Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
No, na 90percent som neschopná matka...lebo som ho nevedela kojiť, skrátka skoro som prešla na UM, lebo aj pol hodinu po prisatí mi plakal a psychicky ma ubíja, keď sa zlostí (in= dieťa mi nevadí, to som dokonca rada, že aj iné je také .. 🙂 no a občas mu dám chrumky, na desiatu ovocie s keksíkom!!! a som aj lenivá, lebo keď s ním mám ísť niekam, kde by som na bus čakala 20 minút, si radšej vyberiem akciu alebo také čosi, kde čakám max 5 minút
@anjika42 o tak to som asi aj ja neschopna matka,pretoze prve dieta som kojila 2 tyzdne lebo mam blbe bradavky a nevedel sa prisat.druhe dieta som kojila 4 mesiace a vzdala som to ked som dostala zapal prsnika so 40-tkami teplotami a trapili sme sa obaja.som neschopna a leniva matka lebo ked uz mam dost dam obom tablet do ruky nech mam aspon pol hodinu ticho.som leniva matka ked chcem aby vecer skir zaspali tak mladsi nespi na obed,som leniva matka ked jedia povacsine na ranajky jogurt,lebo sa nestresujem rano pred skolkou ze budu jest hodinu...a je toho este vela co by som mohla menovat a urcite by ma oznacili top matky za lenivu a neschopnu matku...
Chcem sa opýtať - okrem raka vo 4. štádiu mám aj klesnutú maternicu a výtok - možno sú to aj hormony, snád nič horšie.... pred časom mi moja onkologička vravela, že radšej nemám brať hormonálne tabletky (ale aj tak jej pre istotu zavolám, pokiaľ mi potrvá do konca týždna), moja mama hovorí, že sa mám šetriť a dieťa dvíhať čo najmenej, ale ja s ním nechcem byť iba pred barákom, aj inde ho chcem vziať, kde ho treba dať do kočíka, napríklad dnes sme boli v Retre...keby som s ním nikam nechodila, fakt by som si pripadala ako krkavčia matka, ale možno keby som sa nenamáhala, aj maternica by sa umúdrila - a vyberať mi ju počas liečby nebudú, lebo mám oslabený organizmus
zajtra mám kontrolné ctčko a ten výtok mám hlavne vtedy, keď dvíham malého
by ma zaujimalo, že prečo niekto s rakom žije aj 20 rokov a niekto umrie po mesiaci ☹
no mna všetko hned naserie , asi preto
Inak je divné, že odkedy som chorá, tak som mala iba tri razy migrénu - predtým som ju mávala aj každý mesiac a dva razy som bola na infúzkach - a tiež ma nebolieva hrdlo.
na jednom diskusnom fore som dostala odpoveď, nad ktorou by som sa mala zamyslieť - "ak mas malo casu a ides umriet, rozdavaj lasku svojim blizkym a hlavne dietatu a venuj mu kazdu sekundu.... ak nejdes umriet tak sa spamataj a zacni premyslat... "
Napadla mi taká blbosť...keďže mám raka pľúc - či by mi paradoxne nepomohlo, keby som veľa spievala, lebo vtedy pľúca pracujú a precvičujú sa ... ale aby ma potom nevyšetrovali za týranie blízkej a zverenej osoby 😀
...
No, zdravím po čase, výsledky CT nič moc, sú aj mts v mozgu...výborné vyhliady

@tilly v pohode. ja tam chodim asi dvanast rokov a zmenilo sa to tam, suhlasim. ale urcite nie tak, aby sa to zhrnulo do toho jedneho slova. inac, pamatam si aj tvoj nick.