icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

tonio
5. dec 2018

No aj hadam mne ten hlad prejde ale prosim poraďte ako spestriť alebo co môžem jest v prvej faze stale nemam v tom uplne jasno ci ten vývar je komplet zelenina mäso a ci mozem aj trosku soli niekde som cital ze aj actimel ale neviem ci uz v prvej fáze dakujem za kazdu radu a jedalnicek-recept

tonio
5. dec 2018

@novaaaa No aj hadam mne ten hlad prejde ale prosim poraďte ako spestriť alebo co môžem jest v prvej faze stale nemam v tom uplne jasno ci ten vývar je komplet zelenina mäso a ci mozem aj trosku soli niekde som cital ze aj actimel ale neviem ci uz v prvej fáze dakujem za kazdu radu a jedalnicek-recept

novaaaa
5. dec 2018

@tonio ano mozes neochuteny actimel a vyvar uplne domaci klasika zo vsetkym ,oni ti este daju papier co mozes jest ked budes odchadzat ,aspon mne dali.

novaaaa
5. dec 2018

@tonio mozes v tom zeleninu a maso vyvarit ale nejest ,len samotny vyvar mozes .

tonio
5. dec 2018

@novaaaa a mozem aj osoliť teda trosku ?

novaaaa
5. dec 2018

@tonio ano jasne mozes 🙂 ja som varila ako inokedy a pre vsetkych ,len som si dala cisty vyvar po lyzickach ,bude ich velmi malo na zaciatok uvidis 🙂

tonio
6. dec 2018

@novaaaa no tak ma už prepustaju idem dalej bojovať domov, teda ale mozem na záver zhrnúť že doktori a sestričky na jednicku v TT fakt ochotne a úslużne no mňa ma ju získaného a asi to bude hlavna alebo zastupujuca ta vie cloveka aj povzbudiť hlavne strachosa ako som ja musim im tam napisat ze velka vďaka.... no teraz uz je to na mne tak to uz nejak zvladnem musím a tesim sa domov

ziva28
6. dec 2018

@tonio Ahoj, ten hlad je len na začiatku, je to vraj viac v hlave, ako v žalúdku a časom pominie. Ja som na začiatku jedla aj puding, ale úplne riedky a bez cukru a mlieko uvarené s troškou detskej krupice. Neboj, rýchlo to prejde.

novaaaa
6. dec 2018

@tonio ano az si coskoro fit ,neboj doma sa rychlo uzdravis ,predsa doma je len doma 🙂 a kedy Ti kazali prist do TT na kontrolu?

solim59
6. dec 2018

@tonio držím palce k rýchlej rekonvalescencii. 👍

tonio
6. dec 2018

@novaaaa vo štvrtok už buduci týždeň, a dakujem za pozvzbudive slová všetkým, ten puding potešil aj krupica..... spestrenie

tonio
6. dec 2018

A ešte otázka vsetko asi jesť take vlaznejsie však

we_wa
6. dec 2018

@tonio ahoj, ano urcite len vlazne, horuce nie 😉

berta555
Autor odpoveď zmazal
zuzlicek44
6. dec 2018

Ahojte. Volala mi sestrička práve že má musí predobjednať (z 13.12) na 17januar.skoro som odpadla..tak mi prišlo luto,slzy ako hrachy mi padali....mala som ísť s výsledkami pre termín operácie...sklamaná som strašné....úplne...😓😓😓

ziva28
6. dec 2018

@zuzlicek44 To mi je ľúto, ale nezúfaj, aspoň si bez stresu užiješ sviatky 😉

zuzlicek44
6. dec 2018

@ziva28 úplne som smutná a plačem 🙄😁(naozaj)

dadulka45
6. dec 2018

@zuzlicek44 mne sa to tiež stali ale už mám termín operácie

zuzlicek44
6. dec 2018

@dadulka45 drIm pre nech ti ho nepreložila...

zuzlicek44
6. dec 2018

Držím palce nech ti ho nepreložia

dadulka45
6. dec 2018

@zuzlicek44 To dúfam že u, nie

tonio
6. dec 2018

Prave čítam ze musím vypiť zhruba do 2/5 litra vody boze ledva davam 1 liter vam sa to darí ? A prosím je tu niekto kto je aspon pol roka po opke a obetuje aspon 5minut ze by som zavolal a trosku sa povypytoval este na rozne veci. tel. cislo môžete do sukromnej spravy dakujem moc

dadulka45
6. dec 2018

@tonio ako sa cítiš?

tonio
6. dec 2018

@dadulka45 no celkom v pohode po fyzickej stranke no psychika mne dava zabrať, dakujem za opytanie

solim59
6. dec 2018

@berta555 Ten tvoj pocit hladu ma prekvapuje. Ja ten pocit neznášam teraz a chcel som sa ho vlastne operáciou zbaviť! Tak teraz neviem, či si výnimka, alebo si pravidlo. Čo na to ostatný čo ste už po opke?

tonio
6. dec 2018

@solim59 opravujem nie je to pocit až tak hladu ako chuť na rozne jedlá da sa to ovládať ale predstava že si nikdy uz nedám segedinsky je strašná takže v skutočnosti nemám hlad na velku porciu ale na chuť toho jedla o to skôr u mna ide no o mesiac vsetko môže inak na mne fungovať, som kratko po opke tak nie som asi dobra vzorka na prieskum

ziva28
6. dec 2018

@tonio Ahoj ja som po operácii (dnes) 7 týždňov a v sobotu som jedla segedínsky, síce z kuracieho mäsa, ale bol senzačný a bolo mi po ňom super...Tieto stavy som mala aj ja a ver, že keď začne tá strava byť pestrejšia, tak to prestane a nebudeš mať na všetko chuť...

tonio
6. dec 2018

@ziva28 bože toto som potreboval počuť ani nevieš ako si mi urobila dobre na duši ja viem že blbosť ale len ten pocit že fakt niekedy môžem ......
ďakujem ďakujem

ziva28
6. dec 2018

@tonio pravdaže môžeš, ide o to aby si schudol a potom si môžeš dopriať na čo budeš mať chuť, pravdaže v malom množstve a ku mastnému a alkoholu by som sa ja už nevrátila, vôbec mi to nechýba, aj keď tomu alkoholu som aj tak moc nedala, ale to tučné mäso to bolo moje... Sú aj zdravšie recepty na ,, nezdravé jedlá,,😝😀ako napríklad chudšie mäso a sójová smotana 😉,,, neboj sa,,tento prvý moment sa to zdá byť ťažké( vlastne to aj je ťažké), ale rýchlo to pominie a čoskoro budeš v pohode. Veľa šťastia...

zuzlicek44
6. dec 2018

@tonio podľa mňa máš veľmi málo informácií o to celom procese...preto sa aj bojíš. .(čo bude ďalej)..treba veľa aj googlit..napr.na program TLC dávajú relácie kde ľudia podstúpili zmenšenie žalúdka,možno aj to ti pomôže...😎