icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

iveta1970
23. okt 2019

Asi o päť dní...už neviem presne.Potom každý 3 deň a dosť často zápcha ...zaberajú glycerínové čípky a šaratica po lyžiciach.

namiti77
23. okt 2019

@iveta1970 na fb dievcata doporucovali caj z f.Klember - Pupava a citronova trava. Vraj je to dobre na vyprazdnovanie.

iveta1970
24. okt 2019

Ak by niekto potreboval ....čo jesť od začiatku : Ja som začínala vývarom , striedala som každé 3 dni iný.Potom zakysanku,sem tam trochu smotany,lučinu,bryndzu a často biely jogurt,detskú výživu.Kúpila som si instantné kaše jahlovú, kukuričnu. v Bio predajni..jedla som ich zaliate horúcim mliekom..a posypané škoricou.aj som nimi zahusťovala aj vývar ,chutí to ako mrvenica.Potom som začala zeleninové polievky....s mrkvou,petrž.koreňové zeleniny a červenú šošovicu tá nenafukuje a varí sa len desať minút.Ešte mrkvovú šťavu, rôzne čaje.Asi po troch týždňoch som si dala talianske rizoto s maslom....nebíčko v papuľke...Na raňajky často robievam pre seba aj pre rodinu pomazánku...zaklad biely jogurt,lyžica horčice , dva vajíčka na tvrdo , cibuľa alebo cesnak,struhaný alebo mäkký syr za lyžicu kopcom . nikedy šunku 10dkg,dve paradajky,niekedy udený tofu syr trochu,soľ, niekedy lyžicu kečupu,kurkuma,petrž.vňať,oregano,korenie.Zmixovať alebo nadrobno nakrájať.Obmieňam to podľa toho čo mám v chladničke...dobrú chuť...

darinija
24. okt 2019

@iveta1970 ahoj, od ktorého týždňa si začala takto jesť, hneď po prepusteni ešte vývar a potom to ostatne? Vďaka... Ešte otázočka dievčata koľko ste cikali po opke. Prijali ste cca 1300 ml vody + 2x vývar a koľko ste vycikali, merali vám to?

iveta1970
24. okt 2019

Cikanie v Levoči nemerali, ale cikala som v poriadku tak ako bežne...v deň operácie do misy a potom som už chodila normálne na vecko.Hneď ako som prišla domov vývar, kaša,čaj ,voda....a asi po 3 dňoch som začala skúšať tie ostatne veci o ktorých som písala.

alexkika
25. okt 2019

No kočky tak štvrtý termín operácie na 27.1.2020 😁 hádam sa ho dožijem a už sa nezmení je presne rok a jedenásť dní po prvom termíne 😂😂😂 Je tu niekto kto ide 26.1. do Levoče?

alexkika
25. okt 2019

@lucusik33 ahoj tak ak sa nič nezmení, budeme sa v Levoči míňať 😉

lucusik33
26. okt 2019

@alexkika tak nastup mam aj ja 27.1.len op mam 28.1.

alexkika
27. okt 2019

@lucusik33 tak ti ako sa povie zohrejem miestečko 😉

lenkaisabel
28. okt 2019

Ja nastupujem 17.11 a operuju ma 18.11 ale baby priznávam čím bližšie je termín tým viac sa bojím aby sa niečo nepos... A vyšlo mi to. Už mám fakt dosť tých bolestí žalúdka

gabikato
28. okt 2019

Prosim vas ako a kolko trva prva kolzuntacia? To je iba rozhovor, či? Ďakujem

dadulka45
29. okt 2019

@gabikato áno doktor ti vysvetlí o aku operaciu ide a posúdi či si vhodna na operaciu.

nataliaqwert
29. okt 2019

Caute baby. Predoperacnymi vysetreniami ste presli v pohode ? Ci je beznejsie , ze sa termin kvoli niecomu posuva?

bambulka9999
30. okt 2019

@gabikato
V TT sa plati 570 Eur. Nedavaju ti vobec na vyber. V tej cene mas nadstandartnu izbu a vyber operatera. To ti ale na zaciatku nepovedia. Povedia ti ze tam mas iba spoluucast.

gabikato
30. okt 2019

@bambulka9999 už som objednana do BB....

bambulka9999
30. okt 2019

@gabikato
Tam robili kamošku a je nadmieru spokojná. Od prístupu lekárov až po všetko.

iveta1970
30. okt 2019

@namiti77 Mám ten čaj doma ...mne to nezaberá.

ozzynka2332
31. okt 2019

Ahojte vraj Union nechce operáciu preplácať. Stretli ste sa už s tým ?

iveta1970
31. okt 2019

@ozzynka2332 Už tu na niektorej strane o tom žienky písali.Všeobecná prepláca, dôvera nie na všetkých pracoviskách iba tam kde majú s ňou zmluvu a union asi neprepláca.Niektoré žienky museli meniť poisťovňu kvôli operácii.

dadulka45
1. nov 2019

@ozzynka2332 mam dojem že Trnave je problem s Unionom

ozzynka2332
1. nov 2019

@dadulka45 a zdá sa, že už aj v Levoci s tym maju problem :(

moni52
2. nov 2019

@iveta1970 skús Panenský čaj forte v kapsuliach, ten mne zabral. Keď si ho ešte nikdy nebrala tak opatrne. Dávaj si ho iba ráno asi týždeň, keby nezabralo tak aj večer pred posledným jedlom.

iveta1970
2. nov 2019

@moni52 A kde to dostať...to som ešte nepočula.

drobnicka
2. nov 2019

Ahojte, vidím že fórum bolo založené už dávno, ale našla som ho až teraz.mam otazku či tie, ktoré ste absolvovali operáciu ste mali BMI nad 40 (35 s pridruzenumi ochoreniami) alebo ste si ju hradili sami? Ďakujem za odpoved

moni52
2. nov 2019

@iveta1970 v lekárni

jazminn
2. nov 2019

@drobnicka sami? 5tis.eur?

darinija
3. nov 2019

Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, koľko kg ste schudli za prvé 2-3 týždne po operácii. Ďakujem...

darinija
3. nov 2019

@namiti77 ja som vypila 3 actimely za deň a na druhý deň som išla v pohode😀...

iveta1970
3. nov 2019

@drobnicka Pokiaľ splňaš podmienky teda 40BMI alebo 35 s prid.chorobami tak to všeobecná , a v niektorých nemocniciach aj dôvera prepláca.Je tam ešte podmienka pred operáciou absolvuješ 2 konzultácie na ktoré donesieš približne po 6 vyšetrení či tvoje telo je schopné operáciu zvládnuť a po operácii jesť málo a často a zdravo.Vyšetrenia sa týkajú napr.sono brucha alebo vyšetrenie moču a podobné.

iveta1970
3. nov 2019

@darinija Zo začiatku to ide rýchlo...za 2,3 týždne 8 až 10 kg ...potom sa to spomalí na 1,5 a 2 kg na týždeň.