Mamina má Alzheimera
Dobry vecer. Prosim Vas nemate niekto skusenosti s touto chorobou? Uz nevieme co mame robit . Sme zufali. Musime s nou chodit uz na zachod , ale ona zabudne, ze tam bola a chce ist na zachod kazdych 10 minut. Plienky nechce . Sestra ju opatruje a je uz psychicky na dne. Uz nevieme co mame robit.
@ruzovakrava Asi zalezi aj od veku toho cloveka, ale ak je to clovek po 80tke, ma urcite kopec inych stareckych diagnoz
@rikarika áno žila som, predstav si. A aj som s nimi pracovala, predstav si. Hovorím o tých posledných štádiách, keď si neuvedomuje samého seba.
@rikarika môže a nemusí. Všetko záleží od samotného človeka, od jeho podstaty a pridružených diagnóz (hlavne psychiatrických - depresie, úzkosti...). Podľa mňa sa pri nich natrápia viac blízki ako oni sami, samozrejme názor môžeš mať iný a ja iný.
Ku ktorému lekárovi treba ísť, keď má človek podozrenie na toto ochorenie u blízkeho? Príp.starecká demencia, ale kde to vyšetria? Neurológ, psychiater alebo kde začať? Ďakujem

@kinderzwillinge myslím že ani nie, človek s demenciou sám osebe netrpí lebo o tom čo robí nevie. Trpia všetci okolo neho takže je to skôr vykúpenie príbuzných ak to škaredo napíšem.