Mám podozrenie na koronu
Už som tyzden chora, postupne to dostali deti s velmi ľahkým priebehom a chytil to aj muž. Keďže sme obaja na materskej, sme doma, čiže sa stranime ľudí, zrusili sme spolocenske aktivity s detmi a nikam nechodíme. Mame sa ist niekam testovat, či mame byt do vyliečenia doma? Ak Ano, koľko dni? Ak sa mame ist testovat, ako to v BA funguje? Všade je uvedené inak. Niekde, že mame volat lekarovi, inde, že sa mame objednať na testovanie, ale to mi príde ako platená služba. Chori vôbec nebyvame a už vôbec nie tyzden, preto špekulujem, či to môže byt corona. Priebeh som mala sopel, hrdlo, teplota, na druhy deň horúčka 38,2, zimnica, únava, slabosť, zažívacie problemy, teraz sa už pridal kasel, strata hlasu a dutiny. Nechapem, kde som niečo chytila, boli sme jedine na poradni, ale aj tam som mala respirátor a čistila som si ruky, len staršie dieťa nemalo rúško, keďže sa na preventivke vyzliekalo a aj tam chytalo hracky, len to mi zase nesedi, že u nho prepuklo ochorenie až tri dni po mne.
moji pozitívni kolegovia mali rôzne príznaky: niekto miernu teplotu, vyrážky a hnačky, upchatý nos, niekto kašeľ a bolesť priedušiek, niekto bolesť celého tela a únava, niekto vôbec nič, niekto len stratu čuchu až po testovaní, aj to len na chvíľku, nie celý deň, ťažko to rozoznať, aj doktori si to mýlia s brušnou chrípkou, jeden bol testovaný rýchlotestom z krvi, lebo mal teplotu a zle sa cítil, vyšiel mu negatívny a o týždeň výter pozitívny
po 10 dňoch tých pozitívnych už vôbec nebudú znova testovať, majú ísť do práce, že už nebudú infekční pre druhých
Je som mala len 37,5 a potom už vôbec. Moja dcéra kasle ešte teraz a to sú už dva týždne. Ale u nás je to bežné, ona ma miernu astmu a ja som tiez mala kedysi. Vírusov je veľké množstvo, tak ja to vôbec neriešim. Kedy to mali príznaky covidu, tak by som uvažovala nad testovanim. Ale nemá.
Aj ak ťa lekár odporučí, tak je to zadarmo. Ale to musí lekár posúdiť, či je to možno korona. Určite volaj obvodnej, ak to teda chces vedieť.
My ked sme mali covid, tak 3 zo styroch stratili cuch uplne, ja iba ciastocne. Ale vacsina znamych ho stratila uplne a jednemu kamosovi sa nevratil ani po 3 mesiacoch. Inak to co pises moze byt covid, oco mal tiez taky priebeh plus strata cuchu a to on tiez nikdy nemava horucku a je malo chory.no na 100 % ti to povie iba test, teda ak nebude "vadny". Ten je zadarmo
@miskajerry odkial mas to info? Mozes mi poslat nejaky link? Vsade pisu inak a ja hladam aktualne info
Na odporučenie lekára, ktorý ti vypíše ekektronicky žiadanku na vyšetrenie je to "zadarmo". Úvodzovky dávam lebo to platí štát a teda aj my všetci. Ak máš obavy tak zavolaj Dr. Ona posúdi, či to koronavirus môže byť a ak uzná za vhodné na vyšetrenie ťa pošle. Podľa mňa tiež stačí ak pôjde iba jeden chorý člen domácnosti. Keď vyjde negatívny, budete mať všetci to isté len iného patogéna nie covid.
Teraz sa ochladilo, je úplne normálne, že bude človek soplit, kašľať, kychat.. Neznamená to hneď, že máš koronu.
@leeo To, že môžu ísť do roboty po 10 dňoch karantény a nebudú infekční? Povedala im to hygienička, takže sa v pondelok vracajú do roboty. Vraj ten vírus bude ešte dlhšie v nich, keby ich znova testovali, stále budú pozitívni, ale pre okolie už nebudú infekční. Také majú pokyny z hygieny.
bed staci ked sa jeden z vas itestuje ak bude pozitivny alebo negativny asi budete alebo nebudete poz,zavolaj si v Ba tusim na trnavskom myte testuju z auta cena 54€,obj sa telefonicky si zisti kontakt na googli
Veď sa choďte otestovať iba 1 z rodiny. Choď ty alebo muž, načo by si hned išla platiť 280€ za všetkých? Nezmysel
@miskajerry konecne posun. Vdaka
Nemas koronu,pri korone nie su sople.
Ja som tu nedavno zakladala podibnu temu s nazvom "je tu niekto kto mal covid" mala som podobne priznaky ako vy, trvalo to takmer tri tyzdne, co sa mi v zivote nestalo. Zacalo to soplom, kychanim, bolestou hrdla, tela, hlavy. Teplotu som nemala. Uz po tyzdni mi to zacalo byt podozrive. Sla som na testy ako samoplatca a boli negativne. Preslo mi to uplne po 3tyzdnoch. Ako mi to preslo, tak to dostal priatel, ten to ma ako cez kopirak uz takner tyzden a pol, plus stratil chut. Tiez sme z BA.
@lienocka2808 a najzaujímavejšie by bolo keby on šiel na testy a bol pozitívny. Podľa mna to tie testy úplne nezvládajú, tak ako ich prezentujú média.
Môžem sa spýtať? Keď je priateľ v Čechách, pri príchode sa zaregistruje na koronagov, príde mu ten covidpass, a bude mať testovanie zadarmo, či tiež musí platiť? Keď pôjde do karantény a potom sa musí otestovať, tiež musí platiť? Či len vtedy ma zadarmo, keď príde do styku s nakazenými? Čo ak prišiel do styku a nevie o Tom? Príde domov k nám, k polrocnemu dieťaťu.
V prvom rade sa upokoj.... Existuje XY respiračných ochorení... Prečo práve covid? - lebo je momentálne populárny? Moja sestra s priateľom žijú v Prahe a obaja sú covid pozitívny... No ochorenie trvalo len 3 dní....-3 dní zvýšená teplota 37,6, bolesť hrdla a svalstva... Po 3 dňoch to prešlo..... Keby nebolo tohto šialenstva ohľadom testov a bububu z médií, tak by sa ani testovať nedali..... Takze ukludni si myseľ....
aktualna skusenost dcera ma teploty suchy kasel strata cuchu bolest hlavy uz par dni vcera som vyplnila kratky formular na webe a dnes prisla sms kam a kedy ma zajtra prist na testy a cislo covid pass je to samozrejme zadarmo
@tosomja po príchode z ČR po registrácii je testovanie zadarmo. Buď sa dá testovať najskôr na 5ty deň od návratu, alebo bude 10 dní v karanténe a po 10 dňoch ak nemá žiadne príznaky sa mu karanténa končí. Nakoľko je teraz strašný nával na testy môže byť, že termín dostane napríklad na 8 deň čo bude už doma, výsledky bývajú priemerne do 48 hodín. Prakticky to má to isté ako bez testu len byť 10 dní v karanténe. Akurát plus je že ak sa otestovať dá, vie či je "čistý". Máte polročné dieťa je to riziko...
@loginexistuje mozem sa spytat ako dcera dopadla?
@nunulik negativna
@loginexistuje super!

Dajte otestovať len toho z rodiny, ktorý je na tom najhoršie, ak by ste si to museli platiť z vlastného.