Mám kiahne a kojím. Čo mi pomôže?
v sobotu som dostala kiahne, kazdou hodinou sa mi to zhorsuje, su po celom tele a stale sa objavuju nove ☹ ...uz aj v ustach mam. dcerka bude mat 6 mesiacov, kojim ju aj teraz. prosim poradte co robit, co najlepsie zabera, do kedy sa mi budu tvorit pluzgiere (niektore su riadne velke ☹ ). bojim sa aj o malu ci dostane tiez ci nepridem o mlieko a pod...
...výsyp trvá 48 hodín, potom nastáva proces hojenia, ktorý môžeš urýchliť potieraním tekutým púdrom...
...ja som kúpila Tanno - Hermal od výrobcu Almirall...
...vysušuje pľuzgiere a potláča svrbenie...
...ano - Tanno Hermal Lotio sme aj my pouzivali (obe dievky mali v maji t.r.) a mladsia mala cele telo obsypane... Tanno obsahuje nejaku antisvrbivu zlozku, ze sa deti neskrabali (jasne, ze tie prve 2-3 dni boli najhorisie, bolo im to neprijemne, bolelo ich cele telicko, mladsia mala aj horucky... ale Tanno aj aj odporucam... k tomu Dithiaden vecer polu som detom davala (dospely kludne aj 1 celu) + detom som davala aj Fenistil (mladsej) a Zodac (starsej - ona ho berie denne z alergologie...preto kazdej nieco ine)...
Okrem toho, co mozem odporucit (na radu pediatricky) - ale POZOR!az ked ustupi horucka: kratke ozarovanie horskym slnkom (ultrafialove ziarenie), nie "solux" infracerveny... takze povyzliekat sa a sup pred horske slnko - deti 1/2 min. spredu, 1/2 min. zozadu (samozrejme pouzit aj tie specialne okuliare, lebo samozrejme deti to strasne bavilo a cumeli rovno do toho silneho zdroja svetla...este som im aj tak rukou oci prekryla tu chvilku)...a takto opakovat 3 dni po sebe... ono sa rychlejsie tie kiahne z tepla vyhodia a udajne sa doba liecenia pri pouziti horskeho slnka skracuje az o tyzden... nase deti to bavilo, tak som ich dala pred to nie iba 3 dni, ale 5 dni, potom som zavelila koniec... u dospeleho by som kludne ostala pred horskym slnkom aj 1min. spredu, 1 zozadu (1.den) a dalsie dni o par sekund viac, max. do tej 1,5 minutky, aby to uz nebolo ako opalovanie horskym slnkom za sociku 😎 😎 ale kedze sonka koji, tak by som asi ostala pred tym horskym v podprde...
Kazdopadne drzim palce a prajem skore uzdravenie 😉
..ozaj, este som chcela - sonka neboj, o mliecko by si prist nemala, ak budes nadalej kojit, toho sa neboj, horsie je prestat a potom to roztahovat (cim by si menej kojila, tym by si mala menej mliecka, princip plati aj pri chorobach...kojila som 16mes. starsiu a 22 mes. mladsiu pri vsetkych chorobach a za tu dobu som naozaj chytila vselico)... ak by naaahodou nebodaj aj malinka dostala kiahniky (moze ale nemusi), neboj a nestresuj (aby si pri strese nahodou fakt o to mliecko neprisla) - mala kiahniky zvladne (postup cim natierat som pisala vyssie); dokonca mi pediatricka povedala, ze cim je dieta mensie, tym moze tie kiahne lepsie znasat.... este raz- drzim palce!!! 😉
dakujem za rady....vsade mozne citam cim to potierat a podobne veci..uz mam z toho celkom chaos....doktorka mi poradila zubnu pastu, vraj rychlejsie hoji...v lekarni povedali ze tekuty puder, doktor povedal ze ani sprchovat sa nemozem takze od piatku som sa nesprchovala a duplom ma to svrbi. vraj mam este pockat dva dni...si to neviem predstavit. a ked kojim tak mala samozrejme cela od pudru kedze potrete mam tak 90% tela. tie obrovske pluzgiere fajne bolia ked sa ich co i len dotknem, ani lezat sa mi neda, o spani ani nehovorim. najnovsie ma zacali boliet zuby takze ani zut ☹ ...uf neprajem nikomu
...ano, zubna pasta moze hojit, ale nema v sebe antisvrbive zlozky, preto to svrbi, ak si si dala len pastu alebo len tekuty puder... to Tanno Hermal sposobi, ze to tak nesvrbi... so sprchovanim aj nam doktorka tak povedala, ze kym sa vyhadzuju nesprchovat ani hlavy neumyvat, tak som obom len tak opatrne ritusky poumyvala vodickou a susila prikladanim plienky opatrne... ked uz boli vysypane a zacali sa robit chrasty, velmi opatrne sme ich oplachli vo vode - rychly kupel a sup von a opat utierat opatrne prikladanim plienkovej osusky... 😒
@sonka123 ja som dostala kiahne 25.11. a v pondelok som musela ísť na infekčné do Prešova. Hrozný výsev počas 4dní teploty 38. V žiadnom prípade sa teraz s ničím nemaže!!!!!!!! Zahnisávajú a oveľa dlhšie sa hoja chrasty!!!!!
Sprchovať sa môžeš každý deň krátko,ale bez mydla,len s čistou vodou a sušiť len jemným pritláčaním a nie šúchaním!!!!! 3xza deň dithiaden a mne nasadili ešte herpesin 5xdo dňa. Ale nie som tehotná ani nekojím. Takže neviem či je vhodný aj pre kojacie mamičky. A ak máš aj v ústach,tak BETADINE kvapky zmiešať podľa príbalového balíčka s vodou a kloktať!!!! Je dobre s týmito kvapkami aj potierať-dezinfikujú hnisavé chrasty. Bežne ho dostať v lekárni.
Trošku neskôr,ale dúfam,že som pomohla.
Mne to veľmi pomohlo. Dnes čo ich mám 7 deň - polovica chrást mi odpadlo a tie čo sa nezrobili,tak už sa strácajú úplne.
ahoj,ja mam asi rovnaky problem a chcem sa opytat sonka 123 ako si to zvladla s babetkom ja mam 7mes syna a dnes rano som sa zobudila cela vyhadzana,nedostalo to tvoje dieta od teba? Co ti pomohlo?dakujem

nikto nic ?
☹