icon

Mám ísť na operáciu, keď mám kašeľ?

1. dec 2025

Nebola som chora nemala som nadchu ani bolest hrdla ani teplotu .. Len ma bolia priedusky trochu uz tri tyzdne pijem caje acc long vela vody ale aj fajcim jednu cigaretu na den po nej vela kašlem .. Nemam mandle a casto po respiratornej infekcii mam zapal priedusiek . Mamina mala pred troma tyzdnami covid ked som to zistila nosila som masku po dome .. Ale pd vrefy citim trochu priefudky no nic ine , nikto sa doma nenakazil len ona mala teplotu a zapal priedusiek a nadchu ,velmi jej bolo zle .
Idem na operaciu za dva tyzdne na vybratie polypov z maternici zakrok je v celkovej anestezii 15 minut . Mam ist? Ked nemam nic akutne ? Krv testy vsetko mam v poriadku a uz pol roka aj viac mam obrovsky polyp a silne krvacanie . A dost casto byvam chora staci niekto ze sa zakasle .. Mozem ist ked neni akutna infekcia ??

autor
1. dec 2025

@anonym_autor rano byvam zachripnuta

anonym_120ba6
1. dec 2025

@anonym_autor to ci mozes zhodnoti anesteziolog. Ten ma vzdy posledne slovo.

anonym_30bcc4
1. dec 2025

Ja sa len vyjadrím k anestéze urobili mi ju keď som bola dosť chorá som kaslala asi každé 2-3 minuty a ešte pred tým ako má uspali som mala silný záchvat kašľa. Ale dopadlo to dobe len po anestéze ma tak bolelo hrdlo z toho čo má intubovali a celkovo som to znášala horšie. Ale určite by som o tom povedala lekárovi nakoľko mne pre istotu dali antibiotiká augmentin pretože tam je riziko že ti to prejde na pľúca aspoň tak moja lekárka mi to hovorila. Len neviem aký typ operácie budeš mat vieš aby ti ten kašeľ nejako pooperačnu ranu nezhoršil, predsa sa napína pri tom brucho.. ja som mala len klasicky odber vajíčok vramci ivf takze tým že išli cez posvu tak toto nebol problém.

enmery
1. dec 2025

S hociakým dusivym kašľom na operáciu íst nemôžeš. Ak by si mala indikovanú celkovú narkózu. Tam ide o Tvoj život. Ale termín máš o 2 týždne, nie zajtra, daj sa dokopy a hlavne potom orvorene povedať anestéziológovi.

ivka21
1. dec 2025

@anonym_autor na kašeľ imunoglukan akut a solmucol nam dost pomohol, horšie je ta mama s kovidom mohla ta nakaziť aj keď si mala respirator

autor
1. dec 2025
@ivka21

@anonym_autor na kašeľ imunoglukan akut a solmucol nam dost pomohol, horšie je ta mama s kovidom mohla ta nakaziť aj keď si mala respirator

@ivka21 nosila som ffp2 ale predtym sme sa tulili a este nevedela ze ma kovid moze byt .. Ale nemala som ani teplotu ani nadchu bolest hrdla nic ..

anonym_7fe3c1
1. dec 2025

@anonym_autor
A test na covid si robila?

autor
1. dec 2025
@ivka21

@ivka21 ja chodim zubarovi na dve hodiny a viem ustrazit ten kasel vtedy normalne fungujem ..

elenatomasova
1. dec 2025

@anonym_autor dovtedy by si mala vyzdravieť nie?

autor
1. dec 2025
@anonym_7fe3c1

@anonym_autor
A test na covid si robila?

@anonym_7fe3c1 ano mala pozitivny necitila ani savo , ja som mala take nieco v aprili ale nerobila som si test ale bolo mi velmi zle tiez asi covid .. Necitila som nic . Tak hadam no mne na priedusky pomozu len antibiotika … A po kazdej nadche som brala antibiotika .. Plus beriem vit C 1000 vit D 2000 zinok 15 zelezo a selen kazdy den . Imunita je dobra ale beriem aj roa mam suche sliznice lahsie sa nakazim

ivik4
1. dec 2025

Moja mama mala mat dnes operaciu ale zrusili jej ju lebo kasle uz 2 mesiace. Cize nic akutne, len jej to stale neprestava
Ja som 2x mala kasel pol roka 🙄
Asi by ma tiez neoperovali

lukbe
1. dec 2025

A preco to neriešis s lekárom?

ibrunova
1. dec 2025

Kamošku dnes operujú, je zahlienená, ale ona má akútny stav, tak ju vzali.

sisska96
1. dec 2025

Neoperujú keď máš kašel. Však si bola na predoperačnom ?

autor
1. dec 2025
@lukbe

A preco to neriešis s lekárom?

