Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
Bola som na dalšom CT, výsledky sú lepšie, je to podľa papiera v regresii - ale neviem, čo znamená, že bez známok loýžiskových a dalej bez ložiskových zmien - znamená to, že tie nádory zmizly, alebo ostali nezmenené (potom prečo v regresii)...Momentálne nemusím brať ani injekcie fraxiparinu, ale uvažujem o letnej dovolenke, že keby som ich musela brať zase, tak ako do lietadla - či radšej dakam autom?
posledné výsledky boli veľmi dobré, dokonca CT ani neukázalo žiadne ložisko
@slavka2010 Je to smutné a bolí to. Držím Ti palce a bojuj, bojuj, bojuj, povedz to všetkým naokolo, prijmi pomoc, požiadaj o ňu. Niet inej cesty ako bojovať, Boh nám naloží len koľko vládzeme, takto si to nejako hovor. Držím silno palčeky.
prečitaj si o zelenom caji sayonara a vyskumy, dokaze možno pozastaviť rakovinu, stoji asi 5 e v lekarni max
vraj pomáha aj kozie mlieko, liečivá voda z mariánky a červené víno - samozrejme v primeranej miere
@slavka2010 ahoj Slávka, ty si niečo cítila v ústach, hrcku alwbo nieco podobné ? Čo ako sa ti to prejavilo?
@alien2603 ahoj praveze nic som necitila ani som si to nevsimla. Nastastie si to vsimla moja zubarka. Mala som taku drobnu hrcku velkosti hrasku na tom obluku v ustach. Nebolelo to ani som to necitila.
@slavka2010 Aha, ale na poslať jazykom si si to asi cítila potom, nie? A odvtedy si ok? Je to už dlhší čas....
@alien2603 ja som to vobec necitila a nenapadlo ma prehladavat si ustnu dutinu. Odvtedy uz nastastie chodim len na prehliadky a zatial je vsetko v poriadku.
Ahojte, mali ste niektora zvyseny NSE marker? mam ho asi 5.5 nad hranicou normy.... strasne sa bojim. Bol nahodne zisteny na endokrinologii...
@slavka2010 slavka ahoj ak sa môžem opýtať ako ti dopadla operacia v ustnej dutine dajte my vedieť dakujem
@syoss Ahoj nastastie dobre. Vyoperovali vsetko. Pocas operacie mi robili rychlu histologiu, aby vedeli pokial rezat. Po operacii som mala este nejake mensie problemy, ale to sa vsetko vyriesilo a teraz som uz odvtedy trinast rokov našťastie iba v sledovani.🙏
@slavka2010 aké si to mala veľké mala si to na dasne nebála si sa ako dlho to operovali uspali ta to si bola v Košiciach ležala si dik za skorú odpoved
@syoss ja som to mala na tom oblúku v ústach. Bolo to vo veľkosti hrášku. Prvú operáciu som mala v Žiline kde tvrdili, ze to nic nie je iba zdurena žľaza 🤦 a vybrali len ten vrch. A druhu reoperaciu po tom co prisli vysledky, ze je to zhubný nádor som mala uz vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.Neviem kolko presne ma operovali. To si uz nepamätam.A ci som sa bala? Jasne. Doma dve malicke deti, ale ja som to nejako rozdychala a bojovala som hlavne pre nich. Operacie som sa az tak nebala iba toho, aby vsetko vybrali. Co sa im nastastie podarilo. A mala som stastie, ze to nasli v zaciatkoch.
Ale dakujem za pripomenutie, asi by som to mala dat skontrolovat..

A nemajú tam nejakého dobrého psychológa? Ktorý by pacienta sprevádzal počas ochorenia a liečby? Všetky vieme, že je to nie ľahké obdobie....možno Tvoj onkológ by vedel, kto to pre nich robí...
Akú liečbu berieš? Lebo inak aj to môže mať vplyv na inkontinenciu-niektoré z tých liekov dočasne ničia jemné nervové zakončenia.... Myslím, že s dôverou o tom môžeš pokecať s Tvojim onkológom