icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

moni52
11. feb 2019

Baby, kedy ste si dali po opke prvý krát dobrú zalievanu kávu?

miriamkelemanova
12. feb 2019

@moni52 ja som dala nesku ale poriadne mliečnu ale len kvôli tomu že som mala veľmi nízky tlak

ogeletka
12. feb 2019

@miriamkelemanova Prosím môžeš mi napísať niečo bližšie? Koľko dní si ležala, pooperačný priebeh, stravovanie. Koľko si schudla,dovod operácie?

ogeletka
12. feb 2019

@ogeletka a ešte platí sa niečo? Majú tam jednolôžkové izby? Ci nadštandardné? Platila si niečo? Alebo koľko sa platí za nadštandardnú izbu?

dadulka45
12. feb 2019

@ogeletka ja som bola v Levoci je tam nastandart platila som 15€ za noc a vôbec nelutujem

eliz188
Autor odpoveď zmazal
beka22
12. feb 2019

@eliz188 som po operácii 3 mesiace ale myslím si že takúto stravu si primár po operácii po týždni na 100%nepredstavoval. Stravu ktorú som si sama požula mi dovolil jesť až po mesiaci aj to nesmie mať človek žiadne problémy. Preto som to napísala lebo toto tu bol veľmi zlý príklad pre druhé osoby čo sa na operáciu chystajú.

beka22
12. feb 2019

@eliz188 a ešte si myslím že sa treba poriadne naučiť čítať lebo 6dni po operácii by tuhú stravu neodporúčil ani jeden Dr. A už vôbec nie primár Kokorák ktorý je skvelý odborník. Ale v podstate jedz si čo chceš lebo myslím že tebe hovoriť niečo je zbytočné súdiac podľa tvojej reakcie. To čo som písala je dobre menená rada pre druhé osôbky čo sa chystajú postúpiť tak vážnu operáciu a vedia čo od toho čakajú.

anickaps
12. feb 2019

@zuzlicek44 ....a na aký dátum máš plánovanú operáciu?...ja som teraz napísala mail do Dôvery...lebo tesne pred operáciou už bude neskoro niečo urgovať.

siarika
12. feb 2019

@eliz188 Tak si predstav moja,že sme obe po operácii a obe u p.Primára Kokoráka (takže máme isto rovnaké info ohľadom pooperačnej starostlivosti) a keby vedel kto mu na stole leží,že sa dotyčná týždeň po opke bude Mozzarellou nadžgávať a že letáčik,čo jej v dobrej vôli dal a dúfal,že sa bude podľa neho stravovať ...je pre ňu len orientačný 😲😨😀 ....verím,že by nad tebou riadne krútil hlavou !!! Mám tie isté pocity,ako ty tiež som bola a som hladná,ale rozhodne som to po týždni neriešila,ba ani po mesiaci tak ako ty !!! Tebe ani opka od pažravosti nepomôže a keď už sa musíš dusiť hlúposťami týždeň po opke,tak to sem aspoň nedávaj a neuvádzaj ostatné babule v omyl !!! Verím,že si hladná a len tuhšia strava ťa zasýti,ale dá sa to riešiť aj inak a nie si boľavý žalúdok zaťažovať !!! Rozmixované hustejšie polievky,Actimele,detské výživy,pudingy a neskoršie zemiakovo-brokolicové pyré ale nie klasicky husté,ale také redšie,rozmixované ryby ....bože veď je toľko možnosti,len nesmieš byť lenivá obetovať na seba nejaký ten čas na prípravu toho jedla a nie hneď zdrapiť polotovar,keď sa krče dostavia !!! Neskoršie,ak (rozhodne ti to neprajem) by sa ti náhodou dostavili nejaké zažívacie problémy...tak potom bude,už neskoro naplákať u primára,ako že ťa zoperoval,keď máš taký...či onaký problém !!! ....a to nie je nič na urážanie sa,ale skôr na zamyslenie,tak porozmýšlaj moja !

zuzlicek44
12. feb 2019

@anickaps na oktober

anickaps
12. feb 2019

@miriamkelemanova ....minulý týždeň som niekde počula...asi v telke, že káva s mliekom je veľmi zlá kombinácia, ale či je to pravda neviem,,,,ja kávu našťastie nepijem.

