Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@lauritania dakujem, ja len ci nema niektora s tym skusenost
tak, zajtra sa idem ojednat na opku, drzte mi prosim prsty
tak mam ternim 19.3:
@suseskus tak gratulujem k terminu , to je ten prvý krok ku krajšej postave a novemu životu ;) !!!!!! a teraz som už zabudla ku komu ideš na opku ! do BB ???
@lauritania ano do BB, viem, ze po obke to bude zo zaciatku tazke ale aj tak sa uz strasne tesim, konecne zacnem zit a nie sa trapit s kilami. potom mozno pridam aj foto
no jasne , foto si musiš spraviť pred opkou zo všetkych stran aby si si mohla robiť potom porovnavačky , ja sa v tom vyžívam teraz ... kto bychcel foto čo ma ešte nepozná , pošlem ;)
@lauritania ...posli,posli Matka,je co zavidiet🙂 🙂 🙂 🙂
baby napište mi do správy váš meil a fotky pošlem na meil , sem to nechcem vkladať ... a sem do spravy sa to neda nahrať ...
@lauritania ...posli,posli Matka,je co zavidiet🙂 🙂 🙂 🙂
@lauritania ok pisem🙂
@lauritania aj ja posielam mail, dakujem
baby , o chvľu mám " 2. bariatricke narodeniny " / 2.vyročie od opky /
- prikladám moje čísla , chudnutie sa zastavilo a váha ustálila po roku a pol - a to už bolo aj na čase 🙂
- nejdem sa opakovať ale v rychlosti zhrniem : som šťastná že som na tento zákrok išla , nikdy by som neverila , že sa ešte možem dostať na tú váhu , ktorú mám. Môj ciel bol dosiahnuť 80kíl ! ...tie ostatné kilá sú bonus 🙂
- nový život v novom tele mi priniesol trošku menej energie , slabšiu imunitu , častý nízky tlak a neustály pocit zimy : ale je to šok na organizmus a telo sa musi spamätať.
- opka mi priniesla neustále pálenie záhy a zvýšenie žalud.kyselín , čo som pred tým nepoznala , no beriem na to denne tbl . Helicid , takže to nepociťujem , len ked zabudnem na tbl ...
- moje stravovanie je také že sa neobmedzujem , nerátam kalorie , neriešim tuky a vôbec nemyslím na nejaké diety . jem všetko čo mam rada a na čo mam chuť. denne kolač , keksik alebo čokoladka , neohrdnem slaninkou či pečeným mäskom a podobne . proste jem uplne všetko a bez výčitiek - ale to všetko je v rámci bariatrickej gramáže , takže jem všetko ale moje mini porcie . ked mam " žravku " tak jem doslova každú hodinku 🙂
- moje porcie / gramáže jedál sa pohybovali : prvý polrok okolo 60gr , druhý polrok okolo 80gr , po roku 80-100gr , a dnes : po dvoch rokoch 100-120gr . žaludok ked je plný ztak sa vždy ohlási , takže je tam stále STOPka , že dosť . Porcie si nevážim , všetko je to od oka , no ale kedže som už pri 120gr , musim si začať davať pozor aby som žaludok neroztiahla .... záleži aj to čo jem , na konzistencii jedla , lebo niekedy ma zaplní 60gr porcia ..
- s čím sa musím priznať a čo nie je dobre - strašne málo pijem ! nevypijem ani 1liter denne , dá sa povedať že viac zjem ako vypijem ...
