Mám neprekonateľný strach z gastroskopie
Prosím vás, tie ktoré ste mali gastroskopiu, koľko trvalo to vyšetrenie a aké ste mali pocity, všetko by som rada vedela,keďže o necelé dva týždne idem na to a už teraz mám stresy.
@veronikapl to das, neboj.
Par minut, aj ked to vyzera ako vecnost.
Mna par dni po tom boli a skriabe hrdlo a ais den mam take stahy akoby.
Ale je to aj sranda, mozes legalne grgat! 😁
@veronikapl ahoj, ja som bola na gastre , samotne vysetrenie sa da v pohode prezit.U mna odoberal vzorku a bolo to na zle dostupnom mieste tak chodil hore dole a to bolo neprijemne .No prezila som .Ak by islo cisto len o vysetrenie tak cca 15 minut.
@diana999 no a aké si mala pocity keď si to prehltla ? Nebolelo to nejako? 😮
@veronikapl Ja som bola dva krát. Prvý krát nič moc, nedostala som na strpnutie hrdla nič bolo to nepríjemné, poviem to po lopate bude Vás napínať na zvracanie ale vzhľadom na to že nebudete mať nič v žalúdku nemá ani čo ísť von. Druhý krát som si vypýtala sprej na strpnutie hrdla bolo to lepšie a aj rýchlejšie lebo ma nenapínalo tak často,nemuseli sme prečkať. Ani tú hadičku som takmer necítila. Doktorka mi poradila zhlboka dýchať keď cítim že ma ide napnúť. Určite si vypýtajte ten sprej pred zákrokom
@veronikapl to mas umrtvene!
@siska53 dobre ... včera večer som si išla pozerať všetky odpovede,na upozorneniach ich mám dosť, ale akonáhle kliknem na túto tému všetky odpovede sú ako vymazané čiže nič, nechápem to či len mne to neukazuje?
@veronikapl ja by som išla až keby to bolo moc vážne a určite len v narkoze, toto mi príde fakt vyšetrenie hrozne, ako zo stredoveku :D
@tomyhardy no tak tohto sa bojím aj ja, ale že skôr odpadnem predtým ako po tom...a to som tisíckrát určite mala väčšie bolesti, operácie som prežila, pôrod, ale tohto sa veľmi bojím
@veronikapl Nemas sa absolutne coho bat, mozes mi verit.
@veronikapl aj mne to tak robilo, ale uz vidim.
@veronikapl oni ti to po sediacky umrtvia- ten sprej. Potom.si lahnes a daju ti "dudlik", tak to vola sestricka, kde mi to robili. Mne vadilo len to napinanie, ked som musela preglgnut, nerada vraciam 😁. Ale inak celkom fajn
@volterra no viem triezvo uvažovať, že iste nejde o žiadnu bolesť alebo niečo, ale ja mám hlavne strach z napinania a vracania celkovo takže a tam sa isto tomu nevyhnem ...keby ešte nekojim tak by som sa uspať dala, ale takto nemôžem
@veronikapl ja mam tiez traumu z vracania, ale toto napinanie pri gastro je trochu ine, mas prazdny zaludok a je to skor take akoby vzduchove napinanie, neskruca ti zaludok ako pri klasickom vracani, ani take tlaky nie su. Tazko sa to popisuje, uvidis sama, ze to absolutne nic strasne nie je. A kontrolovanym dychanim, ako pri porode, sa to da pekne eliminovat. A kvoli 10 minutam "grgania" by som urcite narkozu neriskovala, narkoza nie je sranda.
@veronikapl a vracat urcite nebudes, lebo nemas ani co. Len sliny ti vytekaju, ale to necitis, lebo mas usta umrtvene a otvorene, lezis na boku a pod sebou mas papierove podlozky. Mne po vysetreni strasne tiekli sliny, a pretoze som este nejaku chvilu nemala cit v ustach a hrdle, nevedela som to kontrolovat ani riadene prehltat, tak som vyzerala ako uslintany bernardin. Nabuduce si zoberiem so sebou nejaky uterak alebo podbradnik, uslintala som si tricko 😂.
No dneska bol deň D...dopadlo to katastrofálne,ja som to vedela, že to neprehltnem a tak aj bolo ... vyšetrenie nevykonane a môžem si pískať akurát ...
@veronikapl a bolo ti to treba takéto hrozne vyšetrenie? Ja som ti radila narkozu...
@chrumka120 je to potrebné už desať rokov mám problémy a teraz keď kojim nemôžem ani lieky ani ísť do narkózy to by som nemohla potom kojit a dieťa by mi na pol dňa nikto nepostrazil aj tak ...
@chrumka120 a raz mi to v 15- tich robili v narkoze, to bolo fakt že od ôsmej ráno a do piatej podvečer ma prepustili.
@veronikapl no tak keď máš 10 rokov problémy to riešiť teraz, tak jedine počkať alebo to riešiť aj tak narkozou, nejako si to zariadiť, držím palce
@veronikapl kolegyňa bola v narkóze objednaná na 10tu o pol dvanástej už bola naspäť v robote, z toho pol hodinu sedela po prebrať v čakárni pre istotu..... čo by to tam tak dlho robili
@jeiny tak to neviem, kde tak rýchlo púšťajú,ale ja som bola v BB a tam ma takto dlho držali.
Aj ja som mala,ale vobec som nemusela,keby som necitala predtym tie kraviny na nete,kde pomaly z toho predsmrtny zazitok robia😁Ja neznasam vysetrenia,co trvaju dlho. Toto trva max.5min.a s tenkou hadickou je to podstatne lepsie ako s tou beznou. Bola som 4x a zijem😁
@veronikapl a pytala si sa na tu narkozu u lekára? Ja som bola na kolonoskopiu v narkóze a do hodiny som išla domov. Co tak sa informovať?
A inak podla mňa robíš prílišnú drámu z toho, a čím viac na to myslis a riešiš, tym máš viac paniku. Čítanie o tom na nete ti na pohode nepridá. Tam proste musíš prísť s čistou hlavou, ľahnúť, dýchať a vydrzat. Trvá to strašne krátko. 10 rokov máš problém a nevieš si to dat vyšetriť. Tak sa popýtaj na tu narkozu alebo iny sposob vyšetrenia (keďže dojcis)
@simca06022011 veď ja ten zdravotný stav riešim už toľko koľko ho mám, raz som to podstúpila v narkoze a chcela som aj teraz, včera som sa o tom s lekárom rozprávala a povedal, že keď kojim tak nemôžem. Odporučil ma k inému dr ktorý to robí aj cez nos. Tak hádam to nebude také strašné ako takto
@veronikapl ahoj, aj ja sa vyse roka trapim s velkymi krcami, ale na toto vysetrenie som sa este neodhodlala. Uvazujem aj nad naladovkou, ale bojim sa, ze aj s nou budem panikarit. Odmala mam totiz panicky strach z vracania a napinania... Este som uvazovala nad transnazalnou, ale tu na zapadnom Slovensku neviem najst doktora, ktory ju robi...
@lucialia ahoj, ak ti môžem poradiť s naladovkou to je o ničom pred operáciou mi dali dvakrát a bola som úplne v poriadku nič mi to nerobilo, takže za mňa do toho by som nešla a neviem teda v ktorom meste bývaš, ale tu v Prievidzi to robí iba dr. Duchoň ja sa tiež chystám k nemu na to objednať, poplatok je iba 10€.