Covid-19 v 19. týždni tehotenstva

tauriel888
28. feb 2022

Ahojte maminky 🙂 som v 19tt a dnes ráno mi vyšiel pozitívny test. Ráno to bolo len hrdlo ale už sa pridali aj teploty. Prosím vás chcela by som sa opýtať ako ste to zvládali poprípade nejaké rady na skoršie uzdravenie. Bojím sa že to bude mať negatívny vplyv na bábätko ☹

kikash
28. feb 2022

@tauriel888 hlavne sa netreba báť 🙂 ja som tiež práve pozitívna 23 TT.... Len vitamíny a paralen a keby bolo horšie ATB. Od lekára...

kikiballa
28. feb 2022

@tauriel888 ahoj ja som práve v 18tt a covid som mala pred týždňom. Pomohlo piť veľa ale naozaj veľa tekutín ( čajov,mineralok, ovocných štiav) zvýšila som príjem vit. C a len som to musela prežiť. Mala som siln bolesti hlavy ( tie trvali 5 dni) a bolesť kĺbov a priedušiek. Stále kašlem,ale je to ok. Na bolesť môžeš iba Paralen. Neboj sa,bábätko bude ok. Už som bola aj na kontrole a všetko je ok. Držím palce.

januska20
28. feb 2022

@kikiballa kontaktovali ste lekára ?
Ja som v 30tt., očkovaná 2x. Teploty som nemala,len kašeľ,bolest hrdla a upchatý nos je môj problém. Chcem sa zajtra telefonicky poradiť s lekárom, či pridať nejaké lieky,či zatiaľ postačí paralen a stodal na kašeľ.

kikiballa
28. feb 2022

@januska20 áno. Hned v deň pozitívneho antigenu som volala so vseobecnou lekárkou aj s gynekologickou.

kikiballa
28. feb 2022

@kikiballa na kašeľ je super sirup stopkašel a prieduskovy čaj.

januska20
28. feb 2022

@kikiballa a čo na to gynekologička? Dala Vám trebárs skorší termín poradne?

kikiballa
28. feb 2022

@januska20 áno. Išla som hneď po karantene

januska20
28. feb 2022

@kikiballa dobre,tak brknem aj ja zajtra dr.

tauriel888
autor
28. feb 2022

@kikiballa ďakujem veľmi pekne ☺️

tauriel888
autor
28. feb 2022

@kikiballa prosím vás a koľko krat si môžem dať paralen ?

kikiballa
28. feb 2022

@tauriel888 mne doktorka vravela,že tak ako je napísané dávkovanie. Ja som brala 2 keď bolo najhoršie. 1rano a 1 na noc

ailiba
28. feb 2022

@tauriel888 ahoj, práve sme celá rodina prekonali covid. Je to týždeň dozadu. Bola som vtedy 24.tt. Ja som teda teplotu nemala, dosť ma bolelo hrdlo, veľa som smrkala, trochu kaslala. Brala som viac C vitamín. Ak máš teplotu, tak si daj paralen. No a cítila som sa veľmi unavená. Bolo to náročné, lebo mam 2 ročného syna, ktorý bol tiež chorý. Ak nemáš druhé babo, odporúčam veľa oddychovať a späť. To veľmi pomáha. A nestresuj sa, určite to zvládneš. Psychika je najdôležitejšia. Držím palce.

ailiba
28. feb 2022

@tauriel888 pokiaľ viem, tak paralen každých 8 hodín.

ailiba
28. feb 2022

@tauriel888 mne gynekologická povedala, že môžem len paralen a nasivin do nosa, nič iné. Aj poradňu mi kvôli tomu odložila o 2 tyzdne... Tak dúfam, že babo je v poriadku.

mam4
1. mar 2022

@tauriel888 ahoj, pokiaľ viem tak babu môžu uškodiť len vysoke horúčky a preto som ja hneď dávala paralen už keď som mala nad 37, a inak len vitamíny, Decko môžeš až tisícku, Cecko tiež a ešte zinok som brala to už nižšiu dávku, zvládla som to aj bez isoprinosinu a iných podporných liekov, ale ešte týždeň po skončení príznakov som bola veľmi unavená a rýchlo sa zadycham no môže to byť aj pokročilym tehotenstvom

