icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

anickaps
17. feb 2019

@iveta1970 Ahoj Ivetka....a ako si už ďaleko?

iveta1970
17. feb 2019

Len na začiatku....opka v auguste....najradšej by som už strihala meter....

eliz188
Autor odpoveď zmazal
alexkika
18. feb 2019

@eliz188 skús miesto zubnej kefky a pasty používať siwak, podporuje tvorbu slín, je antibakteriálny a pomáha proti zápachu z úst.

mary_enka
18. feb 2019

Tak baby, prve 2 tyzdne mam za sebou. S jedlom alebobskor a rezimom sa este trochu pasujem,. Od dnes som v praci a citim sa velmi fajn... v jedle je u mna topka na jemno struhana uhorka ;) v prve dni chut na pecivo, ale uz uplne pominula... za 14 dni 10,5 kg dole.... tesim sa.... kontrolu mam 21.3 v TT... komplikacie ziadne, vsetko pekne znasam akurat prvy den po opke bol strach a hroza ;/.....

zuzibuty
18. feb 2019

@mary_enka ako dlho si čakala od prvej konzultácie po operáciu v TT?

mary_enka
18. feb 2019

@zuzibuty tu som mala v juni a v novembri som mala ist na kolecko, len som ochorela. Odporucam si volat a pytat sa, zevkedy mozes prist, samy od seba urcite nezavolaju, teda skor.... nestretla som sa s tym este, maju toho teraz vela

dzenys
18. feb 2019

@mary_enka super a prosim ta v trnave sa objednava ci sa len pride v stvrtky?

mary_enka
19. feb 2019

@dzenys kedysi sa islo len tak, ale teraz musis byt uz objednana

zuzibuty
19. feb 2019

@mary_enka ďakujem

verca39
20. feb 2019

ahojte🙂 tak mna čaka operacia 4.3.19 v Bratislave,Uprimne sa velmi bojím , ale vaše príspevky mi velmi pomáhajú..Ide niekto do BA v ten dátum ? 3.3 to je nedela nastupujem do nemocnice..

miriamkelemanova
20. feb 2019

Ahojte dievčatá dnes je mesiac od opku mám dole 14 kg cítim sa súper.

anickaps
20. feb 2019

@miriamkelemanova Gratulujem a úprimne závidím...ja mám termín v BB 3.5.2019 a veľmi by som už chcela mať po tom🙂

katika125
20. feb 2019

@miriamkelemanova ahoj super. Ja som týždeň od opky. Som unavená, musím si zvyknúť aj na nižší cukor. Ale na všetko zabudnem keď skočím na váhu a ukazuje o 7 kg menej 😁. Ešte aby sa tá moja rana zahodila, lebo mi v nemocnici hnisala, preto som si tam polezat dlhšie.

miriamkelemanova
20. feb 2019

@katika125 tá únava časom prejde aj ja mám ešte také dni že som unavena

moni52
20. feb 2019

@verca39 asi nikto nepôjde v ten deň lebo sa takáto operácia v BA robí len jedna za deň. Aj ja som nastupovala v nedeľu, v pondelok ráno ma operovali a tá druhá po mne došla až v utorok a operovali ju v stredu. Keď môžeš, pýtaj si izbu s telkou a dávaj si pozor v sprche. Nie je to vymyslené pre nás "guľatých". Tam kde som bola ja, bolo madlo iba pri WC takže som sa ledva dostala zo sprchy. A neboj sa, stojí to za to! 😉

zuzlicek44
20. feb 2019

Žienky. Neskúšal ste niekto pred operáciou... (v bežnom živote) Proste jest dajme tomu týždeň tekutu stravu?? Myslím že by tiež nejaké kg ubudli....

iveta1970
20. feb 2019

anickaps ...pozerám že sme susedy potom môžme dať bližšie info.Kde Ti to budú robiť?..mne v Levoči.

iveta1970
20. feb 2019

@anickaps Len teraz som si všimla že BB 3.5. ....a kto ťa operuje?

iveta1970
20. feb 2019

@anickaps Ja som v BB rodila .Ležala som tam mesiac pred pôrodom.

