Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@monickos ja viem ja sa len obavam ze ak by nieco nasli tak mam po operacii. Termin mam. 10.11 v levoči
@lenkaisabel ahoj aj ja som bola v Ľubochni 4dni,da sa to tam vydržať, mala som zvýšený Aldosteron ale tam sa to nepotvrdilo a 26.8mam termín v levoci🙈
Čaute dámy, páni,
15.1.2019 som absolvovala operáciu so 167kg, dnes som bola na kontrole po pol roku. Som na váhe 128,5kg. Proste 39kg, či je to málo alebo veľa, to neviem, dlho som to tu nečítala. Ďalšia kontrola bude 16.1.2020, dovtedy je cieľ 95kg.
Odporúčam Vám 3 najlepších kamarátov: polievky, voda, šport.
Nájdite si niečo čo Vás bude baviť. Po 12 rokoch som sa vrátila k tenisu 3x týždenne, pomedzi to plávanie, rýchla chôdza a budúci rok v septembri chcem absolvovať Ženský beh v Bratislave. Môžeme dať pokojne spoločnú výzvu a tam sa stretnúť. 🙂)))
K vode odporúčam určite buď pripomienkovač do mobilu, rôzne smarthodinky (merajú vám aj kroky), alebo za 30€ v alze kúpite fľašu, ktorá sa vám sama bude pripomínať, aby ste pili. Dostaňte sa aspoň na 2 litre. Hoci mne to trvalo pol roka dostať sa na taký objem, pretože piť sa môže len v malých množstvách 🙂) ale ide to, chce to len zvyk.
Operovali ma v Bystrici, nedám na ňu dopustiť, aj teraz s kontrolami, ale celkovo ten prístup, starostlivosť, väčšina ľudí má z nemocníc strach, zlé spomienky a podobne. Ak ste bojkovia ako ja, určite Bystrica prístupom vás minimálne upokoja a poskytnú vám všetko čo potrebujete. A ešte som mala aj toľké šťastie, že tam vzniklo priateľstvo s kolegyňou na izbe, s ktorou sme doteraz v kontakte a ju operovali v marci, takže sme si podporou.
Ak budete potrebovať nejakú pomoc, pokojne mi napíšte, posnažím sa sem občas ísť.
@sallke ja so.mala prvy raz extremne nizky bazalny kortizol a plestila na mna oci ze to neni mozne ze by som musela byt vychudnuta a po druhy raz velmi jemne zvyseny mocovy kortizol zato tam musim ist prekontrolovat no potom sama povedala ze to je asi len poplach. No nvm co sa deje ale dnes ma odstavila noha prava z nicoho nic ma sialene rozbolela pravá päta,priehlavok a achilovka ani na nohu nestupim lame ma cela noha az k bedrovemu klbu. Akurat idem na pohotovost držte päste
@lenkaisabel aj ja som mala 2krat zle výsledky Aldosteron a tam bolo všetko ok, takzevtiez plány poplach našťastie. Fúú tak to držím prsty 🙏
Baby v októbri op a akurát som nejaká chorlava😒😒😕😕😕 vadí to?
@zuzlicek44 do októbra budeš ôk, nemôžeš byt chorá 3tyzdne pred op.
@sallke na predoperacnom sa pýtajú či som bola.chora?
Nejde sa ma pustit to hrdlo už som zúfalá a toho 😲😨😲😧😩😨
@zuzlicek44 áno pýtajú, hlavne dýchacie cesty ich zaujímajú.
@sallke ach mňa poraziiiiiiii...ako sa rýchlo vyliečiť,poraďte 🤧😷😷🤧
@zuzlicek44 chod za doktorkou a popros ju nech ti urobi vyter z hrdla. A podla vysledku nasadi lieky. Povedz jej ze ta caka vazna operacia a musis byt fit.
@zuzlicek44 vieš čo, skús kloktať striedavo soľou a bylinkami na hrdlo a nasaď megacéčko.
@zuzlicek44 inhalator, spreje do hrdla, cmulacie cukríky a čaje
ahojte. Ja som mala ist 27.8 v utorok na operaciu,a le bohuzial zle predoperacne výsledky vysoke leukocity v moči :( mali ste s tym niektorá skúsenost ???
@ozzynka2332 aj ja som mala trosku zvýšené, ale všetko ostatné ok a prešla som aj pred operačným aj anesteziologickym, tebe neodporuculi koli tomu operáciu?
@sallke no ja som mala tie leukocity aj crp vyssie :( a ze to nebudeme riskovat radsej ... tak som teraz zvedavá kedy dalsi termin .
@ozzynka2332 aj ja som mala crp vysie trochu a po pár dňoch mi na kontrolnom odberné kleslo, ale nebolo mi apsolutne nič. Ani nebolo
@zuzlicek44 hlavne kloktaj morskú soľ, nie obyčajnú kuchynskú. A ak tak olejovo - soľný obklad na hrdlo z vonku.
@ozzynka2332 Ahoj ja som mala tiež 7 dni pred operáciou zlé výsledky moču, internistka mi nasadila antibiotiká a po 3 dňoch už boli OK výsledky z moču.... informovala som o tom anesteziologičku aj chirurga a všetko bolo OK
Tak ja som už v Levoči, zajtra ráno idem nato držte palce
@sallke drziiiiim 😘

@berta555 tak to si málo schudla, ja čítam na Fb, čo píšu po operácii tak majú oveľa viac, ale samozrejme je to individuálne...