Mám ísť na pohotovosť?
Ahojte, potrebujem radu🥲 mala som pred mesiacom kliešťov dvoch, mám stále fliačik malinký, ako stopa po ňom. Ale posledné dva dni som dostala také bolesti chrbtice celej, čo som nikdy nemala a zo dňa na deň… mám dosť veľké bolesti. Za 2 týždne začínam s IVF, mám ísť pre istotu? Alebo počkať do pondelka?
@rozalka_13 to snad nie ale ak je to nová, silná bolest, chod. A v pomdelok potom k svojmu dr
@rozalka_13 encefalitída a borelioza sú dve odlišné veci. Borelku ak nemáš ochrnutie a pod ti na urgnete riešiť nebudú. Plus boelst chrbta teraz môžeš mať od tepla, zimy, prechladnutia. Vezmú ti odbery a to aj prakticky lekár urobí v pondelok a čaká sa výsledok. Bez toho nič. Keď tak spravia rtg, dajú lieky na bolesť, ak budú veľmi ochotní na urgentne a uznajú ze nejaký zápal to bude, dajú ATB.. riadne vyšetrenia ti urobia iba ak ta hospitalizuju.
@rozalka_13 tak to uz je na tebe, ci sa ti chce cakat x hodin na pohotovosti s chripkovymi stavmi. Ja by som radsej zalahla do postele s paralenom.
@rozalka_13 keď to chceš podchytiť v začiatkoch, tak už včera si mala ísť, keď si mala bolesti a tvrdíš, že máš chrípkové príznaky
@domka222 chripkove príznaky mi nastali v noci… včera len celý chrbát, dnes už komplet kĺby
@rozalka_13 hovorím že krátka doba na to aby ťa z kliešťov boleli kĺby tie začnú bolieť minimálne po 6 mesiacoch od vpichu kliešťa
@andrejka1974 nemyslim si... do 1,5mesiaca sme mali obrnu, boelsti komplet celeho tela, chrbta... najskor to zacalo hlavou, nadchou o tyzden uz nevedel ani chodit riadne.
Ale samozrejme vobec to nemusi byt borelka. Kludne prechladnutie klasicke, vezmu odbery a bude sa riesit.
@rozalka_13 Napis do skupiny Zdravotníci na MK. Skoré uzdravenie!
@rozalka_13 toto vôbec nie je na návštevu pohotovosti. Treba ísť v pondelok ráno k svojej dr.
@rozalka_13 ale ci 1-2 dni to u boreliozy nehra rolu. To Ti speci na to musia zobrat krv, na vysledky cakas aj tyzden. Mama chodi, lebo sa jej to vie reaktivovat. Prvykrat mala boreliozu z ustipnutia ovadom, ziadneho kliesta ani nemala.
Ja by som sla len vtedy na pohotovost, keby ta bolest bola intenzivna a nepresla v ulavovej polohe a po tabletkach - vies si dat Flector a Guajacuran, bez predpisu.
Moj muz nechcel ist do nemocnice, hoci sa od bolesti skrucal na zemi. Bol to zlcnik.
@rozalka_13 na pohotovosť netreba ísť. Po 28dnoch od kliešťa treba ísť k obvodnému na testy na boreliózu. Cca za 10dni je výsledok. Na boreliózu sú špeciálne testy, nie obyčajne z krvi. Tie môžu vyst falošne negatívne. Skúsený lekár by mal vedieť
Ak sa potvrdí borelióza. Treba prejsť liečbou u infektologa. Liečba býva dlhá. Určite by som tehotenstvo odložila.
@rozalka_13 inak, mna chrbat a klby boleli aj pri covide, ale ze strasne...a potom taky chripkovy stav, bolesti hlavy...sprav si aj covid test 🤪
@rozalka_13 z boreliozy nie sú chrípkové príznaky. Vtedy bolia kĺby hlavne na prstoch
@nevenka aj ja som mala tak isto pri covide, teiz som chcela odporučiť test 😉
Aké ste všetky múdre 😂
@rozalka_13 ja by som na pohotovosť zavolala a poradila sa s nimi, ak by ti povedali, že máš ísť, tak by som išla...ja vždy pred návštevou pohotovosti volám, poradím sa a podľa toho sa rozhodnem...ale určite by som nepočúvala niekoho na MK, či ísť alebo nie...ty sa sama rozhodni, ide o tvoje zdravie...
@lilizzachy ale nie je to uz "v mode" robit covid test 😅🤪

@rozalka_13 isla by som v pondelok za praktickym lekarom a poprosila ho o odober krvi na protilatky proti borelii. Vychadzala by som z toho, ze taky test by mi na pohotovosti neurobili, len by mi dali nieco od bolesti a to si viem dat aj sama, ja by som na pohotovost nesla.