icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

jezulienka
6. máj 2019

@eliz188 prosím vás čo ste jedli pila ďakujem

dzenys
6. máj 2019

@jelly265 ďakujem veľmi pekne

dzenys
6. máj 2019

@jezulienka ahoj a ako sa cítiš kde si bola operovana? Mňa to ešte len čaká .

anickaps
6. máj 2019

@moni52 Ahoj Monika posielam link na ten čaj aj ja si ho idem objednať. https://www.mojalekaren.sk/klember-caj-pupava-c...

anickaps
6. máj 2019

@jezulienka Ahoj Aj ja som po OP 5 deň. Operovalai na v BB Mudr, Štiastny v piatok ráno, sobota bola trošku zlá, ale v nedeľu som už behala ako srnka a dnes som už doma.

jezulienka
6. máj 2019

@dzenys bola som operovana v bb doktor šťastný včera som prišla domov

jezulienka
6. máj 2019

@anickaps tak to sme tam boli spolu??? Mňa operovali v štvrtok a včera som išla domov

bayuska
6. máj 2019

no ja som objednaná 17. na konzultáciu, tak som zvedavá čo povedia :-/ hlavne kvôli štítnej. Máte niektorá hypothyreózu a zoperovali vás?

moni52
6. máj 2019

@anickaps ďakujem

katika125
6. máj 2019

@bayuska mne nikto nepovedal že otehotnieť nemôžem a mám info že otehotneli aj dva mesiace po opke a všetko je v poriadku. Ak sa rozhodnete myslím že nebudete ľutovať. Ja som po opke takmer 3 mesiace. Dole mám 26kg. Je to úžasný pocit. Všíma si to aj okolie a to je pohladenie na dušu keď hovoria ako to je vidieť 😊

katika125
6. máj 2019

@bayuska štítnu žľazu mám aj ja. Lieky beriem v takej dávke že lekár povedal že to ani nepočul.

novaaaa
7. máj 2019

@katika125 nejde o to ze nemozem 🙂 jasne to ti nikto nezakaze ,ale uz ked sme sa na to dali tak v nasom zaujme je aby sme schudli co najviac ,preto neodporucaju .tehotenstvom sa to spomaluje kedze musis jest viac krat za den ,aby si mala dost vyzivy ty aj dieta. a boli obe v poriadku po vyzivovej stranke .ja len tolko 🙂 tak to bolo vysvetlene mne .

zuzlicek44
7. máj 2019

Ahojte ja mám info že ten prvý rok sa neodporúča (neodporuca) a potom už tehotenstvo zákrokom nieje limitované 😊

anickaps
7. máj 2019

@jezulienka ....ale nevideli sme sa, ja som bola v poslednej izbe na chodbe sama, viem, že vedľa mňa bol jeden pán a viac nič.....Dnes som si rozmixovala 1/2 babána, 1/2 jablčka a kúsok mrkvy s citronom .😉

moni52
7. máj 2019

@anickaps tak ja som ho dnes našla v kauflande. Majú ho v akcii tak som kúpila aj do zásoby. Dúfam že pomôže 😀

berta555
Autor odpoveď zmazal
bayuska
8. máj 2019

@katika125 fiha, ja momentalne beriem 150mg denne, uz som bola stabilna ale posledny rok mozno aj dlhsie sa to zas zhorsuje :-/ ako pokial mi povedia, ze ma zoperuju, tak asi idem do toho, lebo uz fakt neviem co robit, keby slo leno vyzor, tak to este prezijem, manzel ma ma rad taku aka som, aj on je macko, ale vadia mi tie pridruzene problemy okolo toho, uz ked idem so sestrou niekam, tak sa vzdy pytam, ci mozem vsstupit/pouzit napr kolotoc, tobogan atd... a myslim, ze je lepsie to podstupit este pred dietatom, uz ked sme cakali 8 rokov tak ten rok sa uz pocka... uvidime, ked nic ine, aspon usetrime na strave :D

saska1111
8. máj 2019

Ahojte baby uz mam len paru vysetreni a idem aj ja chcem sa spitat bola tu nejaka v kosiciach _saca na tu operaciu koljo trva ako dlho operacia ja mam strachto asi kazdy ale uz nevladzem chodit animam uz 145,kg aby som to uz mal za sebou

jezulienka
8. máj 2019

@anickaps aha tak preto ale boli sme naraz 🙂

bayuska
8. máj 2019

@saska1111 ja idem ešte len na konzultáciu, ale ak mi to povolia, tak tiež pôjdem do šace, takže sa pripájam na info 🙂

moni52
8. máj 2019

@berta555 áno, je naozaj chutný. Ja som mala sypaný zvlášť citrónovú trávu a zvlášť koreň púpavy. Varila som ich spolu.... no to mi nechutilo 😨

anickaps
8. máj 2019

@moni52...... a tesne po operácii ste to ako mali zo stolicou?

macalc
8. máj 2019

Ahojte baby tak ja už v nedeľu nastupujem na opku do Bb v pondelok ma operuju nema niekto nahodou termin buduci tyžden??,

berta555
Autor odpoveď zmazal
katika125
9. máj 2019

@bayuska mne osobne to odporučila endokrinologicka. Takže tam problém nebude. Iba ak je obezita spôsobená iným endokrinologickym dôvodom. To robia pred operáciou rôzne vyšetrenia z krvy. My sa o bábo pokúšame 12 rokov, tak verím že operácia pomôže aj na to aby sme sa konečne tešili aj vlastnému bábätku. Mne naozaj nikto nič nehovoril o tehotenstve že rok nie.

katika125
9. máj 2019

@novaaaa je v poriadku aj to maličké. A čo si píšem aj inde so ženami po operácii mnohé zostali tehotné skôr a nie až po roku a všetci su ok. A papať viac nemusíš. Už dávno neplatí že máš jesť za dvoch keď si tehu. Aj moja teta počas celého tehotenstva chudla a bratranec je už takmer dospelý a nič my nechýba. Ja som takéto veci počula len tuná od žien ale od lekára nie. Myslím že každá musíme vedieť na čo sa naše telo cíti. 😉

anickaps
Autor odpoveď zmazal
katika125
9. máj 2019

@saska1111 držím prsty. Ja som išla z podobnej váhy 146. Nevládala som, stále by som iba spala, kĺby ma boleli. No des. Som šťastná že som opku podstúpila. Dnešným dňom 119, energie mám na rozdávanie. Tlak v norme, cukor no som bez pichania a mám iba tabletky ráno. Manžel ako nesúhlasil s opkou teraz sa teší so mnou.

bayuska
9. máj 2019

@katika125 držím palce 🙂 ja to tiež tak beriem, že to môže vo veľkej miere pomôcť, aj keď viem, že aj plnšie baby normálne počali a donosili, ale tak evidentne je to problém. A tiež to bude potom fajn, že budeme stíhať a vládať s tými našimi špuntami 🙂

saska1111
9. máj 2019

@katika125 je tak to sa tesim s vas uz aby som mala za sebou velmi chcem schudnut abz som vladala chodit lebo fakt tie klby hrozne bolia nic nepomaha a kolko dni ste tam bola po operacii a ako dlho ste uz po operacii ze vam sla dolu vaha som rada ze ste ma povzbudili 🙂