Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Zdravim vas vospolok urcite sa o tom tu pisalo ale chcem sa spytat znam nasfupuje na sleev v pondelok a dnes dostala antibiotika lebo ma zly moc je to problem operaciu ma na buduci tyzden zoperuju ju?
@klaudia1351 asi by tam mala čím.skor zavolať al ju nevezmú nech ju s niekým prehodia
@klaudia1351 Ahoj ...to čo píšeš je aj môj problém, 2x zlé výsledky z moču, ale doktorka na internom mi predpísala v piatok antibiotiká, s tým, že v pondelok už budú dobré výsledky moču.....a tak aj bolo. Výsledky mám dobré už po 3 dňoch užívania antibiotík a v piatok idem na operáciu......tiež dúfam, že ma budú operovať. Doktorka ma ubezpečovala, že to nemá na operáciu vplyv.
@ivanka8287 ano
@macalc Ja mám termín 14.5. a nastupujem 13.5. v Levoči a ty kde
@brestri45 zdravím, ja za seba čo môžem poradiť je, že síce sa odporúča jesť 5x denne, ale ja som 2 roky skoro po opke a papam max každé 2h, niekedy aj každú hodinu. Ale samozrejme malé porcie a nie tučné veci, ideal zabudnuť na muku, sladke a sladené nápoje... Teraz, keď mam dole 53 kíl, tak už mam jedálniček pestrý, papám vlastne všetko, ale chudnem už pomaly, kilo za mesiac. Ale je pravda, že teraz vidím sama na sebe, že ideál by mi bolo 5xdenne sa naučiť papať a vtedy aj váha by ešte išla dole.... ale to nedám ☹ .
@berta555 ahoj ja si varím do práce do dvoch pollitrových fliaš a doma ešte vypijem dva poháre a fakt nedám na ten čaj dopustiť. Poradila som ho aj jednej pani keď sme sa rozprávali u lekára. Stretla som ju po týždni a problém so zápchou je fuč. Keď si predstavím že som sa pol roka trápila a nič nezabralo na dlhšie ako na týždeň.
@bobalubika64 Ja idem do BB buducu nedelu nastupujem a 13 teho mam opku
Ahojte, uvažujem nad operáciou, zatiaľ len brázdim internet druhý deň. Mám pár otázok: Preplatila vám to aj Dôvera? a máte niekto skúsenosti s otehotnením? Snažíme sa už vyše 7 rokov, isté obdobie aktívne, inokedy pasívne, teraz máme v pláne ísť 100% do toho o pár mesiacov (po ďalšej kontrole u gyn, možno už rovno aj do centra) tak teraz neviem, na koľko by sa to muselo oddialiť. A posledná otázka, operujú aj keď to nie je len z prejedania? Mám štítnu žlazu aj PCO, ale zároveň rozídené brušné svaly a už mám problém aj s bolesťami chrbta a kĺbov, preto by som to chcela riešiť. Naposledy som schudla na ako tak normálnu váhu (73kg) cca v 2010-2011, a potom mi brutálne vyšla váha nahor najprv ako tak postupne na pôvodnú (91kg) a potom behom 2-3 mesiacov na 120kg, v 2013 mi zistili štítnu. Odvtedy sa mi podarilo schudnúť len raz aj to len 10kg a keď si telo zvyklo na danú fyzickú aktivitu, tak sa to zastavilo a nabrala som na terajšiu váhu 130kg. Môžem cvičit, môžem dietovať, môžem neviem čo robiť, nič nepomáha. Mám obdobia, kedy by som zožrala celý svet, ale to sa stáva možno raz za 3 mesiace na pár dní, inokedy mi je aj 1 jogurt veľa, vždy sa to mení. Snažím sa nekupovať ani sladké a slané veci, zase tiež máme obdobia, kedy mám chuť na čokoládu, ale stačí ju nekúpiť a je vybavené 🙂 Solím málo, vyprážané máme tiež len zriedka, max 1 za mesiac, takže si naozaj nemyslím, že je to prežieraním. Skúšali sme aj Paleo diétu, manžel dal hneď dole 7 kg a neskôr až 14kg... ja som pribrala ešte 1kg... Som sa rozpísala, ale tak dúfam, že si to niekto prečíta, ďakujem
uabudla som dodat, ze mam 175cm, cize co sa BMI tyka, kriteria splnam
@katarinahoppanova dobrý deň... Prosím vás nejaké info skúsenosti po operácii ja som po OP 5 deň ďakujem za každú odpoveď

@baculka1 ahoj. Ja užívam céčko 1000 s postupným uvoľňovaním, multivitamin s prídavkom minerálnych látok, selén a kolagén. Vlasy mi padajú, koža visí a tvár mám vraskavu aj tak. Ale zas, mam 53 tak to pripisujem tomu😉