icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

72meredit
6. júl 2020

@edytam Mozem sa spytat co sa deje u psychologicky? Nie je to nic strasne? Diiik.

michaela1421
6. júl 2020

@edytam ďakujem krásne 🙂

edytam
25. júl 2020

@72meredit nic strasne, testy, otazky atd.

72meredit
27. júl 2020

@edytam dakujeeem.

yvanielka
Autor odpoveď zmazal
edytam
7. aug 2020

Dobrý deň, vie niekto, či existuje na Facebooku skupinka pre ľudí po operácii sleeve ?

gabikato
7. aug 2020

@edytam ano je..... Život po resekcii žalúdka alebo ako schudnúť pomocou operácie

edytam
8. aug 2020

@gabikato dakujem

martinaskubak
4. okt 2020

@patulka88 môžem sa opýtať ake máš problémy?

pynty
6. okt 2020

@nelibaba pekný deň...môžem poprosiť aj ja foto???ďakujem

pynty
6. okt 2020

@martinaskubak pekný večer...môžem poprosiť foto do správy už ich tu nevidím...chystám sa ba zákrok tak som zvedavá ďakujem....

martinaskubak
6. okt 2020

@pynty ahoj myslíš premeny? Tak dávam ich sem 😁

martinaskubak
6. okt 2020
martinaskubak
6. okt 2020

@pynty ta predtým je po 1.5 roku od opky, táto je aktuálna 2.5 roka od opky

pynty
7. okt 2020

@martinaskubak super....klobúk dole...bolo to ťažké???

pynty
7. okt 2020

@pynty mňa znervozňuje skôr to že teraz si vybavujem vyšetrenia pred operáciou a každý lekár ma len odhovára....že prečo ti chcem absolvovať???

martinaskubak
7. okt 2020

@pynty prvý rok je o tom, že si to musíš v hlave upratať. A dodržiavať všetky zásady. Pre mňa to ťažké nebolo pretože som sa na tu operáciu strašne tešila. Rok pred operáciou som si všetko študovala. Tu na koniku som všetky príspevky prečítala. Tak som vedela do coho idem. Vedela som aj ze sú negatíva, je to vždy zásah do tela ale bola som odhodlaná zmeniť komplet svoj život. Operácia sama o sebe prebehla v pohode. Aj hojenie prechádzalo výborne. Dodržiavala som stravovací plán. Veľká výhoda bola, že som v nemocnici spoznala super ženy a celú dobu sme sa podporovali. Na operácii som bola v Trnave. Všetky predoperacne vyšetrenia som absolvovala tam. Nikto ma neodhovaral. Aj keď vo svojom okolí som sa stretla s negatívnymi poznámkami. Ale zapamätaj si jedno. Chudý človek to nikdy nepochopí. Dnes viem, že to bolo moje najlepšie rozhodnutie. 🙂

pynty
7. okt 2020

@martinaskubak ďakujem pekne máš 100% pravdu....

natalienka12
8. okt 2020

@martinaskubak krasa!!!! Prosim ta ako si tak krasne schudla v lytkach? Ja som schudla zatial 40 kg a lytka mam stale strasne hrube, nohavice mi padaju na stehnach a zadku a lytka mam stale tesne. Chcem este chudnut dalej ale aj tak, ten pokrok na lytkach je maly. Idem uz na konzultaciu kvoli liposukcii ale tiez od toho necakam zazraky.

martinaskubak
8. okt 2020

@natalienka12 lýtka som vždy mala ku svojej postave chudé. Myslím, že to je aj genetika. Moje baby majú zase lýtka pevné. Tiež ich nemajú po mne. 😁
Ale ak tam máš ešte tuk tak ti to možno ešte schudne. Musela by som vidieť aj tvoj kotnik aby som ti vedela poradiť, či to ešte pôjde dole. Lebo ak je štíhly kotnik je veľký predpoklad aj na štíhle lýtka 🙂

matstefrep
15. okt 2020

@alicenka92 Ahoj prosím zohnala si za ten čas už to číslo ? 🙂

bam11
4. dec 2020

Ahojte, otehotneli ste niektorá krátko po op?

drobec1020
27. dec 2020

@1978martina ahoj to by aj mna zaujimalo co papas.

1978martina
27. dec 2020

@drobec1020 ahoj,ja som už 10 mesiacov po oerácii a mám dole 45 kíl.Jem prakticky všetko.V malinkých porciách.Nejedávam mastné.Teraz som zhrešila a dala som si vyprážaný rezeň,ale len čisté mäso,chvalabohu mi to nerobilo problém.Lekár mi tiež hovoril,že nemám vynechávať skoro nič,len keby mi to nerobilo dobre.V prvých mesiacov som tak dietovala.A nepijem nič sladké,kola a pod.Hlavne dobre rozžuvaž a pol hoďku pred a po jedle nič nepiť.Jem posledné jedlo tri hoďky pre spaním a veľa piť aspoň 2 l denne.No mne sa to nejako od začiatku nedarí.Keď mi telo nežiada,tak vynechám.

drobec1020
27. dec 2020

@1978martina tak ja mam na porciu 70 g,a pitie tiež nedam 2 litre ako myslel som ze to je pohodička ale teraz ma chyta niekedy paika ci som si to nepokazil a hlavne strava dávam pozor ale obcas sa seknem ale len v zlozeny

drobec1020
27. dec 2020

@1978martina inak vedcinou jem detske príkrmi

1978martina
27. dec 2020

@drobec1020 no zprvu som aj ja jedla kašovité,dosť mi to liezlo hore krkom,už som sa tešila na tuhú stravu.Ja si stravu nevážim,viem to už od oka,približne a ke%d je to viac,tak jednoducho nezjem.Zo začiatku sa mi stalo,že som párkrát prešvyhla,predsa na takéto malinké porcie som nebola zvyknutá a išlo to von.Na polievku mám naberačku akurát 150 ml.Dávam si však menej.Ale dobre rozžuvať je na prvom mieste,aspoň u mňa.Stane sa,že sa pozabudnem a potom ťažoba,akoby som pohltala kamene.

michaela1421
10. jan 2021

Ahojte, prosím bol niekto teraz v tejto dobe na prvej konzultácii v TT? Mne kvôli corone zrušili termín v októbri, ďalší mám začiatkom februára a obávam sa, že sa situácia zopakuje, čomu aj rozumiem vzhľadom na okolnosti, no neviem, či si nemám rovno rezervovať ďalší termín, pre istotu, aby som zas necekala 3 mesiace 🙂

strikyhaky
Autor odpoveď zmazal
moni52
9. mar 2021

@strikyhaky V Bratislave to robí iba doktor Vician, ordinuje každý piatok ale vo štvrtok tam treba zavolať na číslo 0259542467 sestričke a tá upresni či doktor bude ordinovat.