icon

Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?

slavka2010
18. feb 2011

Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem

Strana
z17
yukki
20. jan 2019

A nemajú tam nejakého dobrého psychológa? Ktorý by pacienta sprevádzal počas ochorenia a liečby? Všetky vieme, že je to nie ľahké obdobie....možno Tvoj onkológ by vedel, kto to pre nich robí...
Akú liečbu berieš? Lebo inak aj to môže mať vplyv na inkontinenciu-niektoré z tých liekov dočasne ničia jemné nervové zakončenia.... Myslím, že s dôverou o tom môžeš pokecať s Tvojim onkológom

anjika44
31. jan 2019

Bola som na dalšom CT, výsledky sú lepšie, je to podľa papiera v regresii - ale neviem, čo znamená, že bez známok loýžiskových a dalej bez ložiskových zmien - znamená to, že tie nádory zmizly, alebo ostali nezmenené (potom prečo v regresii)...Momentálne nemusím brať ani injekcie fraxiparinu, ale uvažujem o letnej dovolenke, že keby som ich musela brať zase, tak ako do lietadla - či radšej dakam autom?

anjika44
26. feb 2019

posledné výsledky boli veľmi dobré, dokonca CT ani neukázalo žiadne ložisko

saslavka73
26. feb 2019

@slavka2010 Je to smutné a bolí to. Držím Ti palce a bojuj, bojuj, bojuj, povedz to všetkým naokolo, prijmi pomoc, požiadaj o ňu. Niet inej cesty ako bojovať, Boh nám naloží len koľko vládzeme, takto si to nejako hovor. Držím silno palčeky.

lucinkaboz
30. mar 2019

prečitaj si o zelenom caji sayonara a vyskumy, dokaze možno pozastaviť rakovinu, stoji asi 5 e v lekarni max

anjika44
31. mar 2019

vraj pomáha aj kozie mlieko, liečivá voda z mariánky a červené víno - samozrejme v primeranej miere

bodka13
31. mar 2019

@anjika44 ako sa ti darí?

alien2603
11. jún 2019

@slavka2010 ahoj Slávka, ty si niečo cítila v ústach, hrcku alwbo nieco podobné ? Čo ako sa ti to prejavilo?

soldi
11. jún 2019

@bodka13 ma vymazany ucet

anjika44
11. jún 2019

@bodka13 zatiaľ ok. diky

slavka2010
autor
11. jún 2019

@alien2603 ahoj praveze nic som necitila ani som si to nevsimla. Nastastie si to vsimla moja zubarka. Mala som taku drobnu hrcku velkosti hrasku na tom obluku v ustach. Nebolelo to ani som to necitila.

mandy29
11. jún 2019

@soldi nevieš prečo ma vymazaný?

soldi
11. jún 2019

@mandy29 netusim

mandy29
11. jún 2019

@soldi tuším mala ešte jeden nick, ale nepamätám aky

bodka13
12. jún 2019

@soldi
@mandy29
Učet stále má.... 🙂 Po tvojej správe @soldi odpisala 🙂

soldi
12. jún 2019

@bodka13 tak neviem, co to vcera zblblo, ked mi ho ukazalo ako vymazany 🙂

alien2603
12. jún 2019

@slavka2010 Aha, ale na poslať jazykom si si to asi cítila potom, nie? A odvtedy si ok? Je to už dlhší čas....

slavka2010
autor
12. jún 2019

@alien2603 ja som to vobec necitila a nenapadlo ma prehladavat si ustnu dutinu. Odvtedy uz nastastie chodim len na prehliadky a zatial je vsetko v poriadku.

nelita02
2. sep 2020

Ahojte, mali ste niektora zvyseny NSE marker? mam ho asi 5.5 nad hranicou normy.... strasne sa bojim. Bol nahodne zisteny na endokrinologii...

syoss
17. jan 2024

@slavka2010 slavka ahoj ak sa môžem opýtať ako ti dopadla operacia v ustnej dutine dajte my vedieť dakujem

slavka2010
autor
18. jan 2024

@syoss Ahoj nastastie dobre. Vyoperovali vsetko. Pocas operacie mi robili rychlu histologiu, aby vedeli pokial rezat. Po operacii som mala este nejake mensie problemy, ale to sa vsetko vyriesilo a teraz som uz odvtedy trinast rokov našťastie iba v sledovani.🙏

syoss
18. jan 2024

@slavka2010 aké si to mala veľké mala si to na dasne nebála si sa ako dlho to operovali uspali ta to si bola v Košiciach ležala si dik za skorú odpoved

slavka2010
autor
18. jan 2024

@syoss ja som to mala na tom oblúku v ústach. Bolo to vo veľkosti hrášku. Prvú operáciu som mala v Žiline kde tvrdili, ze to nic nie je iba zdurena žľaza 🤦 a vybrali len ten vrch. A druhu reoperaciu po tom co prisli vysledky, ze je to zhubný nádor som mala uz vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.Neviem kolko presne ma operovali. To si uz nepamätam.A ci som sa bala? Jasne. Doma dve malicke deti, ale ja som to nejako rozdychala a bojovala som hlavne pre nich. Operacie som sa az tak nebala iba toho, aby vsetko vybrali. Co sa im nastastie podarilo. A mala som stastie, ze to nasli v zaciatkoch.

ivka27101
18. sep 2024

@nelita02 ahoj prosím ako si dopadla s tým NSE? Dakujwm

nelita02
24. sep 2024

@ivka27101 ahoj, odvtedy to nikto neriesil, kontrolu mi nerobili, vusvetlujem si to len tym, ze som mala pri stitnej zlaze tukovy nezhubny lipom, ktory mi vybrali... Uplne som na to NSE zabudla casom, bala som sa operacie a vsetka pozornost isla tam..

nelita02
24. sep 2024

Ale dakujem za pripomenutie, asi by som to mala dat skontrolovat..

Strana
z17