icon

Mám neprekonateľný strach z gastroskopie

veronikapl
19. mar 2021

Prosím vás, tie ktoré ste mali gastroskopiu, koľko trvalo to vyšetrenie a aké ste mali pocity, všetko by som rada vedela,keďže o necelé dva týždne idem na to a už teraz mám stresy.

Strana
z3
robin30
13. apr 2021

To sa nerobi v narkoze?mna vzdy zobudili po cca 20minutach a nechali hodinku u nich polezat a sla som domov

lucialia
13. apr 2021

@veronikapl ja som prave pisala na gastro do Ruzinova v BA, tam to robia cez nos, snad sa mi zajtra ozvu. Cez nos je to pre mna prijatelnejsie, aj ked to mam cez 100km. Potom mi jedine ostava len s naladovkou, ked som dnes videla videa na youtube, tak bez oblbovaku to nechcem 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

lucialia
13. apr 2021

@robin30 nie, bezne sa to v narkoze nerobi. Kde ste prosim boli?

robin30
13. apr 2021

@lucialia no mne v rakusku a ocinovi vo vojenskej v rk tiez ho uspali cca tri roky dozadu

tepka
13. feb 2022

@volterra si dobra ja som bola 4x ale už mám paniku dusim sa je to najhoršie vyšetrenie pre mňa v živote... A idem znova nosom:(

tepka
13. feb 2022

@robin30 150e chcu

ada510
14. feb 2022

uprimne ja som sa na to vykaslala odhodlala som sa az ked uz bolo neskoro v robote mi praskol vred zaludočny bolo to strasne ani neviem kolko krat som zvracala krv takze potom ta gastroskopia bola celkom nic ani som nic necitila trvalo to asi 5-10minutiek prezila som to v poho...

tepka
14. feb 2022

@ada510 fuha tohto sa bojím... Mala si aj bolesti moc?

ada510
14. feb 2022

@tepka casto som mala kyselinu no a stresovu pracu rano ma bolela hlaba dala som si ibalgin na lacno a vela som fajcila najedla som sa az na obed a poobede sa mi zahmlilo pred ocami a uz to bolo 4 alebi 5x som zvracala krv ale je lepsie ked to vude von vsetko...

1gramofon
14. feb 2022

Rezervovala som si ultra tenkú hadičku a otras. Mne to bolo veľmi nepríjemné. Par ludi mi tvrdilo ze to nič nie je. Moja máti, ktorá na to bola 4x, vravela, že sa treba sústrediť na dýchanie a vtedy je to v pohode. Podarilo sa mi to na par sekúnd a potom som sa zase dusila. Bolo to príšerne. Par minút po zákroku som sa na tom nechapavo smiala, že čo to bol za hnus 😂

tepka
1. mar 2022

@1gramofon no ale mali ste aj tu cez ústa?

lucialia
1. mar 2022

@1gramofon prosim vas, kde vam robili tu cez nos?

1gramofon
1. mar 2022

@tepka áno, cez ústa

miroslavmy
14. mar 2024

@veronikapl ja som dopadol rovnako

megal723
9. aug 2024

@autumm tak isto nepomohlo a nezvládla som to

miroslavmy
9. aug 2024

@megal723 ja som isiel do narkozy, daju ti do zily propofol a vsetko ok. Zaspis a zobudis sa. A to mi robili cez nos. Bol som v kosiciach. Pri vedomi som im hadicu vzdy vytiahol aj ked mi dali oblbovak do zily.

janiely
29. aug 2025

@veronikapl aj ked je to stara tema, tak moja nedavna skusenost bola taka, ze sice mam tiez neprekonatelny strach vseobecne aj zo zvracania, davenia, gastrofibroskopia to je asi top coho sa v zivote najviac bojim (tym myslim realny strach, raz z davenia prisiel az panicky atak, odpasnutie), takze musela som tiez najst sposob ako to zvladnut. Odporucam pre takych pacientov Bezrucovu, BA. Trosku nieco musis zaplatit, ale naozaj si nepamatam nic zo zakroku, cele to trvalo tak hodinu, odkedy som prisla a kedy som odchadzala domov so sprievodnou osobou. Poviem tak, ze uz by som sa nebala opakovane tam ist. Bola som len v analgosedacii, 30mg Apaurin dali do zily. A ani neviem, ze sa vobec nieco robilo, nemam ziadnu pamat v tu hodinku 🙃

evagurinova
9. nov 2025
@oli18

@veronikapl bola som niekoľko krát. Nie je to žiadna bolesť, len mne dvíha žalúdok. Trvá to hádam 5 minút. Nemáš sa čoho báť.

@oli18 prosím vás koľko krát ste už boli na gastroskopii to vám robili kontroly

janiely
10. nov 2025
@evagurinova

@evagurinova ja len raz. Kontrola bude v decembri - to bude druhe gastro. Opat s oblbovakom do zily.

oli18
11. nov 2025
@evagurinova

@evagurinova netusim, mozno 6x. Vzdy, ked mam bolesti zaludka. Vzdy je to helikobakter.

Strana
z3