Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Ak by niekto potreboval ....čo jesť od začiatku : Ja som začínala vývarom , striedala som každé 3 dni iný.Potom zakysanku,sem tam trochu smotany,lučinu,bryndzu a často biely jogurt,detskú výživu.Kúpila som si instantné kaše jahlovú, kukuričnu. v Bio predajni..jedla som ich zaliate horúcim mliekom..a posypané škoricou.aj som nimi zahusťovala aj vývar ,chutí to ako mrvenica.Potom som začala zeleninové polievky....s mrkvou,petrž.koreňové zeleniny a červenú šošovicu tá nenafukuje a varí sa len desať minút.Ešte mrkvovú šťavu, rôzne čaje.Asi po troch týždňoch som si dala talianske rizoto s maslom....nebíčko v papuľke...Na raňajky často robievam pre seba aj pre rodinu pomazánku...zaklad biely jogurt,lyžica horčice , dva vajíčka na tvrdo , cibuľa alebo cesnak,struhaný alebo mäkký syr za lyžicu kopcom . nikedy šunku 10dkg,dve paradajky,niekedy udený tofu syr trochu,soľ, niekedy lyžicu kečupu,kurkuma,petrž.vňať,oregano,korenie.Zmixovať alebo nadrobno nakrájať.Obmieňam to podľa toho čo mám v chladničke...dobrú chuť...
Cikanie v Levoči nemerali, ale cikala som v poriadku tak ako bežne...v deň operácie do misy a potom som už chodila normálne na vecko.Hneď ako som prišla domov vývar, kaša,čaj ,voda....a asi po 3 dňoch som začala skúšať tie ostatne veci o ktorých som písala.
No kočky tak štvrtý termín operácie na 27.1.2020 😁 hádam sa ho dožijem a už sa nezmení je presne rok a jedenásť dní po prvom termíne 😂😂😂 Je tu niekto kto ide 26.1. do Levoče?
Ja nastupujem 17.11 a operuju ma 18.11 ale baby priznávam čím bližšie je termín tým viac sa bojím aby sa niečo nepos... A vyšlo mi to. Už mám fakt dosť tých bolestí žalúdka
Prosim vas ako a kolko trva prva kolzuntacia? To je iba rozhovor, či? Ďakujem
Caute baby. Predoperacnymi vysetreniami ste presli v pohode ? Ci je beznejsie , ze sa termin kvoli niecomu posuva?
@gabikato
V TT sa plati 570 Eur. Nedavaju ti vobec na vyber. V tej cene mas nadstandartnu izbu a vyber operatera. To ti ale na zaciatku nepovedia. Povedia ti ze tam mas iba spoluucast.
@bambulka9999 už som objednana do BB....
@gabikato
Tam robili kamošku a je nadmieru spokojná. Od prístupu lekárov až po všetko.
Ahojte vraj Union nechce operáciu preplácať. Stretli ste sa už s tým ?
@ozzynka2332 Už tu na niektorej strane o tom žienky písali.Všeobecná prepláca, dôvera nie na všetkých pracoviskách iba tam kde majú s ňou zmluvu a union asi neprepláca.Niektoré žienky museli meniť poisťovňu kvôli operácii.
@ozzynka2332 mam dojem že Trnave je problem s Unionom
@dadulka45 a zdá sa, že už aj v Levoci s tym maju problem :(
Ahojte, vidím že fórum bolo založené už dávno, ale našla som ho až teraz.mam otazku či tie, ktoré ste absolvovali operáciu ste mali BMI nad 40 (35 s pridruzenumi ochoreniami) alebo ste si ju hradili sami? Ďakujem za odpoved
Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, koľko kg ste schudli za prvé 2-3 týždne po operácii. Ďakujem...
@drobnicka Pokiaľ splňaš podmienky teda 40BMI alebo 35 s prid.chorobami tak to všeobecná , a v niektorých nemocniciach aj dôvera prepláca.Je tam ešte podmienka pred operáciou absolvuješ 2 konzultácie na ktoré donesieš približne po 6 vyšetrení či tvoje telo je schopné operáciu zvládnuť a po operácii jesť málo a často a zdravo.Vyšetrenia sa týkajú napr.sono brucha alebo vyšetrenie moču a podobné.

Asi o päť dní...už neviem presne.Potom každý 3 deň a dosť často zápcha ...zaberajú glycerínové čípky a šaratica po lyžiciach.