zuzlicek44
12. feb 2019

@anickaps teraz som v strese 😂😂

katika125
12. feb 2019

Ahojte žienky. Dnes po opke. Pobolieva ale dávajú lieky od bolesti. Najhoršie že nemôžem piť, som strašné smadna

moni52
12. feb 2019

@anickaps aj ja som v Dôvere a nedostala som od nich do dnešného dňa žiadne vyjadrenie ohľadne operácie. Pred opkou som sa prihlásila do svojho účtu a v plánovanej hospitalizácii bola uvedená nemocnica s dátumom nástupu. Keď som sa prihlásila pred pár týždňami, tak v zdravotnej karte bola úhrada za operáciu vo výške 4896€. Opka bola 19.11. a úhrada za výkon a hospitalizáciu 24.11. - vtedy ma prepustili domov. Boli tam ešte nejaké úhrady za odbery pred, počas a po opke.

mary_enka
13. feb 2019

Babulky, za po prvych 10 dni od opky ste kolko schudli. Ja mam za prvych 9 dni -7,6.... isla zom z vahy 131,5....

miriamkelemanova
13. feb 2019

@anickaps to už som musela vypiť lebo som skoro odpadla čo sa mi po opke tak znížil tlak a pomohlo to bola len jedna to bola vinimka

anickaps
13. feb 2019

@moni52 Ďakujem urobím to aj ja a skontrolujem si to priamo cez net.

moni52
13. feb 2019

@mary_enka ja som išla zo 122 kg a chudla som podobne asi ako ty. Prvý mesiac to vychádzalo 0,5 kg na deň.

berta555
Autor odpoveď zmazal
siarika
13. feb 2019

@berta555 Čauko 😉 pozerala som,celý reštart len samé výhovorky dávala tá osoba,môže sa hambiť...a to ona nie,ešte sa ide do telky zhovadiť !!! Normálne sa čudujem,že jej v reštarte novú šancu dali,keď jej opka nepomohla a aj tú prežrala!!! Tej už nepomôže nikto a nič,pokial to ona sama nebude ozaj chcieť!!! Chudoba ducha,aj v jej prípade !!!

miriamkelemanova
13. feb 2019

Dievčatá koľko po opke ak ste začali cvičiť tak kedy?

berta555
Autor odpoveď zmazal
berta555
Autor odpoveď zmazal
mary_enka
14. feb 2019

@moni52 dakujem, takze vsetko oki ;)

miriamkelemanova
14. feb 2019

@ogeletka na operáciu som išla kvôli nadváhe a tlaku ,ten som mala vysoký ale veľmi a už som nevládala sama zo sebou stále som bola unavena.Do nemocnice som išla v nedeľu a pustili má vo štvrtok.Prvy deň bol ťažký ale nie zato že má bolelo brucho ale chrbát ale vždy som si popytala injekciu od bolesti a bolo dobré.Prvy deň som mala čaj a vývar,potom deti. výživu,riedku krupicku,zemiaky na kyslo bez zemiakov.Doma jem biele jogurty ,deti. výživy,brokolicu polievku,zemiakové polievky ,zemiakovú kašu puding ale všetko riedke mesiac to musím dodržať 20.2 bude mesiac ale na kontrolu idem 8.3 tak tak budem jesť až do kontroly. Išla som s váhou 114 kg dnes mám 101 kg cítim sa súper tlak mám taký nízky že sa mi krúti v hlave musela som prestať piť lieky na tlak len keď zjem o jednu lyžičku viac je mi ťažko na žalúdku už som raz musela na silu vracať ,takže moja norma je 4 lyžičky piata je už naviac tu si už po mojej skúsenosti nedávam.A prišla som na to že mi dobre robí citrónová voda obyčajnú som nemohla piť.Mam nastavený budík na každú hodinu a striedam jedlo s pitím.Takze jem 7 krát na deň a pomedzi to pijem po tej citrónovej vode už nie som taká smädná.

zuzibuty
14. feb 2019

Ahojte, práve som sa objednala na prvú konzultáciu v TT 28.3

iveta1970
17. feb 2019

Aj ja som neustále unavená.Kombinácia nadváha, problémy so štítnou žl.,bolia kolená, a kadečo iné.Navrhla mi to endokrinol....ja som ani netušila ..že sa to u nás bežne robí....Dlho som sa rozhodovala ...no a potom som si povedala ...operácia ako operácia....hlavne šanca na nový život...

iveta1970
17. feb 2019

Keď mi robila endokrinologička vyšetrenie, tak som mala množstvo otázok okolo operácie.Povedala mi ,to nie je zájazd do talianska....nevypytujte sa.To len tak na spestrenie ...spolučakateľky a absolventky.Iva...

anickaps
17. feb 2019

@berta555 ...no presne a ona dokázala aj pri cukrovke vypiť 2 litre sýteného sladného nápoja....nonsens....ľudská sprostosť ne naozaj nekonečná!!!!!!!!