Mám Covid-19 a nie som očkovaná
Ahojte taka som znepokojena dnes som bola na teste a vysiel mi pozitivny vysledok očkovana niesom ale ja naozaj nepatrim medzi tych co siria bludy o ockovani atd...no horucku mam hrdlo ma boli brutalne uz 3 dni pocit na zvracanie nechutenstvo nadcha prosim o povzbudenie a nejake nazory kto to uz prekonal tak sa bojim
@janinah no to jej pomôže teraz vyčítať, že sa nezaočkovala, keď má teraz strach
@csipcsip000 ja som so synom neni očkovaná, muž s dvomi dcérami sú...takže oni sa pratali z domu na chalupu ešte pred tým - aj so psom - to je teraz náš najväčší problém, že nám chýbajú... ale verím, že z nadhľadom to zvládneme... Ja som neni očkovaná, nakoľko sa obávam NU...a synovi dr. neodporučila očkovanie, a že ak sa rozhodne zaočkovať jedine v nemocnici pod dohľadom dr., nakoľko mi skoro zomrel na vakcínu, keď mal 4 mesiace - potom sme mu platili preočkovania, lebo ich ZP nepreplácala
@janinah myslím,že som dostala dosť silnú vírusovú nálož,manžel dva dni len prespal, čo mal teploty.
A doma sme sa nakazili všetci.
Ja mám len sopel a kašeľ.
To ti celý čas tvrdím, že záleží na imunite a nie na vakcíne.
Pamätám si,ako raz mi dcére mali podozrenie,že má mumps.
A ja na to,že ale veď je očkovana,že isto to nemá. A doktorka na to,že teraz sú toľko mutácie,že kľudne to môže mať. Ale keby som tam vtedy bola so synom, ktorý nemal MMRku,tak určite by mal mumps kvôli tomu, že nie je očkovany.
To isto sa deje aj teraz. kamarátkinmu onkologickému očkovanému manželovi, ktorý skončil v nemocnici, povedali, že pri jeho diagnóze prežil vďaka vakcíne.
A oni tomu veria.
Tak mi prosím povedz, ako je možné,že môj onkologický otec prežil koronu popri ožiaroch?
Podľa ich logiky by mal byť dávno mŕtvy.
A verím tomu,že keby bol očkovany,tak povedia, že prežil vďaka očkovaniu
@csipcsip000 na hrdlo skús kloktať slanú vodu a dať si lokálne ATB Dorithricin, ale základ prestať sa báť. Si mladá, ja onedlho budem mať 45...netreba sa chorobe poddať, ale jej ukázať, že sa nebojíš...
@liljana vkladáš mi slová, ktoré som vôbec nepovedala.
Vôbec koronu neberiem za obyčajnú chrípku,len tvrdím,že záleží na imunite konkrétneho človeka,ako chorobu zvládne. A nie na očkovani.
Veľmi dobre viem, aké ti je,keď ma človek rakovinu,tak to tu prosím neplet.
Môžem ti ukázať môjho otca, má 47 kíl,nevladze chodiť,a koronu prežil aj bez vakcíny.
A nikto ma nepresvedčí,že keby bol očkovany,žeby lekári netvrdili,že prežil vďaka očkovaniu
@jana005 môžem ti napísať len tolko,že môj otec s inými dg covid neprežil,lebo vtedy sa ešte neočkovalo,verím tomu,že s očkovaním by mal oveľa väčšiu šancu....sú výnimky ako tvoj otec ,ďakuj Bohu,ale nik nevie kto do tej výnimky spadá,preto robíme čo vieme a nič lepšie ako očkovanie neexistuje...a neočkovať sa,lebo však mám inumitu a covid je bežná choroba je riziko,niekomu to vyjde a niekomu nie,ja na sebe ani svojich blízkych to riskovať nemienim...ale niekto áno a je to na jeho rozhodnutí
@simsalabim aj prvýkrát krátko po očkovaní mala zlý priebeh.
Možno má len zlú imunitu a vakcína jej vôbec nepomáha
@simsalabim presne tak
Baby, nemiešajte tu zase očko-neočko... prosíla o radu, bojí sa...po tých všetkých informáciách - ten to dostal, ten to dostal, henten umrel jej fakt nepomôžete...
