icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

apaache
24. apr 2019

Inak krkolomné termíny na vyšetrenia ja čakám už mesiac asi aj vyše na gastro iba :-/Tak predpokladám tak o pol roka si pôjdem len po termín opky .:(

bobalubika64
25. apr 2019

@dzenys ja so bola na prvej konzultácii v BB a v auguste som si šla po termín ale doktor odchádzal v septembri do Levoče a tak som po termín šla do Levoče v decembri.

dadulka45
26. apr 2019

@dzenys nie v Nových Zamkoch

brestri45
26. apr 2019

Pozdravujem vás tu všetkých. Som muž, som po opke v bb 8 dni. Mám dole 8 kíl. Uz druhý den to váha stojí. Od opky mal raz stolicu. Vsetko by bolo v poriadku, ale mám veľký problém a som zúfalý. Stále som hladný

brestri45
26. apr 2019

Nájde sa tu niekto co mi poradí čo s tým hladom. Jem mixované polievky z bujonu biele nízkotučné jogurty, mixovanu presovanu zeleninu, 5x denne, pijem cistu vodu, kavu-meltu, čaj. Kde robím chybu? Či mne tie hormóny hladu obstrihali na nechali vo mne? Plačem😢

ilostmyname
26. apr 2019

@brestri45 ste hladny alebo "mate chut"? Pijete dost? Min 2 l. Spciatku je skor zacpa, ale vsetko zavisi od hydratacie a vyvazenej stravy. Z toho, co ste popisali nemate dostatocny prijem

brestri45
26. apr 2019

@ilostmyname zdravým vás, mám chuť na mäso, zahryznúť do chleba...vypijem liter-maximálne 1,5litra spomenutých tekutín za den. Pitie mi nejde to je pravda. Som zúfalý a manželka tiež. Vôbec nevieme čo a kolko jest, vsetko varíme a mixujeme. Konzultáciu som mal s dr. Kokorakom, medzičasom z bb odišiel, zaplatil som si doc. Marka. Videl som ho 15 sekúnd v oblečeného v civile na vizite polhodiny pred operáciou na druhý den rano 10 sekúnd tak isto. Bez jediného slova alebo aspoň pozdravu. Ostali mi otázniky v očiach či ma operoval vôbec on. Komplet chlad, pripadal som si ako keby som ho obťažoval, ze musel koli mne tam prísť. Spoliehal som sa, že po operácii dostanem nejaký jedalnicek alebo nutričný rozpis potravín na stravovanie doma. Nič, len akýsi okopírovaný papier z obsahom všeobecných vecí, ktoré sú opísané hŕba na nete. Chcel si “sleevku” spravili sme..dovi dopo. Áno, som upchatý, váha stojí, este však mozem byt rad, ze nemám nejaký zápal alebo bolesti. Ďakujem ze ste zareagovali, vážim si každú radu, pripomienku.

ilostmyname
26. apr 2019

@brestri45 skusim vam preposlat do IP. Nevazte sa kazdy den. Raz za tyzden. Vaha klesa po schodoch. Schudli ste viac nez by ste mali. Malo by to byt priemerne 10 kg na mesiac. Z akeho BMi ste sli?

moni52
26. apr 2019

@bobalubika64 ahoj. Tak ja mam o rok menej ako ty 😉 a som po opke 5 mesiacov. Ani mne dcéra neschvalovala operáciu ale vedela, že čo si ja raz vezmem do hlavy....tak so mnou prestala bojovať 🤣. Cítim sa konečne ako žena, nosím veci o ktorých som mohla len snívať. A rodina? Tak teraz mi dávajú za pravdu a sú radi že som sa nedala od hovoriť! Len smelo do toho, držím palce nech všetko dobre dopadne.

brestri45
26. apr 2019

@ilostmyname este raz ďakujem za vášu odozvu. Išiel som zo 40,3. Nohy ruky tenké, a tuk len od pŕs dole, boky a prevesené trojité brucho. Liečim sa tri roky na tlak a obvoďák ma uz strašil cukrovkou.

brestri45
26. apr 2019

@ilostmyname a áno, mate pravdu vážim sa každý den rano aj večer. Musím niekoho poprosit nej váhu schová. Ďakujem.

brestri45
26. apr 2019

@ilostmyname ďakujem mockrat za aspekty, prišlo to. Uz to ideme študovať. Pekny večer.

