icon

Mám Covid a nemám všeobecného lekára

29. jan 2022

Mám pozitívny antigen príznaky bolesť hlavy svalov teplota 38,5 od včera..nemám všeobecného lekára prosím kam volať v prípade potreby predpísania liekov? Áno som nezodpovedná toto mi nepíšte moja chýba prosím info k veci. Zaočkovana som 2 dávkami mám 35 rokov očkovanie bolo v júli. Diky za rady prosim len normálne ďakujem

Strana
z3
sweet20
29. jan 2022

nerozumiem vete, ze nemas lekara

autor
29. jan 2022

@sweet20 že nemám všeobecného lekára nikam nepatrím detská má vyradila k nej som včera volala že bohužiaľ moja karta je niekde v archíve

veronikaszabova
29. jan 2022

Akoze mas 35 rokov a nemas ziadneho obvodneho vseobecneho lekara od skolskych cias??? 😳😳

autor
29. jan 2022

@veronikaszabova do 28 som patrila k detskej ale potrebujem poradiť s iným nie tu riešiť toto viem moja nezodpovednosť ale k veci mi nevieš poradiť prosím?

veronikaszabova
29. jan 2022

Najdi si na nete podla obvodu ku komu patris a zavolaj mu

bloger
29. jan 2022

To poznám ja tiež nemám lekára. Jedine bežne dostupné lieky. Vitamín D je tiež dobré užívať. Jedine záchranku si záchranku si volať. Ak by sa to zhoršilo. Podľa mňa to ale zvládneš. Bežne dostupnými liekmi.

anjelicek26
29. jan 2022

Ako pise kocka vyssie, vyhladaj si spadoveho lekara a vysvetli situaciu. Nadseny ale nebude davat lieky niekomu, koho vobec nepozna, tym myslim - napriklad alergia na niektore lieky atp... a od jula nepreockovana je ako nezaockovana, tie protilatky su uz jasne prec... uz si mala mat booster...ale to je teraz jedno... drzim palce na bezproblemovy priebeh.

evaachesa
29. jan 2022

Tak teraz je ten správny čas si nájsť všeobecného lekára. Skús obvolávať všetkých dostuoných z tvojho okolia a vysvetliť situáciu. Nič iné sa asi poradiť nedá. Nemyslím si že ti niekto len tak predpíše lieky...logicky to podľa mňa ani nie je možné 😒..skôr ti poradia voľnopredajné vitamíny.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
tncka
29. jan 2022

Pozri na nete komu patris podla obvodu v meste a zavolaj. Mal by ta prijat. Vysvetli situaciu ze mas covid a dohodu o poskytovani starostlivosti s nim podpises po covide. Zatial ti elektronicky aspon lieky moze predpisat ak bude treba.

oktoberka
29. jan 2022

Nemusíš ani spadoveho lekára,môžeš kontaktovať aj hocijakého obvodného,či tá "vezme k sebe" a po zaevidovaní ti vypíše lieky.
Inak,to klobúk dole,že si tak dlho nepotrebovala lekára.
V prípade núdze zavolaj na pohotovosť,resp.ti poradia aj najbližšiu covidivu ambulanciu,pre prípadné problémy.

autor
29. jan 2022

@evaachesa
@bloger
@anjelicek26
@mb2021
@tncka ďakujem vám, tej spádovej podľa bydliska som inak volala keď som mala 30 aj som za ňou bola a odbila ma že ona má plno. Vtedy som zbehla do Petržalky na pohotovosť a dostala som ATB lebo som mala aj vysoké crp... Čiže ona je povinná ma zobrať aj keď má plno? Lebo to viem podľa ulice ku ktorej patrím no ona nových neberie. Na tretiu dávku som zaregistrovaná od kedy mi prišla sms že je možnosť ale akosi nič zatiaľ ... No ale ak toto prežijem tak mám chvíľu čas na tretiu zase... Ako sa doma liečiť? Mám len coldrex ten keď si dám je chvíľu dobre inak sa cítim hrozne každý hovorí že chrípka no keď toto je chrípka tak som ešte takú silnú chrípku nemala. Koľko dní to trvá približne ? Viem že každý je iný. A čo si mám kúpiť v lekárni? Susedia sa ponúkli že mi pôjdu nakúpiť jedlo a aj lieky že si mám popísať čo mi treba poradíte prosím?

