Máme Covid-19

25. júl 2022

Ahojte, po navrate z dovolenky u babky sme si pribalili aj covid. Muz vysoke teploty, dnes bol na teste a pozitivny. Dcerka (2roky) od dnesnej noci vyse 39c teplota. Zrazame, teplota znova stupne, zasa zrazame a takto to dnes ide cely den. Prosim vas, ake mate skusenosti s priebehom covidu u tak maleho dietata? Ja som si myslela, ze deti by to mali znasat lepsie, alw ona chuderka je na tom z nas najhorsie :(

misana84
25. júl 2022

u nas teploty trvali asi den a pol a potom jej to zislo na hrdlo a hlasivky...brala aj antibiotika

mirkava
25. júl 2022

Aj u nás teploty jeden deň... ATB je potrebné pri covide

kluska
25. júl 2022

mozno netreba zrazat teploty hlava nehlava, teplota nie je choroba, ide len o prejav, ze telo bojuje s nejakou infekciou alebo s niecim a snazi sa tou horuckou toto trapenie ukoncit. Posilnuje sa tym imunita, dieta s horuckou ked ma triasku, treba prikryt, ked uz nema triasku, odkryt a vyzliect do plienky. Davat pit, vysoke davky vit c, jest nemusi, potrebuje tiez mamu. Znizovat teplotu sa da aj zabalmy trupu, ked ma rucky teple alebo kupelom vo vani vo vode, ktore je o nieco chladnejsia ako jeho telo. V najhorsom pripade, podat liek.

petamich
25. júl 2022

maly mal covid, ked mal 9M, mal 2-3 dni vysoke horucky a potom nic

m_
25. júl 2022

My teraz s kovidom končíme... Baby mali teploty deň (a naozaj šialené 39 a viac...nestíhala som dávať sirup)... Ale druhý deň ešte ráno som im dala sirup a odvtedy už nič... Tá ktorá mala vysoké teploty ťa nemá ani kašeľ ani sopel .. mladšia mala nižšie teploty (do 39) tak tu boli krk a sopli trochu ale inak nič... Treba prečkať prvý deň a trpezlivo zrážať teploty ak sa dá aj častou sprchou a potom bude lepšie🙂

autor
25. júl 2022

@kluska ano, aj sme ju dvakrat okupali, ked uz mala nad 39.2 po odpocitani. Mala 2x cipok, ked jej ustupi horucka pyta aj jest, takze verim, ze to coskoro prejde, len to cloveka zamrzi vidiet trapit sa malicku.

autor
25. júl 2022

@m_ dakujem, dufam, ze to rychlo prejde aj nam. Nasa vela grcka z teploty, takze akonahle ma vysoku dlhsie, hned ju napina a potom sa boji. Zajtra urcite zavolam aj obvodnej, ale ine ako zrazat teplotu by nam aj tak neporadila asi momentalne.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
25. júl 2022

Máte to presne ako my. Tiež 2 ročná a 39C už 24 hod.
Dr na kázala striedať Nurofen a Panadol, dohliadať na pitný režim a pribalil vitamíny a antibiotika (na kašeľ).

yanni
25. júl 2022

Priebeh je vysoko individualny. Ci uz u dietata alebo dospeleho. My sme mali vsetci v marci a NIC nam nebolo. Deti 3 roky a 6 rokov a aj ja absolutne nic. Ani len soplik. Muz len soplik trosku ho bolela hlava. Keby sa starsia dcera vtedy este povinne nemusela 2 krat do tyzdna testovat priamo v skole, tak ani nevieme, ze nieco mame.

anastazia93
25. júl 2022

My sme mali Covid v marci. 3 rocna mala 2 dní teploty 39 a potom bum a koniec. Dávali sme sirupy, predpísala nám aj isopronosine. Antibiotiká doktorka nedala ani jej ani mladšiemu a ani mne ako dojčiacej.

ariannazara
25. júl 2022

2-3 dni a potom nič 🙂

jjanulienka
25. júl 2022

Naša mala minuly týždeň tri dni teploty. Dávala som aj zábaly lebo teplota jej vyšla vždy už po dvoch hodinách od podania cipku🤦‍♀️Neboj za chvíľu to prejde ale viem čo prežívaš tiež sa mi až dlží rozkotúľali pri pohľade na nu bola úplne odpálená.
Hlavne nech veľa pije a davaj veľa cecka.
Skore uzdravenie prajem☘️

autor
25. júl 2022

@lenkakravcova dakujem, tak rano urcite zavolam obvodnej. Dufam, ze aj vam to cim skor prejde..

jasminka22
25. júl 2022

U nas mala skoro 2 rocna teploty, ktore bolo takto treba zrazat cca 1,5 dna, potom mala stale vyssiu teplotu, ale stacilo dat nurofen. Zvysena teplota bola cca 3 dni, pretrvala u nej unava, bola spavejsia. Skore uzdravenie zelam

autor
25. júl 2022

@jasminka22 dakujeme..