icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

lauritania
26. jan 2014

@suseskus ano , škoda ... odo mna to nezaleži ... preto funguje bandingforum . tam sme všetky začali a zoznamili sa , až nakoniec založili skupinu aj na fcb ..

suseskus
26. jan 2014

@lauritania len tam mi to pride dost neprehladne a navyse tam nikoho nepoznam tak tam neprispievam

lauritania
26. jan 2014

@suseskus aj mne sa zo začiatku zdalo že je to neprehladne , ale časom sa naučiš a zvykneš si na to . najdeš tam odpovede na uplne všetko . ja som tam nazbierala všetky informacie . najprv som tam občumovala rok , hltala všetky informacie a až pred prvou konzultaciou som sa tam predstavila a našla som si vela kamaratok . treba len hladať a čitať , tým sa zorientuješ ;)

adulienka26
29. jan 2014

kočenky pošlite mi na mail nejakú fotku ako ste schudli po tejto operácii....dakujem

adulienka26@azet.sk

adulienka26
29. jan 2014

@suseskus
ahoj a ty máš aké BMI...predpokladám, že ja tiež budem mať operáciu približne ako ty

anula
30. jan 2014

Dakujem vam za odpovede.
Predoperacne kurzy su dolezite, ako aj vyber vhodnej operacie. Napr Sleeve je absolutne nevhodna u pacientov, ktori maju hiatalnu herniu a/alebo reflux, ktory tato operacia moze iba zhorsit.
Su aj pacienti ktori si nemozu na svoj novy obraz zvyknut, ini mozu mat po operacii dumping, ktory mi pripomina pooperacne priznaky opisane tu na tomto fore.
Akakolvek operacia vykonana, je to len "pomocka" na schudnutie a nie carovna palicka, ak pacient nema sebadisciplinu a dostatocnu fyzicku aktivitu, vaha zacne po 2 rokoch stupat.

lauritania
31. jan 2014

@adulienka26 na tejto stranke najdeš fotky z českeho fora - češiek po bariatr.operáciach , su tam albumy aj bez hesiel . Napriklad : bez hesla , po sklizni /tam mam aj ja foto , no nie najaktualnejšie / mam tam aj ja album pod zaheslovanými , heslo na vyžiadanie dám , ak sa dostanete na tu stranku ... http://www.nevicky.cz/rajcatova-plantaz/

lauritania
31. jan 2014

@anula presne ako píšeš ! ale napriklad čo sa týka refluxu a hiatovej hernie - s tým nie je už problém , lebo dnes doktori pri resekcii odoperuju aj herniu pri jednej operacii. Napriklad ja som pred opkou nemala žiadne problemy , ani len palenie zahy .. a pri vyšetreni pred opkou mi našli známky hiatovej hernie , ale doktor povedal že je to v poriadku a neriešil to . problem nemam ani teraz , jedine čo mam problem je palenie záhy , na ktorú beriem lieky ... pálenie záhy sa vyskytne pravdepodobne u všetkých odoperovaných na Sleeve / tubu , resekcu / napr. pacienti ktorý si nemožu na svoj obraz zvyknuť a ak nema dostatočnu disciplinu - tak prave na to je potrebne psychologické vyšetrenie. Operácia je len pomôcka - presne tak , a záleží len na nas kam to dotiahneme !!!!

lauritania
31. jan 2014

@adulienka26 adulienka nejake fotky napriklad od eriky aj mna , su aj tu v predošlych debatach ...

lauritania
31. jan 2014

1/2012 a 1/2014 rozdiel 72kg

suseskus
31. jan 2014

@adulienka26 moje je veru 48 :( budu ta operovat v BB, uz mas termin? ak by sme sa tam stretli bolo by to super

suseskus
31. jan 2014

@lauritania
@anula
ja mam aj herniu aj reflux a Dr mi povedal, ze je to este v norme a ze si mam robit vysetrenia dalej. Reflux mi po uzivani helicidu ustupil

adulienka26
31. jan 2014

sisesku ,,,,ja idem na operáciu do BA....

suseskus
31. jan 2014

@adulienka26 skoda, ale aspon si mozme dat vediet ako na tom sme

adulienka26
31. jan 2014

tak tak xi

suseskus
10. feb 2014

babulky moje, ako sa mi to krati zacinam sa bat, ako to budem zvladat po opke. ci dokazem tak krasne schudnut ako niektore z vas. ... inak povedane, POMOOOC, mam poriadny strach nie z opky ale po opke a do toho chytam depku, ci mam alebo nemam do toho ist. Najviac ma "utesuje" moja teta (mimochodom Dr.) ze ona si nevie predstavit ako ja budem jest mini porcie, ze mi budu chybat vitaminy, a ze aj tak ten mini zaludok roztaham a podobne dristliny... pomoooc

lauritania
10. feb 2014

@suseskus to že máš strach to je samozrejme a prirodzené . ja sa tiež nenormalne bojim lastiky stehien , či bude stáť vysledok za to !!!! ale čo už ! je to prirodzene a určite vysledok bude lepší .
všetko zvladneš , naučiš sa ! pride ti to samozrejmé , všetky sme tak začínali !
držím palce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuziklc29
19. feb 2014