dagmaraa
20. feb 2019

@berta555 pozrela som si dnes restart, pretoze mama zas apelovala ze to je zbytocna operacie, ze "aj ta v restarte bola na opku a zas strasne pribrala" tak som to nejak nechapala,...celkom to tam zahmlievalibola a dalsia vec, viem ze mate baby po opke problem vypit liter vody denne a ona vraj dva litre sladenej vody vypije...ako to teda je? Tiez som videla ako zjedla plny tanier zapekaneho karfiolu s paradajkami...je to vobec mozne? Ved ked zmensia zaludok, na 1 dl a moze sa natiahnut max 15% matematicky mi to nepride realne aby tolko mohla bez bolesti pojest...hmm?

verca39
21. feb 2019

@moni52 dakujem pekne za info..a personal je tam v pohode?

moni52
21. feb 2019

@verca39 hmmm 😉. V pohode, až na niektoré čo si myslia že zjedli všetku múdrosť sveta. Ale to je asi všade tak. Len sa nezabudni pýtať na všetko čo ťa zaujíma a povedať o všetkom čo cítiš. Vizít je tam neúrekom..... ale ti nikto nič nepovie, len sa opýtajú ako sa cítiš a keď odpovieš kladne, sestričku ani doktora neuvidíš do ďalšej vizity. Ja som za nimi posledné dni chodila aby mi odpojili infúziu. Keď ťa prinesú po opke na izbu a budú hovoriť aby si ich v prípade ťažkostí zavolala cez to tlačítko na privolávači, tak sa uisti či ti ho dali na vankúš alebo niekde blízko lebo majú tendenciu na to zabúdať a privolávač s obľubou nechávajú 1,5m nad posteľou 😨. Ja som tak pochodila tiež /povracala som všetko a ešte mi vynadali že som ich nezavolala, tak som sa inteligentne opýtala že "čím" keď mi to nechali tam hore!/ a moja suseda na vedľajšej posteli by pochodila tak isto, len som ich upozornila aby jej to nezabudli položiť na vankúš tak ako mne.

katika125
21. feb 2019

@miriamkelemanova no verím že prejde. Bola som včera lan u svojej lekárky a cukrovkara a prišla som domov akoby som orala

katika125
21. feb 2019

@dagmaraa žalúdok sa dokáže roztiahnuť. Keď bude pridávať k tej strave stále viac a viac je naspäť tam kde bola. Ak môj cukrovkara povedal že len aby som vydržala lebo ma pacientku ktorá to absolvovala aj pekne schudla, ale po roku je tam kde bola pred opkou

verca39
21. feb 2019

@moni52 dakujem za rady🙂 dam si nato pozor🙂ale velmi sa bojim..už nech to mam za sebou.a kolko si už po opke? a kolko sa podarilo schudnut?

moni52
21. feb 2019

@verca39 19.2. boli tri mesiace a mám dole 26,5kg

berta555
Autor odpoveď zmazal
jelly265
21. feb 2019

@katika125 tak to ti cukrovkar povedal riadnu blbosť, ja som sa doktora Kokoráka pýtala viac krát či sa dá žalúdok roztiahnut. Povedľa mi ze max 10 % čo pri 1,5dcl objeme ktorý nám nechali je minimum. Ja som 26 mesiacov po opke. Váhu si pekne držím plus mínus 1-2 kilá mi to max kolíše a stále neviem zjesť viac a ani vypiť viac ako 1,5 dcl. Stále jem ako kojenec. Takže nechápem ako si ho niekto takto roztiahne. Nepozerala som tú reláciu, podľa mňa je to blbosť ale vraveli tam že jej robili Sleeve resekciu? Lebo si to dosť mýlia s obručou ktorá sklzne a žalúdok sa zväčší späť.

jelly265
21. feb 2019

@katika125 teraz čítam že chybou lekára sa to dá ale to u doktora Kokoráka nehrozí. On je top. Čo sa bohužiaľ o BA nedá povedať. Poznám kočku ktorú tam operovali a som žasla že tam mali úplne iné postupy ako v BB keďže mňa operoval doktor Kokorák ešte tam. Som v kontakte s 13 kočkami ktoré operoval v BB doktor Kokorák alebo doktor Marko a ani jedna nevieme zjesť naraz viac.