icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

tonio
6. dec 2018

@zuzlicek44 skusim kuknut to TLC

zuzlicek44
6. dec 2018

@tonio vola sa to teda konkretne ta relacia co chodi, alebo kukni na youtube môj 300kilový život 🙂

eliz188
8. dec 2018

Ahotjte dievčatá má niektorá tiež termín opky na 4 februára v levoči ????

brokolica40
8. dec 2018

Hľadám skúsenosti ohľadne operácie v Trnave, fórum som preluskala, o operácii sleeve som si zistila co sa da, laké máte aktuálne info o termínoch o skúsenostiach podrobnosti o kolecku vyšetrení ako to prebieha, koľko to trvá ako treba dochádzať, prosím... Žatím som objednaná na konzultáciu pri mojich 36 bmi a problémami s chrbticou neviem ci je to dostatočné ale už je to pre mňa konečná po rokoch diét a teraz keď ma trápi bolesti je to špirála s kt sa bez pomoci nevymotam. Prosím o akékoľvek podrobné info

veronika4578
8. dec 2018

@tonio segedin si daaas .. ja som vyse 3m po opp a vcera som ho jedla .. nic mi neni z neho..

miriamkelemanova
9. dec 2018

Ahojte takže mám termín 20.1 idem ležať operovať má budú v Košiciach- Šatci

veronika4578
9. dec 2018

Ten pocit ked som si pred 3 tyzdnami kupila 2je rifle obtiahnute, mensie ako som si mala kupit a dnes mi padaju 😂 super pocit ale takto zbankrotujem 🤣

dagmaraa
9. dec 2018

@miriamkelemanova ahoj, a kto ta operuje a za kolko?

dagmaraa
9. dec 2018

@veronika4578 och to musi byt parada 🙂 kolko uz mas od opky schudnute a kedy si mala opku?

miriamkelemanova
9. dec 2018

@dagmaraa
@dagmaraa neviem ešte kto a je to zadarmo

miriamkelemanova
Autor odpoveď zmazal
miriamkelemanova
9. dec 2018

@dagmaraa MUDr.Mudry

dadulka45
10. dec 2018

Nikto kto nastupuje na na operáciu 21.1do Levoče

dagmaraa
10. dec 2018

@miriamkelemanova naozaj? Ved kosice saca, je sukromna nemocnica...nevedela som ze aj tam operuju resekcie zaludka...ani vyber lekara neplatis ani izbu? A ako si sa k tomu lekarovi dostala?

miriamkelemanova
10. dec 2018

@dagmaraa našla som to na Facebooku bola tam reklama

moni52
11. dec 2018

Ahojte. Nedá mi aby som sa nepochválila. dnes mám 22. deň po opke a mínus 14 kg. Je to pocit blaženýýýý 🙂

solim59
11. dec 2018

Prosím otázka pre vodičov(ky) už po oprerácii. Koľko dní po opke ste mohli jazdiť autom. Šiel niekto sám autom do nemocnice na operáciu a potom si to odšoféroval sám domov?

solim59
11. dec 2018

Za aké obdobie sa operovaný žalúdok celkom pevne zrastie ? O akom čase hovoria lekári?

dadulka45
11. dec 2018

@moni52 gratulujem veľmi pekne viem si predstaviť ten pocit,už aj ja sa teším keď budem po operácii a dúfam že mi pôjdu kilá tiež dolu.

liviresekcia
11. dec 2018

@solim59 Ahoj. Neviem či to sama zvládneš, budeš mať predsa rany . Premna cesta domov aj keď som nešoferovala bola bolestivá. Neriskovala by som to.

moni52
11. dec 2018

@solim59 ja by som to tiež neriskovala. Doteraz som nešoférovala a pritom máme automatickú prevodovku. Ja som chcela ísť po opke z BA domov vlakom - mala by som to za hodinu bez zastávok ale dobre že som to neriskovala, už viem že by som to nedala. Aj cesta autom bola dosť bolestivá - trvala skoro 2 hodiny. Cítila som všetky výmole a hrbole na ceste, tak som si aspoň ponadávala na všetkých cestárov a štát 😉

moni52
11. dec 2018

@dadulka45 neboj, pôjdu. Ja mám spomalený metabolizmus a predsa idú. Pritom som tomu neverila. Len ten začiatok - prvé dva týždne - je veľmi ťažký. Strava jednotvárna a v kvapalnej forme. Teraz jem kašovité a je to už lepšie. Už by som si dala aj taký malý kúsok chlebíka, no ešte sa bojím. Nás z BA prepustili s prospektom pre bandáž žalúdka - a rukou pripísané "sleeve resekci žalúdka"z doby kamennej. Keby som sa riadila tým, tak už dávno ležím v niektorej nemocnici s komplikáciami 🙄

kikulienka94
11. dec 2018

@moni52 nič také ako spomalený metabolizmus neexistuje :D

ziva28
11. dec 2018

@kikulienka94 😕😕😕

dadulka45
11. dec 2018

@moni52 mňa to čaká v januári

solim59
11. dec 2018

Troška inšpirácie nezaškodí.

https://www.youtube.com/watch?v=3-E1t-FCW3A
tonio
11. dec 2018

ahojte pridávam skúsenosť po 8 dni po operácii, no som stále na tekutej strave brrrrrr, ráno actimel obed vývar ku večeru veľmi riedk puding alebo presnidávku tiež riedenú a zaver zas vyvar, dnes po prve som si dal do vývaru trošku zemiaka a rozmixoval bože aká dobrota len sa zas bojím či som nemal počkať no bol len veľký ako orech tak snáď bude všetko ok, stolica ráno riedka ved ako aj ináč vodu nedám tak max 1L zatiaľ, hlad ako taký nemám no chute snáď na všetko dnes som sa už podivne pozeral po mandľovom pletovom kreme, cítim sa ok len malo energie chodím na prechádzku každý deň zhruba tak pol až jeden km, bola na mňa otázka že či b som išiel do toho znova, na tuto otázku hneď neodpoviem pretože odpoveď nebude ešte relevantná skúsim odpovedať tak za mesiac no jedno už viem dnes mam už trošku lepšiu náladu do teraz dost poklesnutú to asi ten zemiak….. a ozaj váha mínus 12.5kg po opke

tonio
11. dec 2018

a pridávam sa tiež k otázke Za aké obdobie sa operovaný žalúdok celkom pevne zrastie ?

tonio
11. dec 2018

opravujem ta váha nie po opke ale dnes od operácie😉

dadulka45
11. dec 2018

@tonio gratulujem