brucho a ja že nie že som si to našiel sám no a on mi vlastne povedal že s toho môžem mať tráviace problémy

@rastikamima a chirrug navrhol dake riesenie? ta hrcka je akoze co. aka hrcka kde na com

rastikamima
autor
27. apr 2025

Áno o týždeň a pól idem na operáciu

rastikamima
autor
27. apr 2025

No nad pupkom mám prietrch

rastikamima
autor
27. apr 2025
balerina2025
27. apr 2025
@rastikamima

No nad pupkom mám prietrch

@rastikamima tak drzim palce a to sa ako vytvorilo

rastikamima
autor
27. apr 2025

@balerina2025 No pred týmito všetkými problémami som začal intenzívne cvičiť a nakladal som si v posilňovni tak asi tam

liv1
27. apr 2025

Ukludni sa v prvom rade. A hned zajtra sa objednaj na vysetrenie SIBO. Kup si mastichu kapsule, daj si 6tyzdnovu kuru, vzdy dve tobolks pred jedlom 3krat denne, nepi alkohol, nejedz sladke a vydrz zych par tyzdnov. Nepi kavu, ta drazdi, pi vodu, zaludocne caje, pocuvaj meditacie a fakt sa snaz upokojit, stres je mocny pan. Ak dr nechce kolonoskopiu, urobil ti vzorky zo stolice na okultne krvacanie? To ti urobi aj obvodny, ako samoplatca 15 eur. A kolono si tiez vies zaplatit, budes mat klud a prestanes sa tolko stresovat. Neboj sa, nic vazne ti nie je, ak je ct a mr ok. Tak drzim palce. Tiez mi dlho tevalo zistit problemy velke co som mala, bolo to SIBO. A nie vzdy sa da vyliecit na prvy raz

balerina2025
27. apr 2025
@rastikamima

@balerina2025 No pred týmito všetkými problémami som začal intenzívne cvičiť a nakladal som si v posilňovni tak asi tam

@rastikamima tak drzim palce. nech dobre dopadne zakrok.
super ze to nie je nic vazne, ukludni sa. mas vsetko OK a toto zoperuju

balerina2025
27. apr 2025
@liv1

Ukludni sa v prvom rade. A hned zajtra sa objednaj na vysetrenie SIBO. Kup si mastichu kapsule, daj si 6tyzdnovu kuru, vzdy dve tobolks pred jedlom 3krat denne, nepi alkohol, nejedz sladke a vydrz zych par tyzdnov. Nepi kavu, ta drazdi, pi vodu, zaludocne caje, pocuvaj meditacie a fakt sa snaz upokojit, stres je mocny pan. Ak dr nechce kolonoskopiu, urobil ti vzorky zo stolice na okultne krvacanie? To ti urobi aj obvodny, ako samoplatca 15 eur. A kolono si tiez vies zaplatit, budes mat klud a prestanes sa tolko stresovat. Neboj sa, nic vazne ti nie je, ak je ct a mr ok. Tak drzim palce. Tiez mi dlho tevalo zistit problemy velke co som mala, bolo to SIBO. A nie vzdy sa da vyliecit na prvy raz

@liv1 ja som bola sokovana, ze taku cukor aky je neskutocny jed pre telo. hlavne ako velmi zatazuje pecen

dzina007
27. apr 2025

Mozno zmenit gastro lekara. Ja ked som sla k lekarovi s bolestami brucha hnackou a papierom na laktozovu intoleranciu a intoleranciu mliecnej bielkoviny hned to riesil ze mi dal teemin aj na gastro aj na kolono. Sice ja som mala pozitivny test aj na krv v stolici ale to vravel ze pri hnackach to vie byt.
Kamaratka podobne problemy len bez krvi a tiez kolono bez problemov sama lekarka navrhla, lebo ako ma vediet ci je vsetko ok bez toho aby to videla.
Takze ja by som skusila inu gastto kliniku na konzultaciu a vysetrenie.

rastikamima
autor
27. apr 2025

@dzina007 tak ja test na stolicu som mal hneď na začiatku a bol ok a viditeľnú krv nemám a zase k tomu čo som chodil tak ja tam mám známu a všetky vyšetrenia mi robil prednostne a pritom vieme ako dlho sa vždy čaká na gastre ja som to mal vždy do 2 týždňov

rastikamima
autor
27. apr 2025

Ale to kolono si asi vybavím lebo ja mám pocit kým mi to nepozrú nebudem si istý 😔

janickacrazy
27. apr 2025
@rastikamima

Ale to kolono si asi vybavím lebo ja mám pocit kým mi to nepozrú nebudem si istý 😔

@rastikamima nejedz ani bezlaktozove výrobky, lebo aj to ti môže vadiť, skús úplne bez mlieka všetko

rastikamima
autor
27. apr 2025

@janickacrazy myslite že aj tam by mohlo dačo byt ?

rastikamima
autor
27. apr 2025

@liv1 len sa chcem opýtať stym sibo sa ide ku ktorému doktorovi?

janickacrazy
27. apr 2025
@rastikamima

@janickacrazy myslite že aj tam by mohlo dačo byt ?

@rastikamima keď sú problémy a bolesti brucha, treba vylúčiť všetko mliečne, aj bezlaktozove, nech sa črevá precistia poriadne

tramtada31
27. apr 2025

Ale z tej prietrze máš bolesti a presne aj ako píšeš po stolici, kde vyvíjas na brušnú stenu tlak a kvôli tej prietrži to nie je v poriadku a boli tá všade. Po operácii to ešte par týždňov bude v neporiadku, potom sa všetko spravi. Zbytočne pôjdeš na kolono, ak by si mal rakovinu, vsimol by si si krv/vysla by ti pozitivna vzorka na okultné krvacanie…je to v poriadku, naozaj radšej navstiv toho psychiatra

rastikamima
autor
27. apr 2025
@tramtada31

Ale z tej prietrze máš bolesti a presne aj ako píšeš po stolici, kde vyvíjas na brušnú stenu tlak a kvôli tej prietrži to nie je v poriadku a boli tá všade. Po operácii to ešte par týždňov bude v neporiadku, potom sa všetko spravi. Zbytočne pôjdeš na kolono, ak by si mal rakovinu, vsimol by si si krv/vysla by ti pozitivna vzorka na okultné krvacanie…je to v poriadku, naozaj radšej navstiv toho psychiatra

@tramtada31 akože ja pri stolici nemám bolesti lebo ja moc tlačiť nemusím lebo moje stolice niesu také pevne a tvrdé preto mám aj strach či sú tie čreva v pohode a zase to nemôžem ani k hnačke prirovnať lebo keď je hnačka tak to s človeka tečie a to neni u mňa

liv1
27. apr 2025
@rastikamima

@liv1 len sa chcem opýtať stym sibo sa ide ku ktorému doktorovi?

@rastikamima na gastro, ale ja som isla sukromne, napr. v BA to robi viac klinik, to sa da vyhooglit “sukromne sibo testy”

Strana
z2