Máte skúsenosť s operáciou pätnovej ostrohy?
ahojte. Už som pregooglila snáď všetko aj tu, skúšam ešte založiť ďalšiu diskusiu či náhodou...manžel má pätnú ostrohu, rieši to od januára. Má za sebou všetky ožiare, rehabilitácie, vložky na mieru, nič. Už má odporúčanie na operáciu, budúci týždeň má prvé konzultácie. Baby on má šialené bolesti, nezaberajú mu ani také ako tramal, psychicky ho to ničí...každú chvíľu chodí k lekárovi prosí o pomoc, odpoveď vždy rovnaká...nemáme ako. Takže čakáme a mám chlapa jednou nohou na psychiatrii....nemá niekto skúsenosť? Čo by mu pomohlo aspoň na nejakú dobu uľaviť nech zvládne preklenúť ešte tento čas? Má niekto skúsenosť s operáciou? Ďakujem!
Pätová ostroha nie pätná
Nešla by som na operáciu.
Skúšala by som lieky typu "nsa",skúšala by som týždeň- dva.Keď nebude pomáhať, zmenila by som iné.Tramal.nie,lebo nemá protizápalový účinok.
Plus lokálne krémy napr. Dolgit,Emulgel ,Elmetacin spray viackrát denne.
Máčanie nôh v dubovej kôre ...
Po čase sa to ukľudní.
Ostrohy sa zvyknú upokojiť...
Niekedy to chce veľa času.
@joesvk Všetko možné mal od ortopéda...nemá mu už aké predpísať...nič už nezaberá...krémy dáva, masírujeme, cvičí, ľaduje, skúšame všetko...zhoršuje sa to a ničí ho to...to je najhoršie, je v pekelných bolestiach 24 hodin denne....
na razovu vlnu bol?mne aj manzelovi pomohla...5sedeni a bol klud a moze skusit flector prasok ,kt je aj protizapalovy
24 hodín?
Aj v noci sa budí na bolesť?
Určite je to pätová ostroha? Ja ju mám ale teda najväčšia bolesť je ráno, nejde na nohu stúpiť ale počas dňa sa to "rozchodí".. najlepšie mi pomohol na noc priložiť lopúchovy list +sáčok a ponožka, alebo kostihojovy list +.. len teda už listy nemám, tak mám veľmi bolestivé rána. Keď boli listy, ráno ma skoro päta nebolela..
@joesvk áno. Vygradovalo to až do takého štádia.
@jarmila2010 Flector nepomáha. Rázové sú jediné ktoré nebol, nedal mu na to odporúčanie žiadny ortopéd. Čítali sme o tom ale naposledy ked sa na to pýtal tak že to už u neho nema zmysel...a je to dosť drahé na pokus/omyl 🙄
@erikaeb áno, má robené rtg 2x aj mri
Mne to nepripadá ako táto diagnóza.
Nebude to niečo iné?
vidis a nam to bolo prve odporucane,ako najucinnejsie...uz mame dlho klud...vtedy sme platili 15€/sedenie...kazdy sme boli 5x
Aha tak z rýchlych variant ešte odporúčam nové veľmi mäkké hrubšie papuče🙂
razove vlny zaberaju nechapem preco ist do operacie ktora sposobi dlhu pn a bez isteho vysledku ako si zaplatit tie razove vlny
To,že je na rtg ostroha ,neznamená, že problémy mu robí práve ten výrastok.Veĺa ľudí má ostrohy,pričom môžu mať obdobia bez príznakov...môžu mať obdobia s bolesťami. Ale také silné bolesti vkuse sú netypické pre ostrohy.
Je vyšetrený ,či to napr.nie je dna?Alebo niečo iné?
Bože dievča zlaté, rázové vlny alebo laseroterapia je prvé a naúčinejšie čo sa robí. Tam máte bežať hneď. Áno treba to zaplatiť ale kvôli zdraviu sa to oplatí. Tak rizikovej a náročnej operácií sa treba vyhnúť stoj čo stoj. Nie je dôvod operovať, ani sa to nerobí, lebo tu zaberá konzervatívna liečba.
Som na tom podobne, bolest skoro stale. Cvicenie ani razova vlna s tym nic nespravila, take velke su tie ostrohy. Mna bolia tie, co rastu od paty smerom hore.
Ak moze ist na razovu vlnu, nech ide skusit. Pozor, bude to boliet, a poriadne. Ale stale asi menej ako rehabka po operacii. U niekoho to zabera vyborne, ale nie u vsetkych.