- čo sa týka výzoru mojho tela , kože : áno , koža je poklesnutá , ochabnutá , ale nie je to nič hrozné . niekto je na tom horšie po zhodení 40kíl ako ja po zhodení 72kíl . brucho je uplne ploché , nemám žiadne previsy , jedine čo mám tak uplne ochabnutú akoby zvraskavenu kožu , hlavne na stehnach - a to budem riešiť , teraz v marci idem na plastiku stehien . Prsia som si dala podvihnuť už pred rokom , a je to super , sú pekné , len malé - ale primerané k postave ... bruško a ruky riešiť nejdem , nie je to nevyhnutné . A pravda je , že na všetko treba velké prachy :-/
- prajem vám všetkým veľa uspechov , pevné zdravie , nech sa vám darí v chudnutí , dajte o sebe vedieť , napište vaš uspechy , vysledky , nech nájdu našu temu a odpovede aj dalšie ženy ktoré sa trápia s obezitou .
- a vy čo sa rozhodujete možno vám bude stačiť , ked vám poviem , že keby bolo treba , tak znova do toho idem , aj napriek tomu že mojej svokre to nevyšlo !
- 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉
@lauritania - gratulujem 🙂
@kamilkak dakujem 🙂 🙂 🙂
@lauritania uzasne, gratulujem a dakujem, ty vies za co,... snad ta od marca aspon ciastocne napodobnim v zhodenych kilach. aj ked sa uspokojim aj s 80tkou 🙂
@suseskus držím palce ! 😉
tak baby ahojte...konečne som sa rozhýbala a dneska som bola na konzultácii v Ba na resekciu žalúdku...som zvedavá , ako to dopadne...a či budem mať termín
@adulienka26 drzim palce potom daj vediet, ja som si tym uz presla a mam termin 19.3. v BB
dufam, ze teraz nikoho nenahnevam, ale vytvorila som skupiu aj na FB, budem rada ak sa pridate
https://www.facebook.com/groups/436891919771460/
Dobry vecer,
mam otazku na operovane baby: Mam pocit, z toho, co som citala, ze ste nemali ziadnu predoperacnu pripravu, kurzy atd., ale len predoperacne vysetrenia? Ako casto vas vas operater kontroluje? Boli s vami diskutovane aj ine operacne moznosti? Dakujem za odpovede, zaujima ma to.
@suseskus ak možem poradiť , sprav skupinu za utajenu so schvalovaním ľudí do skupiny , inak sa tam malokto pridá , pretože nie každy chce aby o tom zakroku každy vedel ..
ja už som v takej skupine na fcb , spravili tuto skupinu češky , skupina je utajená , a pridávaju sa tam ludia len po operáciach a čo sa aj poznaju. nik cudzí ....
@pumicamt ahojky , ako sa ti dari po dvoch rokoch ?
@lauritania a mozes ma tam pridat? moje meno vies, dakujem
@anula samozrejme že doktor ponukne všetky druhy bariatricjych operácii a možností . je na tebe ktorú opku si vyberieš. 80% ludi ktorí podstupia tuto operaciu minimalne rok - dva čerpaju skusenosti , najviac skusenosti je na fore bandingklubu , organizuju sa rozne stretnutia už aj s operovanými ludmi ,kde sa vymieňaju skusenosti .... a kedže operaciu musí schváliť obezitolog a taktiež psycholog , tak s myslím že je to dosť profesionalne . pokial nenatrafiš na doktora ktoremu daš čokoladu a napiše ti čo chceš ... určite to nie je o tom že zrazu o niečom takom len počuješ a ideš za doktorom a on ti hned schvali operaciu ..
@suseskus zatial nie , ked sa vam to rozrastie tak možno potom , už dosť prispevam sem , na bandingforum a taktiež som v skupine na fcb , takže pre mna su to už nestíhačky ...
@suseskus prepáč ja som nepochopila prvý krat .... ja som myslela že ty mňa chceš pridať . ja ťa tam pridať nemožem . su tam dve moderatorky , ktore schvaluju členstvo a mui ťa osobne poznať minimalne 10 žien . take su tam pravidla . my sa pozname veľa žien osobne , lebo 2 x do roka sa aj osobne stretavame na velkych zrazoch .
@lauritania skoda ☹

šťastný Nový rok kočky , veľa zdravia a zhodených kíl !!!!!!!!!!!!!!!!!!