Mám neprekonateľný strach z gastroskopie
Prosím vás, tie ktoré ste mali gastroskopiu, koľko trvalo to vyšetrenie a aké ste mali pocity, všetko by som rada vedela,keďže o necelé dva týždne idem na to a už teraz mám stresy.
@veronikapl ja som prave pisala na gastro do Ruzinova v BA, tam to robia cez nos, snad sa mi zajtra ozvu. Cez nos je to pre mna prijatelnejsie, aj ked to mam cez 100km. Potom mi jedine ostava len s naladovkou, ked som dnes videla videa na youtube, tak bez oblbovaku to nechcem 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
uprimne ja som sa na to vykaslala odhodlala som sa az ked uz bolo neskoro v robote mi praskol vred zaludočny bolo to strasne ani neviem kolko krat som zvracala krv takze potom ta gastroskopia bola celkom nic ani som nic necitila trvalo to asi 5-10minutiek prezila som to v poho...
Rezervovala som si ultra tenkú hadičku a otras. Mne to bolo veľmi nepríjemné. Par ludi mi tvrdilo ze to nič nie je. Moja máti, ktorá na to bola 4x, vravela, že sa treba sústrediť na dýchanie a vtedy je to v pohode. Podarilo sa mi to na par sekúnd a potom som sa zase dusila. Bolo to príšerne. Par minút po zákroku som sa na tom nechapavo smiala, že čo to bol za hnus 😂
@veronikapl ja som dopadol rovnako
@megal723 ja som isiel do narkozy, daju ti do zily propofol a vsetko ok. Zaspis a zobudis sa. A to mi robili cez nos. Bol som v kosiciach. Pri vedomi som im hadicu vzdy vytiahol aj ked mi dali oblbovak do zily.
@veronikapl aj ked je to stara tema, tak moja nedavna skusenost bola taka, ze sice mam tiez neprekonatelny strach vseobecne aj zo zvracania, davenia, gastrofibroskopia to je asi top coho sa v zivote najviac bojim (tym myslim realny strach, raz z davenia prisiel az panicky atak, odpasnutie), takze musela som tiez najst sposob ako to zvladnut. Odporucam pre takych pacientov Bezrucovu, BA. Trosku nieco musis zaplatit, ale naozaj si nepamatam nic zo zakroku, cele to trvalo tak hodinu, odkedy som prisla a kedy som odchadzala domov so sprievodnou osobou. Poviem tak, ze uz by som sa nebala opakovane tam ist. Bola som len v analgosedacii, 30mg Apaurin dali do zily. A ani neviem, ze sa vobec nieco robilo, nemam ziadnu pamat v tu hodinku 🙃
@veronikapl bola som niekoľko krát. Nie je to žiadna bolesť, len mne dvíha žalúdok. Trvá to hádam 5 minút. Nemáš sa čoho báť.
@oli18 prosím vás koľko krát ste už boli na gastroskopii to vám robili kontroly
@evagurinova ja len raz. Kontrola bude v decembri - to bude druhe gastro. Opat s oblbovakom do zily.
@evagurinova netusim, mozno 6x. Vzdy, ked mam bolesti zaludka. Vzdy je to helikobakter.

To sa nerobi v narkoze?mna vzdy zobudili po cca 20minutach a nechali hodinku u nich polezat a sla som domov