Ma aj zapalene slachy? Ak ano, to treba preliecit. Ak nie, tak mne robi lepsie teplo ako chlad na paty, aby bolo vsetko prekrvene a uvolnene. Ale ak ma zapal, tak lepsie chladit.
Chodim pravidelne na masaz, masiruje mi cele nohy, vela chodidlo, okolo clenku, lytka, hamstringy, bedra. Rovnako chrbat. Lebo ono je to vsetko prepojene, cela pohybova sustava. V case velkych bolesti, alebo ked mam namahave dni, tak raz za tyzden.
Pomaha to na chvilu, ale udrxiava velke bolesti (a aj krce) v znesitelnosti. Davam si velky pozor na pohyb, vela nohy precvicujem cez den. Iba makku obuv tak, aby netlacila na paty, stale mam vlozky.
Ja idem k dr v januari, a dufam ze sa dohodneme na termine operacii. Zatial info co mam, je 6t nechodiaca sadra, 6t chodiaca sadra, a potom revalidacia. PN tak 2tyzdne, ale ja mam kancelarsku pracu a mozem vacsinu robit z domu.
Rázová vlna za mna lepsie ako ožiarenia. Po 5 sedeniach mi presli tie akútne bolesti. Na oziaroch som bola 3x. Na noc naplaste ibalginove alebo nurofenove na pätu. A cvicit na chodidla a natahovat svaly na nohach. Chodit po špičkách a potom po pätách po dome, natahovat špičky ale aj lytka. Aj na toutube je kopec videa. Zobrat detom taku malu loptičku skakavku a normalne po nej chodit, točiť s nou na chodidle, zatlačat najbolestivejšie miesta. Isla som cez bolest az mi slzy vybehli pri prvom cviceni. Prve razy to brutal boli, potom to ustupuje po par dnoch a ostanu bolestivé uz iba nejake body. Ale cvicila som 2x denne, potom uz iba raz denne. Ak je to mozne, nech sa vyhne operacii ak nie, tak nevadi aj tu zvladne.
Skúste vyvar z bobkovych listov, mám známeho co to pil pravidelne a prešlo to
@aniss257 Ano bobkovy list je zazrak ale skor na dnu a klby. Skusala som, kedze pri bolestiach treba skusat vsetko.
@gemerka17 ožiare a laser má za sebou. Riadime sa lekármi. Chodí tam ako na klavír, nikto mu ich neodporúčal takže človek nevie, nie som lekár...
@betulinka1 treba pravidelne piť, je to zázrak netreba zanevierať
Ak ste za laseroterapiu neplatili a nebola to teda vysokovýkonný laser, tak to nemalo žiadny zmysel. To nejde do hlbokých tkanív. Ako trošku sa posnaž a pogoogli, je to o tom veľa napísané, čo robiť. Na operáciu nie je dôvod, za mňa ste neskúsili to najdôležitejšie a najúčinnejšie. Tu inak ako bez platenia to nepôjde.
inak,aj odbornika na razovu si treba najst a preverit...teraz ju robia vo vselijakych salonoch a vraj aj bez rtg...my sme boli v nedalekych kupeloch(obvodacka nas tam poslala),kde dr presne oznacila miesta aplikacie podla rtg
@vorkola Prečítala som, tie mal tiež 😣
@aniss257 ja si ho aj pestujem, za mna super nie len do kuchyne.
@betulinka1 👍 super, ja si robim tie odvary z neho raz týždenne.. a jeden známy liečiteľ vravel, že ho máš pit pokial ti bude chutiť, tak to znamená, že to tvoje telo potrebuje.
@aniss257 ja ho aj pijem ale davam skoro do kazdeho jedla aby aj ostatni členovia mali spravne ucinky. Viem, ze niektore bylinkárky nim aj čistia domacnosti namiesto salvie ho pouzivaju.
Manželovi pomohli oziare našťastie. Niekomu pomôžu vlny, niekomu oziare, niekomu nič. Tie vlny ešte vyskúšajte určite . A na zmiernenie bolestí treba váhu smerovať na špičku, ženy v čakárni vraveli, že len vtedy ich to tak neboli, keď majú vysoké opätky 🤔
Mojím obom rodičom pomohla rázová vlna.
Ortopédi vseobecne neodporúčajú, ti si točia svoje.
Razovu by odporučil rehabilitačný lekár.
A áno, treba si platiť. Ale zdravie máme len jedno.

Fokusovaná rázová vlna alebo laser 4 generácie. To ste skúšali ? Taktiež aj homeopatiká hekla lava by som nasadila a cvičiť a uvoľnovať achilovku. Súkromné rehabilitácie, naučia cviky.