ilostmyname
26. apr 2019

@brestri45 👍

jelly265
27. apr 2019

@brestri45 na tu zápchu skúste púpavový čaj s citrónovou trávou. Je to žlto zelená krabička od klemberu. Mne nepomáhalo nič ani prehanadla. Všetko len na chvíľku. Bojovala som s tým vyše pol roka. Od kedy pijem ten čajík idem na stolicu každý deň a v pohode. Čo sa týka doktora Marka máte úplnú pravdu ako odborník operater je skvelý ale ako človek a jeho prístup k pacientovi je strašný. Mňa operoval doktor Kokorák ešte vBB a kamošku o deň neskôr doktor Marko a musím povedať že keby sme neboli spolu na izbe a všetko jej spolu so mnou nevysvetlil doktor Kokorák tak po nej doktor Marko ani neštekne. Hneď po hospitalizácii sa dala na kontroly preradiť k doktorovi Kokorákovi a boli sme na kontrole už aj v Levoči. Držím vám palce nech kilá rýchlo ubúdajú a nevážte sa každý deň, je to potom zle na psychiku 😉

brestri45
27. apr 2019

@jelly265 ďakujem Vám velmi pekne, určite ten čaj vyskúšam. Budúci štvrtok idem do bb na kontrolu, všetko im to tam poviem. Dr. Kokorák je tu za rohom, kedže som od Sp.Novej Vsi, ale vôbec som netušil, tu robí bariatriu. Myslel som ze prisiel robiť klasickú chirurgiu sem na východ lebo je rodák odtiaľ z Odorína, tak som v bb nechcel nikoho nového ako operatera len docenta. Keď vam ide niekto odrezať časť tela a ani na chvíľu vam nepozrie pár minút pred opkou do očí...nie už som bol na lehátku prikrytý pripravený, už sa nedalo ujsť. Este raz ďakujem, aj Vám nech sa dobre darí.

katarinahoppanova
27. apr 2019

@brestri45 Zdravim vas.Ja som pomaly mesiac od opky operovali ma tiez v BB,Ale mna Mudr Stiasny a ja si neviem vynachvalit ako lekara.Ja idem tiez na buduci tyzden na druhu kontrolu.Ak sa môzem spytat kolko ste po opke?Ked som mala tekutu stravu a kasovitu tiez som mala taketo chute ako vy zjedla,by som vsetko co som vydela,ale ono to casom prejde ako nahle prestupite na pevnejsiu stravu a sam sa budete divit,ze s akeho mnozstva dokazete vyzit.Premna osobne prvych 2,5 tyzdna boli najhorsie a teraz je to uz v pohode to,len musite tym najhorsim prejst.1.4.bude masiac od opky mam dolu 9,5kg ide to sice pomalsie,ale ja som vdacna za kazde kilo.

katarinahoppanova
27. apr 2019

Ked budete prechadzat na normalnu stavu uz vam tak nebude chutit to .len teraz,lebo ta kasovita strava je onicom ja som mala tiez uz s toho nervy vsetko si mixovat a jest to nebojte ono to prejde mam stym skusenost.

brestri45
27. apr 2019

@katarinahoppanova zdravím Vás, áno meno dr Stiasny sa tam skloňovalo najviac, no som nemal tu česť. Dnes som 10 dní po opke mám dole 9kg. Naozaj chcem tomu veriť ze tie chute prestanú. Prisiel som domov z nemocnice na veľkonočnú nedeľu a na stoloch bolo bohate dobrôt a ani ma nenapadlo nato pozrieť aj vonalo, vôbec som na to nemal chuť. Od utorka obeda to prišlo, jedol by som vsetko ako kedysi. Nie, ja vydržím a aj dodržiavam stravu, hoc moc o nej neviem len napodobnujeme dojčensku alebo co prečítame na nete,ale toto trvalo nedám. V každom prípade velmi ďakujem aj Vám za Vaše povzbudenie a nech Vám to lepšie padá

anickaps
27. apr 2019

Zdravím vás a prosím o odpoveď ak niekto máte túto skúsenosť. Bola som na predoperačnom vyšetrení a brali mi krv aj moč, zistili mi baktérie v moči a internistka mi predpísala a od včera beriem antibiotiká na 5 dní....ale v piatok mám operáciu.....mali ste s tým niekto skúsnosť???? Dúfam, že mi ju nepreložia....by ma piclo!!!

tiagospliter
27. apr 2019

@brestri45 dobrý deň, mňa operoval Marko a tiež mi nechal hlad a v očiach chlad 😂😂😂 nezúfajte a napíšte mi správu, keď niečo neviete,poradím rada

iveta1970
27. apr 2019

Chcem sa opýtať ,má niekto skúsenosť ako to je keď telo po operácii schudne a ostane previsnutá koža na bruchu.Či si to musím dať odstrániť na vlastné náklady, alebo niečo hradí aj poisťovňa.U mňa je to ešte dôsledok, že som porodila dvojičky a koža sa dosť natiahla.Teraz keď absolvujem opku ,,sleevku,, mám taký pocit, že to budem musieť absolvovať.