@lauritania mozem sa opytat kde ta operovali? dakujem

lauritania
19. feb 2014

@zuziklc29 žaludok - BB , primár Marko

zuziklc29
19. feb 2014

@lauritania a cena cca?

lauritania
19. feb 2014

4500eu v BB - alebo preplatenie poisťovne , záleží na poisťovni ktorú maš a ake splnas podmienky . preplaca len všzp a dovera . bud plne , čiastočne alebo vôbec. ale to ti povie až lekar a poisťovňa. takže musiš rátať s tým , že budeš aj platiť. ale keby to stálo aj 10000 eu , tak aspon u mna by to aj tak stálo za to !!!!!!!!!!! 🙂

adulienka26
23. feb 2014

ahojte baby..ja som išla sa na vyšetrenia na tú operáciu a mne ju neodporučili teda jeden lekár...a stalo sa čo som ani neočakávala za mesiac som schudla už 7 kg...som normálne šoku že sama od seba 🙂 😲

erikasadek
autor
24. feb 2014

Ahojte babule. 🙂

dlho som tu nebola hlasim sa Emilie ma rok a ja sa snaizm zhodit 6 kil aby som isla aspon na 60 kil....
teraz moj metabolizmus nabaral znova iny nabeh po tehotenstve takze kila niejdu lahko dolu!!!!!!

zacala som cvicit specialny program ktory mozme len odporucit aby som nesla na operaciu plasticku!!!! a zatial je to nadejne odporucam vam zienky. je to program ktory sedi na kazdu zienku co si mysli ze nemoze nikdy mat telo hereciek a modeliek da sa ale treba sa zapotit ale vysledok stoji zato...

6 dni v tyzdni hodinu cvicenia/// 😉

https://www.youtube.com/watch?v=lEcE15yt12w

😉

erikasadek
autor
24. feb 2014

@lauritania MOJE NERVY§§§§§ nadhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

lauritania
24. feb 2014

@erikasadek Ahoooooooooooooooooooj ... tak mne cvičenie nepomohlo ... :-/ .. o týžden ma čaka plastika stehien a implantáty , tak sa teším na nové krásne prsia , a tak dufam že zabudnem aj na tu mega bolesť ktorá bude dvojnásobná ... a malej Emilie gratulujem k prvemu rôčku !!!!!!!!!!!

suseskus
26. feb 2014

uz som konecne tak spravne "prepnuta" uz som totalne rozhodnuta, ze do toho idem aj ked ma cim dalej tym viac ludia odhovaraju. ale ja uz necuvnem. Od mala som naberala a je uz fakt cas s tym seknut a za to dakujem vam vsetkym snad najvacsie dakujem patri @lauritania

@erikasadek aj ja malinkej gratulujem, aj ked sa velmi nepozname - mozno len z prispevkov

erikasadek
autor
26. feb 2014

@lauritania si hrdinka drzim palce.... ja uz by som do dalsej operace nesla dala som sa na cvicenie doma je to zaberak profesionalne cvicenie robim dve tracy a brazilsky lift zadku , poviem vam vela potu ale vysledky je vidiet!!!!!

@suseskus drzim ti palce nepocuvaj nikoho ale iba seba samu.. 😉

bettynka222
28. feb 2014

@lauritania @erikasadek @pumicamt ahojte baby, hľadala som info o vibrogyme a narazila na tuto tému. Mam kamarátku, ktorá zrejme potrebuje takúto operáciu. Je velmi nešťastná. Kolko sa da vďaka tomu schudnúť? Bolí to? Ake su podmienky na operáciu? Podla tejto poslednej strany vyzerá, ze ste spokojne 🙂

bettynka222
28. feb 2014

@lauritania @erikasadek @pumicamt ahojte baby, hľadala som info o vibrogyme a narazila na tuto tému. Mam kamarátku, ktorá zrejme potrebuje takúto operáciu. Je velmi nešťastná. Kolko sa da vďaka tomu schudnúť? Bolí to? Ake su podmienky na operáciu? Podla tejto poslednej strany vyzerá, ze ste spokojne 🙂