@lukbe bojim sa ze ma neposle na operaciu a potom neviem kedy ja som stale chora a teraz asi najnenej kasldm inac kaslem stale cely rok bohuzial

autor
1. dec 2025
@sisska96

Neoperujú keď máš kašel. Však si bola na predoperačnom ?

@sisska96 ano vsetko v poriadku

autor
1. dec 2025
@ibrunova

Kamošku dnes operujú, je zahlienená, ale ona má akútny stav, tak ju vzali.

@ibrunova ja mam celu zimu hlieny a stekanje do hrdla zachripnutost opat keby ma presunuli by mi to tam rastlo a nenstruacia je stale horsia stale viac som anemicka anpotom mozem byt zas nabuduce naozaj chora a mat teplotu

enmery
1. dec 2025
@anonym_autor

@ibrunova ja mam celu zimu hlieny a stekanje do hrdla zachripnutost opat keby ma presunuli by mi to tam rastlo a nenstruacia je stale horsia stale viac som anemicka anpotom mozem byt zas nabuduce naozaj chora a mat teplotu

@anonym_autor Tak ešte raz a pomaly. Je nepodstatné, že u zubára nekašles aj 2 hodiny. V celkovej anesteze si tvoje telo a hlieny idú svoje a môžeš sa udusiť. Tu ide o to. Takže ak nechceš prekladať operáciu, vyrieš svoje priedušky u lekára.

lukbe
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pri zatekajucich hlienoch nevzali dcéru na operáciu. Namiesto riešenia u Dr. vypisujes na MK, ze sa bojíš 🤦‍♀️. Za dva týždne sa to môže poriesit aj zhoršiť.

autor
1. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Tak ešte raz a pomaly. Je nepodstatné, že u zubára nekašles aj 2 hodiny. V celkovej anesteze si tvoje telo a hlieny idú svoje a môžeš sa udusiť. Tu ide o to. Takže ak nechceš prekladať operáciu, vyrieš svoje priedušky u lekára.

@enmery mozno je to aj reflux ja neviem fakt🥲 a operuju aj so soplom ako bidim niektoych ludi ja sa davam operovat na sukromnej klinike

ivik4
1. dec 2025

Vsak to treba kontaktovat lekara ak budes stale kaslat a on musi rozhodnut,nie my ani ty ze si povies ano alebo nie

bielasovicka
1. dec 2025

Mňa sa lekár pred operáciou pýtal, či som nebola chorá posledné 2 týždne.

autor
1. dec 2025
@bielasovicka

Mňa sa lekár pred operáciou pýtal, či som nebola chorá posledné 2 týždne.

@bielasovicka ja som neni chora len mam toto🥲 no uvidim

janetinka27
1. dec 2025

@anonym_autor ahoj, minuly rok mi 2x odsunuli kratku gyn operaciu, bola som nachladnuta. Tak som isla az na treti termin, mala som urobene uz aj predoperacne.kedy ides na aro? Alebo ti aro urobia az rano pred operaciou?

enmery
1. dec 2025
@anonym_autor

@enmery mozno je to aj reflux ja neviem fakt🥲 a operuju aj so soplom ako bidim niektoych ludi ja sa davam operovat na sukromnej klinike

@anonym_autor Ty nechapeš?To je jedno, čo to je. Stačí milimeter hlienu a si preč. Tak sa už prestaň odbavovať na MK a rieš to s lekárom. Ty vôbec nechápeš o čo ide v celkovej narkóze.

anonym_30bcc4
1. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Ty nechapeš?To je jedno, čo to je. Stačí milimeter hlienu a si preč. Tak sa už prestaň odbavovať na MK a rieš to s lekárom. Ty vôbec nechápeš o čo ide v celkovej narkóze.

@enmery súhlasím. Ja keď som bola chorá som to hneď riešila s klinikou a doktorom. Hlavne je že ona im podpise dotaznik v ktorom nesmie nič zamlčať a ak zamlčí tak nikto nebude za to zodpovední ak sa niečo stane..

autor
2. dec 2025
@anonym_30bcc4

@enmery súhlasím. Ja keď som bola chorá som to hneď riešila s klinikou a doktorom. Hlavne je že ona im podpise dotaznik v ktorom nesmie nič zamlčať a ak zamlčí tak nikto nebude za to zodpovední ak sa niečo stane..

@anonym_30bcc4 dnes rano uz nemam kasel , mozno mi to prechadza 🙂