tiagospliter
27. apr 2019

@iveta1970 tým sa podľa mňa teraz vôbec netreba zaoberať, uvidíte koľko po sleevke schudnete a ako to bude vyzerať. Ja som dva roky od sleeve a dva a pol týždňa po abdomino plastike 😊

katarinahoppanova
27. apr 2019

@iveta1970 Neviem kde budete operovana.Ja som bola v BB a povedali mi,ze plastiku koze preplaca poistovna ja mam VsZp.Plasticka chirurgia je presne oproti kde ma operovali oproti OMICHE.No momentalne to chvala bohu nepotrebujem,lebo koza sa mi prispôsobuje telu.V kazdom pripade sa informujte,ale mne povedali takto ako vam pisem.

brestri45
27. apr 2019

@tiagospliter dobrý deň, ste uz dlhšie po opke? Ja som tu včera prisiel v zúfalosti aké sim nemehlo v stravovaní po sleevke. Dnes som kľudnejší hoc ten hlad a chute sú stále somnou. Dámam ktoré mi napísali som vdacny za každú skúsenosť a radu ktorú mi sem napísali. Budem povdacny aj za tu Vašu.

tiagospliter
27. apr 2019

@brestri45 ja som od opky hladná ako vlkolak. Dr. Kokorak, pretože s Markom nekomunikujem, povedal, že je to dobre, pretože sa aspoň nezabudnem najesť. Takže zásada je jesť pravidelne... U mňa to bolo každé dve hodiny. Ste v kasovitej fáze, čiže pre mňa základ bol vývar, ale isto nie bujón, ďalej detská výživa, ta mi síce nešla, lebo bola sladká, riedky puding, krupica kaša riedka - všetko čo pretečie cez vidlicku, ale úplne top bola zemiaková kaša s navrch na strúhaným ostiepkom. Mňam. Ďalšia zásada je pitie, min dva litre denne a poctivo. Čaj, voda s citrónom, mätou, medovkou. Kúpte si pol litrovu fľašu a proste 4x denne ju musíte dať. Hlad je niekedy prezleceny smad. Nejesť hneď po pití, a nepiť hneď po jedení. Min. pol hodka rozdiel. Ďalšia zásada pohyb, u vás prechádzky. Nejak tie červa treba rozpohybovat.Vazte sa ráno nalačno, naprázdno, isto nie večer, ideálne raz za týždeň, resp. každý tretí deň. Som od sleeve dva roky a mam dole 60 kg 😊

tiagospliter
27. apr 2019

@brestri45 ešte som zabudla na smoothie, tie ma v kasovitej zachraňovali najviac, zasýti, zaplní a ešte sú aj mega zdravé, keďže dostanete vitamíny, ktoré chýbajú

liviresekcia
27. apr 2019

@anickaps Bohužiaľ antibiotiká sa pred operáciou nesmú brať minimálne dva týždne. Ale neviem či záleží na tom aké antibiotiká beriete.

lubka72
27. apr 2019

@erikasadek no a keby si aj teraz jedla menej a zdravé veci, Pár lyžíc, do toho šport, nebolo by to jednoduchšie ako taký radikálny zákrok?

jelly265
27. apr 2019

@lubka72 otázka síce nebola položená mne ale odpoviem vám za nás všetkých ktorí sme opku absolvovali. Nie nebolo. A myslím že nikto z nás neľutuje, urobili sme veľa pre naše zdravie. Tým že sme sa zbavili desiatok kilogramov a vďaka opke sme boli donútení stravovať sa zdravo sme spravili pre seba to najlepšie. V Čechách aj v Rakúsku je to normálna liečba morbídnej obezity, ktorou sme všetci trpeli, to len u nás sme 100 rokov za opicami.

katika125
27. apr 2019

@brestri45 zdravím. Ja som po operácii 2,5 mesiaca. Mám dole 24 kg, ale priznám sa že hlad cítim aj ja. Je to hrozne. Zo začiatku som sa tým veľmi trápila. Pri skrkani som mala v žalúdku až bolesti. Postupne som si zvykla. Jem 3-4 x za deň. Je super že cítim sýtosť po pár sústach. Snažím sa vychutnávať všetko čo dávam do úst a jesť hlavne v kľude a vnímať žalúdok.
Prvé dva týždne som jedla vývar zmixovany so zeleninou, kašu, puding, presnidavku. A hlavne vývar čo môžete kedy kolvek. Potom ďalšie dva týždne som mohla kašovitu alebo na malé kúsky nakrájanú stravu. Urobila som si trebárs guľky z mletého mäsa s paradajkovou šťavou. Zemiakovú kašu a podobne. Z kúskami mäsa potom opatrne, treba veľa žuť. Nebojte sa. Najhoršie sú prvé 4. týždne, potom to už ide k lepšiemu. Pre mňa brutál prvé dva. Potom v pohode, až na ten hlad. Držím prsty nech sa darí. Inak na váhe stojím ráno a večer tak ako vy 😁. Neviem prestať 😉