@janinah úprimnú sústrasť, naozaj.
Ale ani s vakcínou by prežiť nemusel.
Viem,chcete veriť,že vďaka vakcíne mohol žiť.
Ja ozaj koronu neberiem na ľahkú váhu. Ale už ma to fakt nebaví počúvať,ako iba vďaka vakcíne majú ľudia dobrý priebeh. A keď ma dobrý priebeh neočkovaný,tak povedia,že vďaka imunite.
Ináč ja mám obidvoch bratov očkovanych,je to ich vec,vôbec som ich neodhovarala.
A jeden z nich má taký istý priebeh choroby ako ja.
Každá z nás máme svoju pravdu ohľadom vakcín,tak je sa tu asi zbytočne naťahovať
My sme prežili celá rodina neočkovaná.
Verím, že aj ty to zvládneš.
@csipcsip000 ahoj, ja som prekonala pred rokom, ked sa este nedalo ockovat. Liecia sa hlavne priznaky. Cize nieco na kasel si treba pytat v lekarni (ideal ak by ti mal kto skocit a popisat ze aky mas kasel). Vitaminy: C, D, Zn, Mg. Paralen pri teplote. Pozor, coldrex/teraflu obsahuje paralen, tak sa nepredavkuj. My sme sa potom hned dali ockovat, ked to bolo mozne a pojdem i na tretiu- stvrtu - atd davku. Tiez som bola dost vyplasena, bala sa najma o manzela, lebo mal horsi priebeh, tiez o deti. Minulost nezmenis ale mas dobre sance to zvladnut. Drzim palce
@csipcsip000 neboj sa ,my sme to všetci doma zvládli.
Ja,manžel a štyri deti.
Všetci neočkovaní.
Určite si pýtaj antibiotiká,manžel bral sumamed a ja azitromycin. Vitamíny,veľa pi a hlavne oddychuj.
Držím palce
@csipcsip000 ja už mám covid za sebou. Moje priznaky boli bolesť hlavy a očných viečok, točenie hlavy, bolesť svalov. Strata čuchu a chuti. Teplotu som nemala. Kontaktuj obvodnu, že čo ti na to napíše . Všímam si , že každý lekár uprednostňuje iné lieky. Ale klasika je Ccko aspoň 1000ka, Dcko a Zinok.
@csipcsip000 neboj, prezijes. Oddychuj
@csipcsip000 Pozri, ja mam presne tebou popísané príznaky, aj očkovaná som, ale už pre istotu som bola na teste, AG, aj domáci AG a aj PCR vyšli negatívne. Na jednej strane som šťastná, že nemám covid (vraj), na druhej strane som naďalej chorá.. Rovnako ako ty. Rovnaké príznaky. Len ja som pravdepodobne opäť zas a znova schytala klasický jasličkovy bacil od tiež chorého synčeka. Čiže čajík, D, C, zinok a selén, na hrdlo mi pomohol JOX, ale to ma bolelo az prvé dva dni, ináč fungujem. A samozrejme nechodím po ľuďoch, aj keď povinnú karantenu nemám, nikto teraz asi nestojí o moje bacily. Ber to ako obyčajnú chorobu ako doteraz. Predstav si, že by ti vyšiel teraz negatívny test.. Co by sa zmenilo? Bola by si menej chorá? No nie... Len psychika robí veľa.. Hlavne veľa oddychuj, dávaj si tie vitamíny, aj lieky, ktoré predpise lekár. Skore uzdravenie prajem 🙂
Pripnem sa tu ak mozem. Tiez mi dnes vysiel pozitivny antigen a bojim sa od vcera mam dychavicnost a dnes je to horsie odkedy mi prisiel vysledok. Neviem ci preto lebo som vystresovana z toho alebo kvoli covidu.
Vracal niekto z vas pocas covidu ? Mna cele dni napina a nezjem teda nič nedokažem to
@csipcsip000 ten horúci nápoj nie, dá ti falošný pocit, veľa veľa tekutín, minimálne 2l, a vitamíny ako píšu baby, hlavne hlavu hore a hor sa utopiť chorobu

@jana005 Mozno aj preto, ze ako ucitelka bola ockovana medzi prvymi a uz nema dost protilatok. Kto vie 🤷♀️