evaachesa
29. jan 2022

@oktoberka tiež si myslím že jedine telefonicky obvolať všeobecných...len blbé je že je víkend. V najhoršom volať pohotovosť asi a oni poradia.

autor
29. jan 2022

@evaachesa aj to ma napadlo že pohotovosť cez 112 no uvidím kým viem dýchať budem dúfať že záberu lieky

anjelicek26
29. jan 2022

Synovia boli odpaleny 9 dni, zavisi, aky si chytila variant...ale ak je ti takto, tak to asi Omikron nebude... synom som davala lieky na bolest, selen, zinok, D-ko, C-ko, oddych oddych a este raz oddych, proste ani sa nepohli s postele... covid ambulanciu v okoli nemate? Predsalen velke mesto musi mat.

oktoberka
29. jan 2022

Zavolaj na pohotovosť potom. A poradia ti. Nemusíš im volať,keď už budeš na Tom úplne zle.

iwesska
29. jan 2022

Urcite neblokuj 112,ty hasicov ani policajtov ozaj nepotrebujes. Tieto bezne, priznaky nie su ani na 155.Tam ti povedia,ze si mas dat Paralen a kontaktovat lekara. Ked povies,ze nemas,este ti vynadaju. Zavolaj na infekcnu ambulanciu do nemocnice,tam riesia Covid pacientov.

anjelicek26
29. jan 2022

@oktoberka suhlasim, ked je uz fakt zle, ze clovek ani nevie dychat, je tam volat neskoro... treba to podchytit uz pri zhorsujucom stave, tazobe na plucach...

oktoberka
29. jan 2022

Normálne si vyhľadaj číslo na vašu pohotovosť,kde chodíte. A zavolaj im. Oni tiež vedia predpísať lieky "on line",pokiaľ zhodnotia situáciu.

maialeo
29. jan 2022

Ty hlavne choď vrátiť občiansky preukaz. Neuveriteľné.

evaachesa
29. jan 2022

Prípadne napíš odkiaľ si nech ti baby vedia poradiť priamo nejakého dobrého všeobecného lekára s ľudským prístupom 🙂

autor
29. jan 2022

@evaachesa Bratislava 4

fem
29. jan 2022

je covid ambulancia na infekkcnej klinike v Ba

mogaa
29. jan 2022

no ak budeš súrne potrebovať lieky jedine pohotovosť....teraz ťa určite nevezme žiadny lekár(podpisuje sa tam prihláška a k tomu si pozitívna) a tým pádom ti ani nepredpíše lieky keďže nie si oficiálne jeho pacient.....všeobecný lekár nemôže predpísať lieky niekomu koho nemá v stave zapísaného na seba.....a vôbec nie niekomu po telefóne koho nepozná ani zdravotný stav.....

autor
29. jan 2022

@fem kde v BA je covid ambulancia? Môžem tam aj zájsť alebo len volať prosím ? Ja viem že stresujem a preháňam ale nechcem si privolať zápal pľúc alebo ventiláciu no

sasa1983
29. jan 2022

@maialeo baba si za to môže sama. Za sprostosť sa platí.

heidy222
29. jan 2022

Ludia ukludnite sa. Od vcera teplota, No a co? Nic sa aj tak neda robit, len dat si paralen, 500-1000mg max 4 krat denne, oddychovat, kazdu hodinu sa prejst Po Byte, lahka strava, vela Pit. Ak sa objavi zapal pluc byva to okolo 7-9 dna az. 35 rocna zena s 2 davkami Ma minimalnu sancu skoncit v nemocnici. A mimochodom vela mladych ludi nema lekara ak nema tazkosti. Som lekarka v Nemecku, tu sa ide k lekarovi, hocijakemu vseobecnemu v okoli ak Ma clovek tazkosti

zizana
29. jan 2022

Ak nemáš svojho ošetrujúceho lekára, volaj na VÚC tam je lekár pre takéto pripady

sasa1983
29. jan 2022

@heidy222 ale na Slovensku to tak nie je ako DE. Z pohotovosti jej dajú lieky na 3 dní a zas ich bude musieť predpísať ďalej všeobecný lekár. A to bude kto?

heidy222
29. jan 2022

@sasa1983 Ale vsak na covid ziadne lieky nepotrebuje

Strana
z3