Mám zdravotné problémy, môžem volať na 155?
Ahojte. Mám sttasne zvrqcacky a teploty, môžem zavolať na 155 a vypýtať rady co ďalej či radšej. Na pohotovosť? Tam mi povedia dojdite a položia podľa mňa 😀
@deti95060810 mám len 38.9. Ale som dehydrovaná, každá voda vo mne ide zo mma von. a najhorsie obama stranami.
si tehotna? kolky den zvracias ?
v prvom rade treba prestat prijimat potravu a vodu na cca hodinu a potom po lyzickach pigi caj neochuteny alebo vyprchanu pepsi
Teploty mas vysoke? Viac ako 3 dni? Preco nezavolas na pohotovost vo vasom meste a nepoziadas o radu? Nemusis hned volat 155.
cistu vodu nepit urcite ta je tazka na zaludok z nej mozes tiez vracat
pokial si dospela zena normalnej hmotnosti dehydratacia ti za den dva nehrozi
Tak pokiaľ viem presne pre toto vznikla ta nova linka. Čo tak zavolať tam?
Ak to netrva dlhsie ako 24 hod tak vydrž.bežna viroza.
Dobre Ďakujem… No je to masaker.
Autorka-probiotika Bio gaia, voda, zivocisne uhlie, Paralen. Dieta. Ziadne Cocacoly a hluposti, co ti tu budu radit. @mamina7070 Prečo by bola voda ťažká na žalúdok?? Voda je najprirodzenejší, najzdravsi a najľahšie stráviteľný nápoj na svete. A keď niekto vracia, tak sa voda pije po duškoch.
Rozdrviť cca 5 -6 ks živočíšneho vo vode a vypiť to naraz (poradil mi to záchranár)
Ono možno ako vypijes,tak to pôjde von ale časť zivocisneho ostane v žalúdku a upokojí to ,nasaje bordel.. potom nechať ukľudniť žalúdok
Ako casto do hodiny vracias?najlepšie 2 hod nepiť tekutiny a nechať ukľudniť ale závisí ako dlho to trvá....
Mne vždy zaberie po lyžickach Pepsi, vincentku,fatru....
Možno aj rehydratacny roztok ....
Neskôr lieky ako hylak,smectu....
@stanulienkat nechce sa mi tu dotahovat takto postupuju aj na infekcnom kramare pri vracani (okrem infuzok) je to v xy clankoch pediatroch
najskor je to preto ze pepsi kola obsahuje enzym pepsin ktory sa nachadza aj v zaludku
@mamina7070 síce netuším, či obsahuje naozaj enzym pepsin, ale obsahuje toľko hnusného a škodlivého bordelu, že mi žalúdok akurát tak podráždi a nie ukľudni. Toto je tak často opakovaná lož, az sa stala pravdou a mnohí ľudia sa toho držia doteraz, aj keď to nikdy nemalo opodstatnenie. Mozno pred 120 rokmi, ked bola receptura uplne ina. A bohužiaľ už to papagájuju aj niektorí lekári.
@stanulienkat ja som si tiež myslela, a raz keď som bola s dcérou čo hrozne grcala druhý deň na pohotovosti (len v noci asi 12krat) tak ma doktorka sprdlaa že som jej dala čistú vodu
@1mina a co si jej mala podla nej dat? Veď aj my sme sa učili, že sa má podávať vlažná voda po dúskoch.
choď rovno na pohotovosť alebo nízkoprahový urgent, ja som tiež minule mala problém a v telefóne ma nikto ani nepočúval čo sa pýtam (volala som priamo na pohotovosť, nie na 155)
@mamina7070 jediný krat som sa riadila zdravotníckymi radami na MK a dala som synovi Pepsi pri zvracaní. Nič horšie som mu nemohla dať. Neviem kto vymyslel tuto debilinu, ale pri zvracaní vyslovene neodporúčam. U nás v nemocnici mame proti zvracaniu lieky, v žiadnom prípade nepodávame pacientom Pepsi ako náhradu.
Dávaj si vodu po čajových lyžiciach, ovlazuj si pery. Takisto ak máš rozrazdeny žalúdok z vracania môžes si dať miesto vody po lyžičke Pepsi alebo kamilkovy čaj ale nie piť normálne ale dať za lyžičku ak udržis zas len lyžičku. Ak nemáš zimnicu môžeš si dať zabal.
Ak už tekutíny neskôr udržia a nemáš doma rehydratacny roztok poslúži ti aj voda so štipkou soli na rehydratacii
Ja si neviem predstavit cloveka v horucke,z ktoreho to ide vrchom spodom ako ide na pohotovost virus roznasat.nedajboze vlastnym autom ako sofer....
@stanulienkat ja som tiež na ňu pozerala ako puk že čo je zle na vode, a ona má tam zdrbkala riadne že jasné že furt vracia keď jej dávam vodu 🙈 že buď kupovanu balenú lúcku napr alebo iba prevarenu ako čaj
@1mina
@stanulienkat mne je voda tiez tazkana zaludok, ale colu by som v takomto stave tiez nedavala, skor asi harmancekovy caj
Vodu nie, po lyzickach čierny čaj.
Neskôr ho možno obohatiť glukopurom a soľou.
@stanulienkat u nás aj lekárka radí colu po lyžičkách alebo sladený čierny čaj po lyžičkách....
Ak dokazes napisat na MK a zapnut funkciu anonym, tak sa isto doplazis aj grcat na zachod aj si napustit vodu do pohara a cakat, kym ti bude lepsie.
Nech ti niekto donesie colu a suche rohliky
Chod na pohotovost a pichnu ti injekciu.
@letfenixa čierny čaj je síce dobrý pri hnačke, ale pri vracaní určite nie. Dráždi žalúdok.
@betulinka1 grcajuca a kakajuca medzi ludi? Ak to je prvy den, tak treba pockat na vyvoj situacie.
@stanulienkat mám to odporúčané, opakovane, od lekárov. Prvú lyžičku čierneho čaju, môže byť detský bez kofeinu, najskôr po 2 h od posledného vracania, ďalšiu lyžičku najskôr po 15 minútach, takto 2 h, až potom skrátiť interval na 10 minút.
Kriste pane, každá píše niečo iné. Tak teraz co sa dá z toho vybrať? 🤔
Mne sa najviac osvedčil Kulíšek, na doplnenie minerálov a proti hnačke a zvracaniu... slabý čierny čaj sladený a paralen....

aké máš teploty? 40? daj paralen a klesne.