mam4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mam4
1. mar 2022

@tauriel888 ja som brala kazde 4 hodiny

nikoleta1234
1. mar 2022

@tauriel888 ahoj som 17 TT a akurát od včera pozitívna. Teplota 38,5... Bolesť hrdla hlavy celého tela, upchaty nos. Dávam si paralen ked cítim ze potrebuje, striekam si do hrdla a nosa co mi odporúčali v lekárni pre tehotné. Najradšej by som prelezala celý deň, no mam doma dve 2,5 ročne tiež pozitívne s horúčkami...no mam co robiť ☹ nech nás to rýchlo prejde

tauriel888
autor
1. mar 2022

@nikoleta1234 držím palce ja som na tom dnes už lepšie 🙂

pattinka
1. mar 2022

@tauriel888 neboj sa. Ja som bola pozitívna a aj chorá (teda so všetkými príznakmi) v 21 tt a mam už 10 mesačne zdravé bábätko 🙏🙏🙏❤️
Zvládala som priebeh dobre. Iba som oddychovala, píla veľa čaju s medom a citrónom a dala som si pri teplote Paracetamol.
Neboj bude to OK a aj malé už bude mať aspoň protilátky.
Držím ti palce ❤️

sonetta
2. mar 2022

Covid som mala v 30.tt, presne takto pred rokom.kazdy ho ma iný. Ja som bola ten horší prípad.
Začalo to bolesťou hrdla, hlavy, 12dni som mala teplotu. Neskôr kašeľ taky, že keď som sa mala pretočiť na posteli tak som si to radšej 2x premyslela, prejsť na WC nadludsky výkon a rýchlej sprche ani nehovorím. Neskôr sa pridala bolesť celého tela a oči. Ta teplota a kašeľ ma veľmi vyčerpali. Nikdy predtým som nelezala, fakt nelezala, 3tyzdne pri nejakej chorobe v posteli.
Kvôli teplote som stále volala gyn aj obvodnej, nic extra mi najskôr neporadili, iba Paralen. Najhoršie na celom covide je, že aj lekári dosť tapaju, co sa tyka tehotných. Neskôr už mi nechutilo vôbec ani jest, muž mi nakúpil aspoň nutridrinky, lebo som chudla. Tak obvodná poradila, ze si mam zavolať záchranku. Ti tiež nevedeli, čo vlastne so mnou. Aj ma chceli vziať do nemocnice, ale ze lepsie mi bude doma. Lebo tam že bol vtedy 1 lekár na 70pacientov.
Volali do nemocnice na gyn, že čo mi môžu dat. Odtiaľ ich vyslovene Dr, kolegyňa!!! sprdla ze co ju otravujú.
Dali mi aspoň infúziu, po ktorej sa mi trosku uľavilo a zjedla som aspoň vývar.
Na ďalší deň mi obvodna poradila pandemicku ambulanciu v nemocnici. Horko ťažko som tam prešla, chvalabohu, boli tam postele, lebo si neviem predstaviť, ako by som to dala, keďže Isom tam išla okolo 8 ráno a prišla domov okolo 14:30.cakalo sa hneď aj na výsledky krvi. Keďže som mala vysoké crp, nasadili mi atb a po 2 dňoch sa mi konečne polepšilo. Ale ešte mesiac som mala problém s dlhšou chôdzou, umyvala som riad ci varila po sediacky. Rýchlo som sa zadýchala. Veľmi som sa bála, že keď by som mala rodiť, či to udycham.ale nakoniec som mala taky rýchly pôrod, že sme ledva stihli prísť do pôrodnice a v pohode som rodila v respirátore, ani som nevedela, že ho mám.mala sa narodila o 15dni skôr.
Rok po prekonaní mam stále takmer toľko protilátok ako zaockovani ľudia. Primárka z novorodenckeho mi povedala, že mala ma určite protilátky odo mňa. A nieco na tom bude, lebo covid zatiaľ nemala.
Teraz tento covid je už omnoho miernejší ako pred rokom.
Brala som C, Dvit, magnézium tuším 3tbl denne, stodal na kašeľ mi vôbec nezaoberal, tak poradili potom mužovi tbl v lekárni, len už si nepamätám názov. Sinupret tuším. Naši mi zohnali pravú masť z jazveca, ta asi tiež zabrala. A hlavne som sa nútila stále piť. Ja som vďaka tomuto pribrala za celé tehu iba 2kg. Mala je zdravá, ja chvalabohu tiež nemám žiadny postcovidovy syndróm a snáď už ani mat nebudem.
Prajem každej tehulke nech ma co najľahší priebeh. Hlavne treba pozitívne myslieť a nepanikarit. Ako som už písala vyššie, teraz už je toto ochorenie omnoho miernejšie ako pred rokom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre